Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Bjørn Nørgaard –...
Nordisk Film Uds...
Slagtøjsspiller ...
Drama Af Nina Beier
Another Kind Of ...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jungle Cruise
Jungle Cruise billede

Buster Oregon Mo...
Free Guy
Marco Effekten


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Frankenthumb (DVD)

19. januar 2003 af Jesper Rosenberg Antonsen

4 stjerner Skriv en kommentar

Frankenthumb (DVD) billede

Endnu en tommelfingerfilm er kommet til Danmark – denne gang er det den legendariske Frankenstein der er blevet udsat for tommelfingrene

Frankenstein er jo sammensat af forskellige dele – denne gang er det forskellige dele af tommelfingre der sættes sammen af Dr. Frankenthumb. Hans trofaste hjælper Humpy finder en hjerne til ham i ”Bad Brain Institute”, men da Humpy ikke kan læse får han fat i en noget voldelig hjerne. Da det lykkes at få liv i monstret Pepper kommer Humpy da også straks til at mærke på sin egen krop at Pepper er lidt voldelig anlagt.

Byens indbyggere er altid på jagt efter nogle de kan lynche, og da Pepper har leget en lille leg med den italienske mands datter Jenny, går jagten nu ind på Pepper

Historien ligger rimelig tæt op ad den velkendte Frankenstein, dog er der enkelte afvigelser. Jeg kan for eksempel ikke huske at Dr. Frankenstein i den oprindelige film laver Batman til sidst i filmen – i Frankenthumb kommer Frankenbatthumb ind i billedet i slutningen.

Steve Oedekerk er igen manden bag denne lidt særprægede film. Han har endnu engang formået at få noget fuldstændigt vanvittigt til at blive til noget seværdigt. Frankenthumb er på samme højde som Thumb Wars når det kommer til special effects. Man kan virkelig se hvordan der er kræset for detaljerne. Der er lagt noget arbejde i denne 32 minutter lange tommelfingerfilm.

Ligesom med Thumb Wars bliver man positivt overrasket over hvor godt det hele er lavet. Frygten for at det hele er for plat bliver gjort til skamme. Selvfølgelig er det plat at lave en film hvor tommelfingre spiller alle hovedrollerne, men det bliver aldrig for plat. Steve Oedekerk er jo kendt for sine mere eller mindre platte film, så denne holder sådan set bare stilen.

Frankenthumb er en hyggelig lille kortfilm, som vil falde i rigtig god jord hos alle danske Steve Oedekerk-fans, og hos alle med en vis protion god humor.

DVD Ekstramateriale:

Der er en stribe storyboards, der som altid er spændende at studere.

Der er interviews med de medvirkende tommelfingre – det er et indslag der er lavet som de sædvanlige Behind The Scenes indslag man kender fra DVD-skiver. Der er interviews med tommelfingrene, som kun har godt at sige om alle de andre medvirkende tommelfingre.

Udover trailers for alle de andre Thumb-film er der på denne skive fraklip. Man har simpelthen fundet fraklip frem hvor tommelfingrene ikke har fulgt manuskriptet – et ret morsomt indslag.

Slutteligt er der et kommentator-spor med Steve Oedekerk og resten af Thumb-holdet.

Alt i alt et acceptabelt ekstramateriale, som jeg vil give 3 stjerner.

Filmen er venligst stillet til rådighed af BMG.

Titel: Frankenthumb
Original Titel: Frankenthumb
Premieredato: 14. oktober 2002
Instruktør: Steve Oedekerk
Skuespillere: S, Scott Bullock, Jim Jackman, Joe Liss, Steve Oedekerk, Kristin Wolven
Spilletid: 32 min.
Selskab: Aviva International, Image Entertainment, O Entertainment, 2001
Genre: Humor
Link: http://thumb.com/frankenthumb/

banner
Overskrift Højre Block
Jungle Cruise
Gagarine
The French Dispatch
Halloween Kills
The Last Duel
Venom: Let There...
Fremmede i Karl ...
Marco Effekten
Shiva Baby
Und Morgen Die G...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...