Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Ny Streamingtjen...
Tag 24 Minutter ...
Nordisk Film Inv...
Cph:Dox. 18. – 2...
Oscar-Arrangemen...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Kød & Blod
Kød & Blod billede

Knives Out - Var...
Kollision


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Five Feet Apart

16. maj 2019 af Maria Bjerregaard

2 stjerner Skriv en kommentar

Five Feet Apart billede

“Five Feet Apart” vil gerne fortælling en vigtig historie om en sjælden sygdom, men ender med at være en typisk teenage kliché.

Termet sick-flicks er blevet anvendt igennem de seneste par år. F.eks. fik ”En flænge i himlen” stor succes med de to forelskede sjæle, der begge var alvorligt syge. Derefter har der også været ”Alt eller intet” og ”Midnight Sun”, hvor der risikeres alt i kærlighedens navn. Dette er også tilfældet i ”Five Feet Apart”.

Livstruende sygdom
Stella ( Haley Lu Richardson) har sygdommen cystic fibrosis – også kendt som CF. Alle patienter med denne sygdom skal befinde sig højt 2 meters afstand fra hinanden, da smitten kan være livstruende. Så da den søde og lidt arrogante Will ( Cole Sprouse) bliver flyttet til samme hospital, bliver det svært at holde sig fra hinanden. For hvordan viser man kærlighed, når man hverken må røre eller kysse hinanden?

Forspildt manuskript
Det er altid vigtigt, når der bliver gjort opmærksom på en sygdom, vi muligvis ikke kender til. Dette sætteer alt i perspektiv, og filmen havde muligvis for at vise de følelser og frustrationer, som følger med netop sådan en sygdom. Men filmen er mere interesseret i at fortælle en kærlighedshistorie. Og endnu en kedelig og kliché en af slagsen. Allerede fra deres første møde er dialogen halvpinlig og kikset. Det er endnu mig en gåde, at finde ud af, hvorfor to mennesker med den samme sydgom præcis skal forelske sig i hinanden lige med det samme. Hvis man trak hele kærlighedselementet ud af disse sick-flicks ville der nok ikke være meget historie tilbage. Dette er ærgerligt, da der i dette tilfælde var mulighed for at gå i dybden med et platonisk forhold og meningsfyldt forhold, nu hvor ingen af dem har mulighed for nærhed. Men dette bliver oversvømmet med kikset teenage dialog og et uinteressant plot.

Halvkedelig sick-flick
Selvom både Haley Lu Richardson og den tidligere barneskuespiller Cole Sprouse gør det så godt, som de nu kan, er deres charme ikke nok til at redde filmen. Repræsentation er bestemt vigtigt i vores tid – om vi så får et indblik i en ukendt verden. Det kunne også give et indblik i de følelser, man sidder med, når man lider af sådan en forfærdelig sygdom. Men hele historien er for tynd og dårligt skrevet, og man sidder tilbage ganske uberørt.

” Five Feet Apart” er en sick-flick, der spiller på alle de typiske teenage klichéer. Den er hverken godt skrevet eller særlig original, hvilket er ærgerligt for dens tematik og vigtige emne.

Titel: Five Feet Apart
Original Titel: Five Feet Apart
Premieredato: 16. maj 2019
Instruktør: Justin Baldoni
Skuespillere: Haley Lu Richardson, Cole Sprouse, Moisés Arias
Spilletid: 116 min.
Selskab: CBS Films, Lionsgate, Cinemaxx, 2019
Genre: Drama , Romantik

banner
Overskrift Højre Block
Black And Blue
En Helt Almindel...
Jumanji: The Nex...
Escape at Dannemora
Samurai Marathon
Aren’t You Happy?
Snatchers
Roma
Last Christmas
Western StarsKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...