Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Gran Turismo

17. august 2023 af Maria Bjerregaard

4 stjerner Skriv en kommentar

Gran Turismo billede

Der er fart over feltet, action, drama og god popcorn underholdning i den seneste "Gran Turismo"

Nogle gange er virkeligheden mere utrolig end fiktion. Dette var tilfældet for den unge gamer Jann Mardenborough, som i 2011 blev valgt til at blive professionel racerkører - langt væk fra hans bilsimulator i hans soveværelse. Hans historie er er sand fortælling om en underdog og fortjener at blive fortalt på det store lærred.

Den unge Jann ( Archie Madekwe) bruger mange timer af sit liv på videospillet "Gran Turismo". Dette bekymrer hans familie, men hans liv ændrer sig, da han bliver valgt til at konkurrere i GT akademiets turnering, hvor gamere har mulighed for at blive professionelle racekørere. Der er dog langt væk fra en spillekonsol til virkelighedens racerbiler, og Jann står overfor kæmpe udfordringer i hans nye karriere, hvor kun de bedste sportsatleter overlever presset.

Archie Madekwe er et sandt fund i rollen som Jann. Han spiller rollen med god indlevelse, mod og det ser fantastisk ud på det store lærred. Dog må ros gives til hans scenepartner, David Harbour, som portrætterer Janns mekaniker, Jack Salter. Harbour er bedre kendt for hans rolle i Netflix success serie " Strangers Things", men får her rollen som den højkæftede og excentriske mekaniker, der giver filmen god humor og substans. Det er bestemt en af Harbours bedste roller til dato.

Actionsekvenserne i filmen er utrolige. Der er blevet brugt for meget tid og penge på at få det til at føle autentisk til virkelige racerløb. Man får både følelsen af intensitet og angst, når man følger Jann inde i hans bilpit. Derudover har de også brugt nutidens teknologi på vise forskelligheden imellem Gran Turismo simulator og virkelighedens baner og biler. Gran Turismo er inspireret og designet til at ligne virkelighedens racerteknikker og derfor er det ingen overraskelser, at de to verdener alligevel kulminerer sammen.

Filmen er baseret på en sand historie om det unge talent, så hvis man kender til Jann Mardenborough, kender man også udfaldet af flere af filmens elementer. Der er dog stadig lagt op til noget meget cheesy dialog, og historie er muligvis ikke helt i takt med virkelighedens begivenheder. Især én bestemt begivenhed er allerede blevet voldsomt kritiseret, for at blive anset som en motivationsfaktor i stedet for at blive anset mere tragisk, da tidslinjen i filmen og virkeligheden ikke stemmer overens. Dog har filmen lov til dens kreative frihed, selvom den fortsat skal bevare historiens følsomhed. Derfor bliver Gran Turismo fortsat en solid og underholdende rejse.

"Gran Turismo" er et solidt, actionfyldt og underholdende sportsdrama. Archie Madekwe og David Harbour skinner igennem filmen og har et godt sammenspil. Racersekvenserne er realistiske, og som publikum kommer du til at føle dig bag rettet i de mest prestigefyldte racerløb - præcis ligesom "Gran Turismo" spillerne.

Titel: Gran Turismo
Original Titel: Gran Turismo
Premieredato: 17. august 2023
Instruktør: Neill Blomkamp
Skuespillere: David Harbour, Orlando Bloom, Archie Madekwe, Darren Barnet, Geri Halliwell Horner, Djimon Hounsou
Spilletid: 134 min.
Selskab: Columbia Pictures, SF Studios, 2023
Genre: Action , Drama , Humor


banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...