Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Støt Cinemaonline
Ny Streamingtjen...
Tag 24 Minutter ...
Nordisk Film Inv...
Cph:Dox. 18. – 2...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Invisible Man
The Invisible Man billede

The Call Of The ...
Fremad


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Girlhood

4. december 2014 af Simone Sarah Rasmussen

5 stjerner Skriv en kommentar

Girlhood billede

Et fransk take på en moderne dannelsesrejse

Girlhood (2014) brager igennem og er ikke bare endnu en coming of age-film. Filmen skildrer de barske problematikker og de skelsættende succeser tilknyttet det at blive voksen, men rejser samtidig spørgsmål til mange andre af livets forhold – og aldre.

Survival of the fittest
Hovedrollen Marieme (Karidja Touré) kæmper for at holde sammen på sin familie. Hendes mor knokler i døgndrift for at tjene penge og det er således Mariemes ansvar at udfylde morrollen. Hun udfordres dagligt af de tiltagende pligter, en voldelig storebror og sin egen nagende frihedstrang. Alt dette kulminerer i mødet med de tre bandemedlemmer Lady, Adiatou og Fily. De bliver hendes udvej og indgangen til en helt ny verden.

Paris og dens forstæder udgør rammen for pigernes rejse: en rejse der knytter dem sammen, sætter familieforhold over styr og udfoldes i vold og grænsesøgninger. Man skal være hård for at komme frem, og dette er ikke altid let, når man samtidig bærer på tvivl, romantiskeforestillinger og stærke splittede følelser.

Gennemgående i filmen ændrer Marieme udseende, som hendes livskurs skifter. Hun kæmper for at finde sig til rette i livets karrusel, og hun må hele tiden udforske og sætte spørgsmålstegn ved venskaber, fremtiden og sin egen spirende seksualitet.

En overraskende forening af destruktion og Rihanna
Med filmens barske setting og hårde tematikker, frygtede jeg at Girlhood ville blive alt for brutal i sin udlægning, for derved eftertrykkeligt at fastslå sin pointe. Dette blev heldigvis hurtigt gjort til skamme, for den er meget mere end sit hårde ydre. (En kvalitet den deler med sine kvindelige karakterer, fristes jeg til at sige.)

Céline Sciamma, Water Lilies (2007) og Tomboy (2011), har med sin tredje spillefilm skabt en rørende og dragende granat af en fortælling.

Se filmen hvis du ikke før har kunnet overskue at give franske film en reel chance. Se filmen hvis du interesserer dig for karakterer af kød og blod, der synger og danser sig vej frem, indtil man må nedlægge alle parader og bare holde af dem. Eller se den for et anderledes og gribende bud på en identitetskrise og –rejse, ind i et utilregneligt bestialsk miljø.

Titel: Girlhood
Original Titel: Bande de filles
Premieredato: 4. december 2014
Instruktør: Céline Sciamma
Skuespillere: Karidja Touré, Assa Sylla, Lindsay Karamoh, Mariétou Touré, Idrissa Diabaté, Simina Soumaré
Spilletid: 112 min.
Selskab: REEL Pictures, Hold Up Films, 2014
Genre: Drama


banner
Overskrift Højre Block
Unhinged
Familiefesten
Peninsula
Mælkekrigen
Dolittle
Wild Rose
Den Gode Hustru
I still Believe
Bait
ProximaKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...