Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Game Of Thrones ...
Støt Cinemaonline
Filmquiz I Valby...
Første Smugkig F...
Den Oscar-Vinden...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Toy Story 4
Toy Story 4 billede

Sorry We Missed You
Midsommar
Løvernes Konge


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Flugten fra Østtyskland

7. november 2019 af Maria Bjerregaard

4 stjerner Skriv en kommentar

Flugten fra Østtyskland billede

”Flugten fra Østtyskland” er en intens og spændende ballonflugt, selvom man udmærket godt kender historiens udfald.

I september 1979 trak familien Strelzyk og Wetzel overskrifter verden over. De havde nemlig flygtet til Vesttyskland i en kæmpe luftballon. Det lyder næsten for utroligt til at være sandt. Over de seneste par år, er deres historie bliver til mange forskellige dokumentar- og spillefilm. Hvem husker ikke den amerikanske produktion ”Vi skal over i nat” man obligatorisk skulle se i tyskundervisningen. Nu er instruktør, Michael Herbig, kastet sig over en ny fortolkning af disse modige familiemedlemmer.

Den desperate flugt
Familien Strelzyk og Wetzel vil væk. Væk fra den østtyske diktatur og hen til det fri Vesttyskland. I al hemmelighed bygger de en kæmpe luftballon, der skal bære alle familiemedlemmerne. Planen er farlig og vovet og med sikkerhedstjenesten, Stasi, lige i hælene på dem, tæller hvert et sekund. Alt er på spil for familierne, der må satse alt på dette flygtningsforsøg – ellers får det voldsomme konsekvenser for fremtiden.

Stærkt medrivende
Det er faktisk helt utroligt, at det overhovedet kan lade sig gøre. Dem af os, der kender historien, ved jo godt, hvordan den ender. Alligevel har instruktøren fået opbygget historien på en meget spændende måde, og man sidder som publikum og tænker ” Kommer det nu til at lykkes for dem?”. Det er en meget klog og intelligent måde at holde fast i dramaet. Der bliver krydsklippet imellem paranoia fra familierne til den rolige nabo, der bare vil høre, hvordan det går. Til Stasi politiet, der lige pludselig står udenfor din dør, men hov, det var alligevel i den anden ende af byen. Herbig gør alt hvad han kan, for at gøre en velkendt historie endnu mere spændende. Og det lykkes særdeles godt.

Tyskernes skam
Filmen bliver lanceret 30 år efter murens fald. Den er blevet set af over en 1 million tyskere, som højt sandsynligt helst vil glemme disse forfærdige ting. Og det er jo også ekstremt. De har netop afsluttet en diktatorisk leder, der terrorisende verden og derefter kommer et nyt diktatur, som bestemmer også folks frie vilje. Næppe noget tyskerne er stolte af, men det er stadig en vigtig del af deres historie. Selvom temaet i filmen er flugt, så spiller den også meget på vores helt basale menneskelige følelser. Følelsen af at have mistet kontrollen og uvidenhed om sin fremtid. Er ens børn i sikkerhed? Der bliver overvåget over det hele. Et blik fra en fremmede er en decideret trussel, og når bare telefonen ringer går kroppen i lammelse.

”Flugten fra Østtyskland” er en stærk, medrivende og spændende fortælling om en velkendt historie. Den taler til vores medmenneskelighed uden at blive for sentimental. Den får hele armen, hvad der angår intense musik og som publikum sidder man aldrig og keder sig.

Titel: Flugten fra Østtyskland
Original Titel: Ballon
Premieredato: 7. november 2019
Instruktør: Michael Herbig
Skuespillere: Friedrich Mücke, Karoline Schuch, David Kross, Alicia von Rittberg, Thomas Kretschmann
Spilletid: 126 min.
Selskab: herbX Film, Another World Entertainment, 2018
Genre: Drama


banner
Overskrift Højre Block
High Life
Harpiks
Sorry We Missed You
Midsommar
The Two Popes
Drømme fra Ødema...
Knives Out – Var...
Den Gyldne Handske
Jumanji: The Nex...
En Hvid, Hvid DagKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...