Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Allerførste Smugkig
Marie Reuther Vi...
Buster Er Klar T...
Tyske Filmdage, ...
Oscar 2021

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Luca
Luca billede

Chaos Walking
Spiral: From The...
Black Widow


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Fire veninder- et par jeans

15. februar 2006 af Ellen Norvang

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Fire veninder- et par jeans billede

Et bud på en amerikansk ungdomsfilm, der vil lidt mere end bare at underholde med let fordøjelig romantik.

Som titlen indikerer handler ”Fire veninder- et par jeans” om fire veninder i teenage-alderen, der falder over et par jeans der på magisk vis passer alle fire piger perfekt- på trods af at de alle fire har hver deres figur. Årstiden siger sommer og de fire veninder skal for første gang være væk fra hinanden i længere tid. De beslutter sig for at cowboybukserne skal med hver især på ferie, så de måske kan bringe held. De bringer ikke lutter held med sig, men noget sker der for hver af pigerne. Både gode og dårlige ting.
Handlingen når omkring mange områder og berører store emner som død, familie, kærlighed og tab. Det er en hurtig berøring, men når lige at komme et lille stykke under overfladen så emnerne bliver vedkommende.

Filmen er selvfølgelig krydret med teatralsk baggrundsmusik og lige lovlig tydelige, moralske budskaber. For vi har at gøre med en amerikansk produktion der henvender sig til teenagere. Temaet er ikke baseret på barske episoder som i Larry Clarks ”Kids” fra 1995 eller ”Thirteen” fra 2003. ”Fire veninder- et par jeans” kredser omkring temaet kærlighed og problemerne pigerne tumler med bunder i hverdagen og de forhindringer de fleste unge piger oplever.
Til trods for den milde handling er det en interessant ungdomsfilm der byder på lidt mere end platte kærlighedsscener og forudsigelig handling. Fire vidt forskellige typer piger er repræsenteret, så filmen kan appellerer til et bredt udvalg af publikum.

Skuespillerne er med til at hæve filmen et stykke over de andre film i bunken med amerikanske teenage-film. Pigerne er lige stereo-type nok, men som helhed fungerer det i sidste ende fint. I de scener hvor sorg spiller en rolle trykker pigerne på de helt rigtige knapper og der er på intet tidspunkt tale om klæbende og sukkersøde tude-scener. Scenerne virker oprigtige og ægte.
Filmen er kun anbefalelsesværdig indenfor sin genre og enhver fan af letfordøjelige ungdomsdramaer vil måske finde denne film mere interessant, rørende og tankevækkende.

Filmen er venligst stillet til rådighed af
Warner Bros..

Titel: Fire veninder- et par jeans
Original Titel: The sisterhood of the travelling pants
Premieredato: 17. januar 2006
Instruktør: Ken Kwapis
Skuespillere: Amber Tamblyn, Alexis Bledel, America Ferrera, Blake Lively
Spilletid: 119 min.
Selskab: Alloy Entertainment, Warner Bros.
Genre: Drama


banner
Overskrift Højre Block
Spiral: From The...
Kastanjemanden (...
Nowhere Special
Cruella
First Cow
De ting, vi sige...
Mafiaens Børn
Luca
The White Lotus ...
Miss OsakaKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...