Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Allerførste Smugkig
Marie Reuther Vi...
Buster Er Klar T...
Tyske Filmdage, ...
Oscar 2021

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Black Widow
Black Widow billede

Spiral: From The...
Chaos Walking
Luca
Kagekampen
Cruella


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Gloria Mundi

27. maj 2021 af Maria Bjerregaard

4 stjerner Skriv en kommentar

Gloria Mundi billede

Robert Guédiguian bringer socialrealisme ind i hans nyeste film om familie, kærlighed og klasseforskel.

Den franske instruktør, Robert Guédiguian, har tidligere imponeret med hans små filmperler såsom ”Kilimanjaros sne” og ”Huset ved havet”. Guédiguian elsker Marseilles gader og ikke mindst at arbejde sammen med sin kone, skuespilleren Ariane Ascaride. Disse elementer går heldigvis igen i hans seneste film ”Gloria Mundi”.

En familie samles på hospitalet for at byde baby Gloria velkommen til verden. Alt virker i dette moment trygt og fredeligt. De nybagte forældre prøver efterfølgende at få hverdagen til at fungere med økonomiske udfordringer. Familiens far, Daniel (Gérard Meylan) bliver løsladt for fængslet og forsøger nu at få etableret et forhold til sin familie, som han har været adskilt fra i næsten 20 år. Daniel går dog direkte ind i familiekonflikter og økonomiske problemer.

Selvom baby Gloria bærer filmens navn, må det fortsat siges at være en film fortalt gennem familiens øjne. Det er på ingen måde Glorias skyld, at familien står i økonomiske problemer. Der bliver ikke sat en pegefinger på, hvem der skal gives skylden, eller hvem som er de ansvarlige for familiens ulykke. Guédiguian har været mere fokuseret på at fortælle en historie om, hvordan kærlighed ikke altid er lige med evig lykke. Især når der ikke er et fast økonomisk grundlag under ens familie.

Filmen bliver vakt til live takket være nogle formidable skuespilpræstationer. Man kan mærke frustrationen og vreden i dem alle, men også den sorg det er, ikke at kunne forsørge sin familie. Ariane Ascaride stråler igennem filmen som familiens fornuftige stemme, men viser både styrke og sårbarhed. Man er på ingen måde i tvivl om, hvorfor Guédiguian gerne vil arbejde sammen med sin talentfulde kone.

Det moralske kompas bliver for alvor sat under luppen. Selvom familiemedlemmerne blot vil sikkert igennem hverdagen, så er de også godt klar over, hvilke konsekvenser det kan medføre andre. Der er lagt op til moralske dilemmaer, retfærdighed og et portræt af en splittet familie, der prøver sit bedste, men aldrig når helt i mål.

Det er altid skønt at få skønne billeder fra Marseille. Der bliver fokuseret på de smukke områder for turister og lokale, men vi bliver også bragt ned i slumkvarterene. Disse billeder symboliserer meget fint de klasseforskelle, der portrætteres – ikke blot i denne familie, men også i resten af Frankrig.

”Gloria Mundi” er en fin og ansvarsfuld lille filmperle fra Robert Guédiguian. Der er ingen løftede pegefingre eller kritik af systemet, men snarere et portræt af, hvordan en ustabil økonomi kan splitte familieforhold. Blod er muligvis tykkere end vand, men dette viser sig ikke at være holdbart i et presset familieliv.

Titel: Gloria Mundi
Original Titel: Gloria Mundi
Premieredato: 27. maj 2021
Instruktør: Robert Guédiguian
Skuespillere: Ariane Ascaride, Jean-Pierre Darroussin, Gérard Meylan, Anaïs Demoustier, Robinson Stévenin, Lola Naymark, Grégoire Leprince-Ringuet
Spilletid: 107 min.
Selskab: AGAT Films & Cie / Ex Nihilo, Camera Film, 2019
Genre: Drama


banner
Overskrift Højre Block
Kastanjemanden (...
Nowhere Special
Cruella
First Cow
De ting, vi sige...
Mafiaens Børn
Luca
The White Lotus ...
Miss Osaka
UndineKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...