Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Hunger Games...
The Hunger Games: The Ballad Of Songbirds & Snakes billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Gosford Park

8. februar 2002 af Jesper Hintze Vildbrad

4 stjerner Skriv en kommentar

Gosford Park  billede

På en engelsk herregård af dimensioner, udspilles et drama, venner samt højststående er på besøg, og under al idyllen, ligger der et had gemt hos flere til husets herre.

Sir William McCordle (Michael Gambon) har sammen med sin kone Lady Sylvia (Kristin Scott Thomas) har inviteret venner, familie samt højtstående til fest. Flere ankommer med deres egen butler, og den kæmpe herregård vrimler med mennesker, og tjenerstaben der tæller mindst 30 personer er ved at gøre klar til begivenhederne. Det hele virker glat på overfladen, men der varer ikke længe før det hele langsomt begynder at krakelere. Det er tydeligt at Sir William foragter alle de fine mennesker der er ankommet, og det er mere hans hustru, der er drivpunket og den imødekommende, William trækker sig hurtigt tilbage, til sit eget herreværelse.
Blandt gæsterne er der en berømt engellsk matiné pianist og sanger, og også en amerikansk filminstruktør, der er på research. Hans medbragte butler synes at være noget frimodig overfor tjenestepigerne. Langsomt begynder det hele at køre op, og man fornemmer tydeligt ved middagsselskabet, at der ligger en trykket stemning henover bordet, den fortsætter selvom, alle forgiver at spille det fine spil, men der synes også at være opbrud i tjenerstaben. Så sker det pludselig. William har trukket sig tilbage, og efter et stykke tid, finder hans personlige butler Probert (Derek Jacobi) ham stukket ned med en kniv, og stendød. Hvad er motivet, er han virkelig så hadet. De fleste af dem tager det dog med den typiske engelske sindsro, selvom de alle er under mistanke. Langsomt synes mordet at blive optrævlet, og ligeledes den gamle leveform, den forskel der var, og hvordan de lavere stående, havde deres utrolig begrænsede liv, kun opfyldt at tjene en arogant og overlegen overklasse.

Robert Altman har trukket Agatha Christie ind i kulissen, med er rigtig gammeldags engelsk mord, hvor der er et hav af mistænkte, desværre er politikommisæren ingen Hercule Poiret, men mindre kan vel også gøre det. Med et fantastisk skuespilleroptog føres man ind i datidens levenormer, lagt ud i et storslået sceneri på Gosford Park. Altman er også kendt for film som The Prayer, Short Cuts med flere, men her synes de mange implicerede personer, at forvirre filmen, og trods dens længde, virker den lidt rodet, men fanger tilgengæld glimrende den engelske kultur, også takket være skuespillerne. Intensiteten mister en del, da historien er set før, og man ligesom fornemmer hvor det bærer hen. Til gengæld for man et mesterligt spil af de fleste medvirkende, og et fremragende tidsbillede.

Titel: Gosford Park
Original Titel: Gosford Park
Premieredato: 8. februar 2002
Instruktør: Robert Altman
Skuespillere: Kristin Scott Thomas, Stephen Fry, Helen Mirren, Michael Gambon, Maggie Smith, Derek Jacobi, Alan Bates, Emily Watson, Charles Dance.
Spilletid: 137 min.
Selskab: Capitol Films/2001
Genre: Drama
Link: http://www.gosfordparkmovie.com
Lady Sylvia har noget med ryggen, og den frimodige filmproducents butler hjælper til.
Lady Sylvia har noget med ryggen, og den frimodige filmproducents butler hjælper til.
Arthur, 2. butler, synes at være en af de få med et nogenlunde overblik.
Arthur, 2. butler, synes at være en af de få med et nogenlunde overblik.
Imedens kører festen videre, og alle holder ansigterne i ro.
Imedens kører festen videre, og alle holder ansigterne i ro.


banner
Overskrift Højre Block
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5 (...
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...