Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Forvarsel (Premonition)

3. august 2007 af Jesper Hintze Vildbrad

3 stjerner Skriv en kommentar

Forvarsel (Premonition) billede

Et par står foran deres drømmehus, og kort tid efter flytter de ind, men så får kvinden en gentagende forvarsel om sin mands død, deter så virkeligt at hun tror på det.

Det særdeles lykkelige par flytter ind i et idyllisk hus, som de aldrig havde troet muligt. Ti år senere er Linda (Sandra Bullock) moder til to henrivende piger, 10 årige Bridgette (Courtney Taylor Burness) og Megan (Shyann McClure) på seks. Og en charmerende ihærdig husbond Jim (Julian McMahon), der stadig har blikket, men hvor arbejdet har taget sin del, for at få det hele til at løbe rundt.
Det hele starter den morgen hvor en politibetjent ringer på døren, Jim er taget afsted, med beskeden om at netop han har været involveret i et færdselsuheld med døden som udgang. Linda tager alle sine forholdsregler, får fat i sin mor (Kaye Nelligan), forbereder pigerne på den tragiske nyhed, og arrangere at hendes bedste veninde (Nia Long) er hos dem, før hun udmattet selv falder i en urolig søvn.
Da hun vågner næste dag, opdager hun til sin næsten rædsel, at Jim rutinemæssigt drikker sin kaffe nede i køkkenet.
Hun er pludselig klar over at et forvarsel har spillet hende et pus. Men hendes nyerhvervede viden, gør hende noget smør skør overfor Jim, og da varslerne dukker op hver anden dag, begynder hun langsomt et se et mønster, men der er flere ting i vente...

Historiemæssigt er der intet at udsætte, men selve udførelsen hviler ikke helt godt hos instruktøren Mennan Yapo, der debutere på biograflærredet, med denne. Der er for meget føleri, og tempoet er for langsommeligt, mod den gode og (for nogen) overraskende afslutning.
Sandra Bullock er ikke den store feminine skuespiller, hun gjorde det godt i hendes bedste ”Murders By Numbers”, men ellers virker hendes mimik noget stiv.
Julian McMahon er betydeligt mere overbevisende, men ingen formår at løfte optagelserne, der er for lidt nerve i de teknikker Yapo gør brug af.
Dog et godt gensyn med Peter Stormare, der er med i utallige produktioner. Her som speciellæge.
Premonotion vil uden tvivl gøre sig ganske godt på en senere dvd udgivelse, men den mangler det fylde, god suspense, mere stramt i fortællerstilen, ved brug af gentagelser, gør brug af nuancer osv.
Døm selv, dette er kun et forvarsel...

Titel: Forvarsel (Premonition)
Original Titel: Premonition
Premieredato: 3. august 2007
Instruktør: Mennan Yapo
Skuespillere: Sandra Bullock, Julian McMahon, Nia Long, Peter Stormare, Shyann McClure, Courtney Taylor Burness, Kaye Nelligan, Marc Macaulay
Spilletid: 110 min.
Selskab: Offspring Entertainment/TriStar Pictures/2007
Genre: Thriller
Link: http://www.sonypictures.com/homevideo/premonition/


banner
Overskrift Højre Block
Diary Of A Wimpy...
Ønsket
Maestro
Godzilla Minus One
Thanksgiving
Leo (Netflix)
Callas Paris 1958
Priscilla
Napoleon
Et Svært ÅrKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...