Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...
Oscar 2023

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Bastarden
Bastarden billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Greven Af Monte Cristo (DVD)

27. september 2002 af David Lund

4 stjerner Skriv en kommentar

Greven Af Monte Cristo (DVD) billede

Alexandre Dumas' mesterværk bliver filmatiseret endnu engang...

I det 19-århundredes Marseille, bliver Edmond Dantes (James Cavizel), en lovende kaptajn, offer for en sammensværgelse under frygt for Napoleons tilbagekomst. Hans bedste ven Fernand Mondego (Guy Pearce) er selv involveret, eftersom han altid er blevet tilsideset pga. Dantes, og desuden er han forelsket i Dantes kæreste, Mercedes (Dagmara Dominczyk). Dantes ryger en tur i det mest berygtede fængsel, Chateau D'If, og efter mange års isolation og tortur møder han Abbé Faria (Richard Harris), som er i gang med at grave sig ud. Desværre tager dette mange år, så tilgengæld for Dantes’ hjælp, lærer Faria ham alt hvad han ved. Men Dantes har kun en ting i tankerne; hævn.

Dette er ikke en film helt som man forventer. Baseret på Alexandre Dumas’ mesterværk klarer den underholdningen mesterligt. Er filmen en klassiker? Overhovedet ikke, men det er en uset, lille perle som underholder mere end man skulle tro.

Kevin Reynolds (Robin Hood Den Fredløse, Rapa Nui og Waterworld) er ikke ligefrem den mest respekterede instruktør man kender. Med de film han har på bagen, er han endda blevet hadet af mange filmelskere. Af en eller anden grund lykkedes Greven af Monte Cristo dog. Reynolds fremhæver de vigtigste ting i Dumas’ historie, med understregelse i hævnen. Desuden har han fundet nogle flotte beliggenheder, og fordyber sit publikum ganske fint i sin film. Nogle steder ønsker man at han ville afrunde nogle af bihistorierne mere glat, men det er tilgiveligt.

James Cavizel (The Thin Red Line, Frequency, Pay It Forward) er derimod temmelig respekteret i filmverdenen, han mangler dog stadig et ordentligt gennembrud, for han kan virkelig noget. I denne film balancerer han også sin karakter fint, men det kan stadig ikke måles med hans præsentation i The Thin Red Line. Guy Pearce (Memento, The Time Machine) er ligeså en mand der er på vej frem, og han er nok filmens højdepunkt. Hans hadefulde og usympatiske karakter bliver spillet rigtigt godt af Pearce, og igen må man undre sig over at han ikke er med i større film. Det er også pragtfuldt at se Richard Harris (Manden de kaldte Hest, Camelot, Robin And Marian, Ransom, Gladiator), han er et kendt ansigt der lyser filmen op.

Greven af Monte Cristo er en fantastisk historie der er godt udført. Det er fremragende underholdning til en regnfuld søndag, og jeg anbefaler den varmt. Filmes små fejl bliver overskygget af dens hastighed, underholdning og fordybelse i materialet. Tilgengæld er det også en af de film, du glemmer hurtigt. Men det er rart så længe det varer.

Titel: Greven Af Monte Cristo
Original Titel: The Count Of Monte Cristo
Premieredato: 24. september 2002
Instruktør: Kevin Reynolds
Skuespillere: James Cavizel, Guy Pearce, Richard Harris, Dagmara Dominczyk, James Frain
Spilletid: 130 min.
Selskab: Touchstone Pictures, SF Film A/S, 2002
Genre: Adventure
Link: http://www.bventertainment.go.com/movies/montecristo/intro.htm
Dantes og Mercedes.
Dantes og Mercedes.
Mondego.
Mondego.
Mondego der fanger Dantes.
Mondego der fanger Dantes.


banner
Overskrift Højre Block
Beautiful Disast...
Saw X
The Creator
Madeleines Paris
Love Life
Dungeons & Drago...
The Northman (Sk...
The Expendables 4
Dumb Money
Starstruck Sæson...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...