Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Meter I Sekundet
Meter I Sekundet billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Ghost Ship (DVD)

21. august 2003 af Michael Jørgensen

3 stjerner Skriv en kommentar

Ghost Ship (DVD) billede

Skal man lade en forladt luksusliner i internationalt farvand være, eller skal man gøre krav på det ???

Kaptajnen af et bjærgningshold Sean Murphy (Gabriel Byrne) finder en forladt luksusliner i internationalt farvand og beslutter sig for at gøre krav på det, og alt hvad det indeholder. Men hvorfor er der ingen besætning, og hvor er alle passagererne? Bjærgningsholdet finder snart ud af, hvorfor man ikke altid skal stikke næsen i alt, hvad man finder, men det kan være for sent, for der er noget ombord…

Filmen starter om bord på luksuslineren, og man tror umiddelbart, at man er havnet i den forkerte film, idet stemningen mest af alt minder om en episode af Love Boat. Det viser sig dog hurtigt, at der ville være tale om Love Boat på speed i en ganske voldsom grad. Efter ganske få øjeblikke i en lækker stemning med smukke mennesker og lige så smukke omgivelser viser døden sit gustne fjæs, og der går da heller ikke længe før skibet er ganske tomt for alt levende.

Kaptajnen beslutter efter at være blevet kontaktet af en canadisk pilot Jack Ferriman (Desmond Harrington) at starte en søgning efter den italienske luksusliner Antonia Graza som forsvandt i 1962. Det går da også, som det skal. Bjærgningsholdet finder skibet og kommer da også ombord, men herfra begynder ulykkerne.

Lykken vender dog, da bjærgningsholdet finder flere kasser indholdene guldbarrer. Holdet beslutter sig for at forlade skibet efter fundet, men nu er det sådan, at man skal bruge et skib for at komme væk, hvis man da ikke vil svømme. Mystiske ulykker gør, at bjærgningsholdets skib har problemer med at sejle holdet væk fra den italienske luksusliner, og man bliver nødsaget til at blive ombord.

Filmen er ikke bare en ”skær dem op og hiv deres tarme ud” film, der er mere i den en som så. Man har formået at få effekterne til at se rimelige ud, og som overall må jeg da også sige, at det er et ok resultat, der er kommet ud i sidste ende. Det er en god blanding af overraskende gys, humor og en historie der gør, at man har lyst til at se filmen til ende, idet der hele tiden kommer nye oplysninger om skibets og passagerernes skæbne.

Havde instruktøren, Steve Beck, formået at holde dampen oppe i alle 88 minutter ville denne film være en stor succes, dog skuffer den lidt da det effekt- og fartmæssigt går lidt i stå. Alligevel har man på ingen måde lyst til at slukke for Ghost Ship er ikke en B-film eller mere belejligt en dødssejler.

Som lille indskydelse skal det da også siges, at den voldsomme start på filmen er lavet med hjælp fra Joel Silver, som også var med i produktionen af Matrix og andre film. Jeg vil gå så langt somtil at sige, at havde han ikke været med ville Ghost Ship have haft en hel anden underholdningsværdi i negativ retning.

Dog skal det siges, at plottet er totalt gennemskuelig, og for den trænede film-kigger vil det da heller ikke være noget problem, at kunne forudse, hvordan filmen ender, men den er alligevel det hele værd.

Se den og bliv underholdt.

God fornøjelse.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Sandrew Metronome.

Titel: Ghost Ship
Original Titel: Ghost Ship
Premieredato: 19. august 2003
Instruktør: Steve Beck
Skuespillere: Gabriel Byrne, Isaiah Whasington, Julianna Margulies, Ron Eldard, Francesca Rettondini
Spilletid: 87 min.
Selskab: Warner Bros., Village Roadshow Productions, NPV Entertainment, Dark Castle Entertainment, Ghost Ship Films, 2002
Genre: Gyser
Link: http://ghostshipmovie.warnerbros.com/flash.html

banner
Overskrift Højre Block
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...
Ét år, én nat
Operation Fortun...
Boy From Heaven
White Noise (Net...
Copenhagen Cowbo...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...