Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Frederik & Mary - Det Kongelige Bryllup

4. juli 2004 af Per C. Halling

2 stjerner Skriv en kommentar

Frederik & Mary - Det Kongelige Bryllup billede

Det måtte jo komme … Her kan du læse om den ene af de 3 udgivelser, som kom i forbindelse med årets nok største begivenhed i Danmark – Frederik og Marys bryllup den 14. maj 2004.

2004 vil for altid være et særligt år for os danskere for i år giftede vores prins Frederik sig med sin udkårne Mary den 14. maj i Vor Frue Kirke i København. Op til dagen var der koncerter, middage og masser af tv programmer om brudeparret, så det kan ikke undre, at der her efter brylluppet også vhs/dvd’er med højdepunkter og andre ting, så vi kan huske denne dag i mange år fremover. Der er specielt 3 udgivelser som træder ud: Frederik & Mary - Det Kongelige Bryllup, Kongeligt Bryllup - Mary & Frederik og Mary, Frederik og Kongehuset nå man lige ser dem på en liste eller på hylden ser de meget ens ud men det er de ikke. Den du kan læse om her er Frederik & Mary - Det Kongelige Bryllup som er den af udgivelserne som retter sig mest i mod de historie interesserede, hvor de andre 2 mere er her og nu billeder og vise lidt om hvem Mary er og hvor hun kommer fra. Så lad os komme i gang med at se på hvad du kan opleve på de 2 disks som dvd’en indeholder.

Disk 1 - Frederik & Mary - Det Kongelige Bryllup

På denne disk er der mulighed for at genopleve hele det romantiske bryllup mellem Frederik og Mary på godt 4 timer. Det er Danmarks Radio som har samlet alle de bedste og alle de romantiske øjeblikke fra brylluppet den 14. Maj. Vi er med lige fra begyndelsen når de forskellige gæster ankommer til kirken, den berømte tårer i Frederiks øje. Vi er med på første paket til vielsen, med på karetturen gennem Københavns gader. Vi får balkonscenen hvor det første kys som nygifte udveksles og de modtager folkets hyldest. Vi ser alle gæsterne ankomme til middag på Fredensborg Slot. Vi får alle talerne, den romantiske afslutning med brudevals og festfyrværkeri og ser til sidst det nygifte par forlade Fredensborg.

Vi genoplever alle disse øjeblikke fuldstændigt som da vi sad foran skærmen, men det er både godt og skidt på samme tid. Godt fordi man er sikret billeder fra alle de vigtige steder og på de rette tidspunkter. Skidt fordi der er ikke blevet tid til at lave en ordentlig og sammenhængene speak, fx lyder det helt tosset når de annoncere at TV-avisen er forsinket. En anden ting er at klipningen er rå og overgangene mellem de enkelte segmenter er ikke særlig glidende, så det hele kommer til at virke lidt amatør/hjemmevideoagtig, da billedkvaliteten heller ikke er særlig god. Der er heller ikke tekster for hørehæmmede, så det eneste de vil kunne nyde er talerne. Det er for dårligt når man tænker på hvor meget tid og penge der i forvejen er postet i arrangementet. Det er da godt at man dvd’en kan hoppe direkte til Frederiks tale eller ankomsten til Frederiksborg Slot eller andre vigtige steder, men det kan ikke opveje de førnævnte kritikpunkter.

Disk 2 – Royale forlovelser & bryllupper

På disk 2 får du mere romantik fra DR's arkiver med 90 minutters ekstra materiale fra de mange royale forlovelser og bryllupper gennem tiderne. Du kan udover forlovelsen mellem Frederik og Mary opleve eller gense Joachim og Alexandra, Frederik og Ingrid, Margrethe og Henrik, Anne-Marie og Konstantin, Benedikte og Richard, Alexandra og Grev Jefferson. Der er både taler og andet guf fra disse forlovelser og bryllupper som ikke tidligere har ikke været tilgængelige på vhs/dvd, så her er interessant at se at DR til lejligheden har åbnet op for deres helt unikke og eksklusive arkiv-materiale, blot trist at det også på denne disk heller ikke er blevet bearbejdet godt nok. Igen mangler der tekster og kommentarer, så man kan få en ordentlig gennemgang af disse faktisk meget spændende optagelser fra både før og nu.

Video

Billedet præsenteres i 4:3 format altså ganske almindelig fullscreen . Kvaliteten er meget ringe og virker for det meste som en kopi af en kopi og det er slet ikke acceptabelt for så vigtig en begivenhed.

2 stjerner ud 6

Lyden

Lyden er almindelig stereo Dolby Digital 2.0. Den er kedelig og livløs. Selv i kirken, hvor orglet bruser til diverse salmer både før, under og efter vielsen lyder den indelukket og overdøves konstant af diverse kommentatorer på dagens begivenhed, man har derfor aldrig følelsen af at være der selv. Det kan accepteres at lyden er kedelig på de gamle Sort/Hvide arkivoptagelser på disk 2, men ikke på disk 1, som er optaget i dag med den teknologi som man har til rådighed.

2 stjerner ud 6

Menu og Tekster

Menuerne på disk 1 og 2 er meget nemme og ligetil. Disk 1 er delt op på begivenheder, mens disk 2 er opdelt på brudepar og underopdelt på begivenheder. Men de er kedelige og ikke værd at skrive mere om.

Tekster er denne dvd-udgivelses svageste punkt. De kommer sådan lidt hist og pist. Fx kan man undre sig over at man oversætter når prinsen taler under forlovelsen, men ikke Mary. Der er selvfølgelig på diverse taler, men det er ikke acceptable at udelukke fx hørehæmmede i at følge med i resten.

En anden ting er, at når man nu vælger at udsende den i region 0, hvilket vil sige at den kan ses i hele verden, hvorfor er der så ikke er blevet lavet menuer og tekster på andre sprog.

2 stjerner ud 6

Konklusion

Dette er en dvd som virkelig skuffede mig og jeg kan derfor kun anbefale dig at købe den, hvis du vil have levende billeder fra den store dag eller få/se de levende historiske billeder fra DR’s arkiver. Ellers vil jeg anbefale dig at investere i en eller flere af de bøger, som også er udkommet i forbindelse med brylluppet.

DVDen er venligst stillet til rådighed af Art People.

Titel: Frederik & Mary - Det Kongelige Bryllup
Original Titel: Frederik & Mary - Det Kongelige Bryllup
Premieredato: 14. juni 2004
Instruktør: Ingen angivet
Skuespillere: Diverse konger, dronninger, prinser, prinsesser, andet godt folk fra ind, udland
Spilletid: 330 min.
Selskab: Danmark Radio, DR Multimedie / Art People, 2004
Genre: Dokumentar
Link: http://www.dr.dk/bryllup/index.html
Vi er med i kirken når Frederik og Mary giver henanden sit "JA" ...
Vi er med i kirken når Frederik og Mary giver henanden sit "JA" ...
... og når Frederik taler til sin brud og de andre taler til brudeparret ...
... og når Frederik taler til sin brud og de andre taler til brudeparret ...
... og helt til den smukke afslutning med brudevals og festfyrværkeri.
... og helt til den smukke afslutning med brudevals og festfyrværkeri.


banner
Overskrift Højre Block
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...