Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Alle For Fire
Alle For Fire billede

Black Panther: W...
Hvidstengruppen ...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Fifty Shades of Grey

24. juli 2015 af Daniel Hartvig Nielsen

2 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Fifty Shades of Grey billede

Renskuret husmorporno.

Filmatiseringen af E.L. James erotiske roman ’Fifty Shades of Grey’ er en af de mest divergente produktioner i år, ikke kun fordi den både er elsket og forhadt, men også fordi det endelige resultat hverken er frækt eller romantisk.

For dem, som endnu ikke er indviet i en af de mest omtalte bøger og film i årevis, er handlingen som følger: Da den unge og jomfruelige litteraturstuderende Anastasia Steele (Dakota Johnson) interviewer den mystiske mangemilliardær Christian Grey (Jamie Dornan) til universitetsbladet, drages de to af hinanden.

De indleder et dramatisk forhold, men Christian er svær at tilfredsstille, for hans fortid har gjort ham til et kontrolleret og dominerende væsen, ikke kun socialt, men også i sengen. Så Anastasia må gøre op med sig selv om hvor langt, hun vil gå for at tilfredsstille den krævende Grey seksuelt – som hun dog også ser ud til at påvirke.

Det er svært at blive ophidset over ’Fifty Shades of Grey’, der mest af alt er en kedelig affære, som ikke tør udfordre eller provokere sin seer. Den ”farlige” seksuelle spænding, som skulle herske mellem de to hovedkarakterer er til tider så tyk, at det er svært at finde ud af, om man skal krumme tæer eller bare fnise, ja det bliver ligefrem lidt parodisk. Mens det også kniber lidt med kemien mellem de to skuespillere Dakota Johnson og Jamie Dornan, der langt fra opnår det klimaks, man ellers burde forvente af en film som denne.

Men lige lidt hjælper det også, at skuespillerne må kæmpe med klodset dialog, kiksede replikker og to på papiret nogle klichefyldte karakterer: den jomfruelige pige og den mystiske macho-mand. Når det så er sagt, så formår Johnson og Dornan trods det kraftløse udgangspunkt alligevel at give noget liv til Anastasia og Christian, ikke mindst fordi de tilføjer en grad af selvironi, som er ganske befriende til stunder.

Men et af de centrale problemer med ’Fifty Shades of Grey’ er altså, at instruktør Sam Taylor-Johnson ikke tør at gå hele vejen. Efter lang tids kræsen om den varme grød og efter flere ”romantiserede” sexscener, hvor den maskuline Grey nærmest blidt tager Anastasias mødom, så finder de pisken og rebet frem. Når man endelig forventer at skulle blive ramt af foragt og harme, kommer den oppiskede film til kort. Taylor-Johnson tør ikke dvæle ved magtspillet, og når det hårdeste, man kan diske op med er 6 rap i røven med et læderbælte, så er der altså ikke meget at hidse sig op over.

Ekstramateriale
Blu Ray'en har både en "ny" unseen udgave og biografudgaven, selvom der ikke er den store forskel på de to.

Ydermere indeholder blu ray-udgaven også et omfangsrigt ekstramateriale, der gør det muligt for fans virkelig at dykke ned i filmen. Indholdet strækker sig over alt fra ”behind the scenes”-materiale til detaljeret gennemgår af de enkelte karaktere. Alt i alt et udmærket ekstramateriale til den interesserede, 4 ud af 6 stjerner.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:

Universal Pictures.

Titel: Fifty Shades of Grey
Original Titel: Fifty Shades of Grey
Premieredato: 19. juni 2015
Instruktør: Sam Taylor-Johnson
Skuespillere: Jennifer Ehle, Marcia Gay Harden, Callum Keith Rennie, Victor Rasuk, Max Martini, Andrew Airlie, Luke Grimes, Jamie Dornan, Dakota Johnson, Eloise Mumford, Rita Ora
Spilletid: 125 min.
Selskab: Universal, Universal, 2015
Genre: Drama , Romantik


banner
Overskrift Højre Block
Trold (Netflix)
Rimini
Andor (Disney+)
Bardo: False Chr...
Loving Highsmith
The Menu
She Said
Krysantemum
Den Milde Smerte
Ferskenlunden i ...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...