Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Demon Slayer: To...
Demon Slayer: To The Hashira Training billede

Saw X


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Gensyn med Brideshead

4. april 2009 af Randi Bjerg

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Gensyn med Brideshead billede

”Et kamera er et mekanisk apparat som indfanger et øjeblik i tiden, men ikke øjeblikkets følelse, men et maleri er et udtryk for følelser, for kærlighed, uanset hvor dårligt det er malet.” – hvis dett

I 1920’ernes England møder middelkassedrengen Charles Ryder overklassebarnet Sebastian Flyte. Sebastian fascineres af Charles forskellighed fra sig selv og viser sin families gods frem for ham. Charles, som er kunster i hjertet, forelsker sig straks i det smukke Brideshead og tager gladelig imod en invitation om at tilbringe en sommer, sammen med familien Flyte, på det smukke gods. Dette skal vise sig at blive en skæbnesvanger sommer, for Charles, Sebastian og Sebastian søster Julia. En sommer som byder på glæde, latter, en rejse til Venedig, men også på skyld. Familien Flyte er stærkt katolske og hvor gerne Sebastian og Julia vil tro, og overbevise sig selv om, at de ikke lader sig styre af deres mor og katolicismen, bliver det mere og mere klart for Charles, som er ateist, at familiens bånd er stærkere end trangen til at bryde ud af den evige skyld.

Filmisk er ’Gensyn med Brideshead’ en utrolig flot film, flere gange udnyttes de smukke engelske landskaber til lange panorerende billeder, sat sammen med utrolig flot musik som løfter det hele op til noget overjordisk. En overjordisk følelse som også præger filmens indhold, særligt i de unge menneskers overdådige livsstil og forestillinger om liv og lykke.

Filmen er flere steder filosofisk og viser at der er dybde og tanke bag denne produktion, men samtidig forstår den også at bruge ironi på en tiltalende og underholdende måde. Dette skal for en stor del selvfølgelig tilskrives skuespillerne, som har formået at vise os den smalle vej mellem kontrol og kaos og hvor svært det er ikke at ende med at lave sit liv styre af det ene eller det andet.

Filmen er baseret på britisk roman fra 1945, og inden denne filmatisering blevet lavet som Tv-serie i 1981 og igen 2005. Om denne udgave er bedre skal jeg ikke kunne sige, men det er så afgjort en smuk og betagende film. Om kærlighed, vilje og tro.

Den lader os som publikummer tilbage med et spørgsmål: Er det muligt at ønske for meget af livet?

SF/Fox.

Titel: Gensyn med Brideshead
Original Titel: Bridehead revisited
Premieredato: 24. februar 2009
Instruktør: Julian Jarrold
Skuespillere: Mathew Goode, Ben Whishaw, Hayley Atwell, Emma Thompson, Michael Gambon, Thomas Morrison, David Barrass, Anna Madeley, Sarah Crowden, Stephen Carlile
Spilletid: 114 min.
Selskab: Miramax films, Hanaway films, 2007
Genre: Drama
Link: http:// www.thefilmfactory.co.uk/brideshead/index.html
banner
Overskrift Højre Block
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...
Society Of The S...
Next goal winsKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...