Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Robert-Prisen 2023
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Frasier - The complete final season

23. februar 2009 af Helle Perrier

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Frasier - The complete final season billede

Et farvel til mere end et årti med dr. Frasier Crane

Spinn-offs af serier kan ofte være problematiske, da en karakter, man ellers er vant til at se på en bestemt måde og i bestemte omgivelser pludselig skal stå alene. Det er ikke alle der kan bære succesen videre, som det eksempelvis ses med serien Joey, der langt fra blev så succesfuld som Friends.
I tilfældet Frasier har vi at gøre med dr. Frasier Crane – en perifier figur fra Sam’s Bar, der har fået sin egen fortælling. Heldigvis for Frasier, kunne serien udmærket stå på egne ben, og den blev hurtigt en af de mest populære serier overhovedet. Ikke mindst takket være hovedpersonen selv, der i skikkelse af Kelsey Grammer, portræteres helt formidabelt.

I denne sidste sæson skal der slås en krølle på de mange forviklinger og op- og nedture, vi har været vidne til gennem alle de foregående sæsoner. Niles har omsider fået sin Daphne, og snart vendes deres verden på hovedet da hun bliver gravid. Faderen Martin finder en ny kærlighed, og skal pludselig giftes. Far og brormand er altså kommet sikkert i havn, og midt i familiens brusende lykke står så Frasier selv. Vi har gennem tiden fulgt hans higende søgen efter den store kærlighed, der kunne opveje for ekskonen, isdronningen Lilith. Nu sidder Frasier alene mellem sine designermøbler og ser alle andre end han selv finde de sidste brikker til livets puslespil. Selv om det bestemt ikke gøres uden humor, så hænger der ligesom en tristhed over hele denne sæson. Vi ved det er den sidste, men i stedet for at gå ud med et brag, ja, så lægges der i stedet op til nye begyndelser og en påmindelse om at uanset hvor vi står i vores liv, kan der altid ske nye ting, når vi mindst venter det. Det lyder måske poetisk, men netop det ord, er nok ganske rammende for den aura, der omslutter denne sidste sæson. Heldigvis virker samtlige 24 afsnit utroligt gennemtænkte og sammenhængende. Man får et langt kærligt kram af alle dem man har fulgt så længe, og plasteret rives smertefuldt ja, men nænsomt af, indtil Frasier synger den sidste afskedssang.

Frasier – the final season er et værdigt farvel, og bestemt værd at sætte tænderne i, hvis man er til de to småneurotiske brødre, deres skøre far og dejlige Daphne.
Med udgivelsen følger der en del ekstramateriale – interviews, bag om kameraet og et indblik i hvordan hele ideen om Frasier kom til verden. Glæd dig til et vemodigt og morsomt farvel til vores allesammens yndlingspsykiater.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Paramount Home Entertainment I/S

Titel: Frasier - The complete final season
Original Titel: Frasier - The complete final season
Premieredato: 27. januar 2009
Instruktør: Div.
Skuespillere: Kelsey Grammer, jane Leeves, David Hyde Pierce
Spilletid: 512 min.
Selskab:
Genre: Humor


banner
Overskrift Højre Block
meter i sekundet
Aftersun
Karaoke Paradise
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...
Ét år, én nat
Operation Fortun...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...