Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Støt Cinemaonline
Ny Streamingtjen...
Tag 24 Minutter ...
Nordisk Film Inv...
Cph:Dox. 18. – 2...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Call Of The ...
The Call Of The Wild billede

A Beautiful Day ...
The Invisible Man
Emma
Fremad


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Gambler

20. april 2006 af Christina Christensen

4 stjerner Skriv en kommentar

Gambler billede

Talentfuld dansk dokumentarist Phie Ambo har skabt et humoristisk, men også dybt personligt portræt af Nicolas Winding Refn.En film om at spille økonomisk fandango eller gå kunstnerisk fallit.

Gambler handler kort fortalt om instruktøren Nicolas Winding Refn, som er endt i sit livs mest pressede situation, en konkurs efter publikumsfiaskoen Fear X og en personlig gæld på 5.5 millioner kroner. Phie Ambo følger Nicolas Winding Refn alias Jang, som forsøger at få finansieret Pusher 2 og 3 for at få økonomisk oprejsning.
Men hvordan er det at skulle spole sig selv 8 år tilbage i tiden og skulle slå kunstnerisk plat på den gamle succes og nu kulthit Jang have med Pusher? Gambler han med sin kunstneriske integritet eller får han blot økonomisk oprejsning?

Gambler er et fantastisk portræt, som ikke alene giver et indblik i finansieringen af to film, men er samtidigt også et rørende portræt af en mand, som står med sin egen skæbne i hånden. Phie Ambo er der med sit kamera både distancerende, men også under huden på Jang og hans kæreste Liv. Så tæt på at man til tider fristes til at tro at der er tale om iscenesættelse.
Det fantastiske ved Gambler er at den ikke blot er vedkommende for filmnørder der vil have indblik i filmproduktion, men er i virkeligheden mere et portræt af en mand med en lidt uheldig skæbne.

På trods af filmens lidt tunge tematik om økonomisk krise og en mand som forsøger at komme op fra bunden igen, er der også humoristiske indslag. Som fx Jang der interviewes af Søren Høi, som viser sig at være ualmindelig selvhøjtidelig bag ved kameraet. Den humoristiske side af filmen kammer dog til tider over bl.a. i forbindelse med skildringen af Kusse-Kurt under optagelserne, hvor Phie Ambo mere udstiller end fremstiller.

Alt i alt en vellykket dokumentarfilm, som også til tider er fræk og nyklippet.

Titel: Gambler
Original Titel: Gambler
Premieredato: 20. april 2006
Instruktør: Phie Ambo
Skuespillere: Nicolas Winding Refn, Liv Corfixen, Henrik Danstrup, Kusse-Kurt
Spilletid: 78 min.
Selskab: Tju-Bang FIlm
Genre: Dokumentar


banner
Overskrift Højre Block
Sagen Collini
Luna og den magi...
Spioner på Missi...
Unhinged
Familiefesten
Peninsula
Mælkekrigen
Dolittle
Wild Rose
Den Gode HustruKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...