Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Den Grænseløse
Den Grænseløse billede



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Guddommelig Indgriben

15. august 2003 af Jesper Hintze Vildbrad

4 stjerner Skriv en kommentar

Guddommelig Indgriben  billede

Satirisk film om konflikten i mellemøsten, der med en helt speciel billedfortælling dyrker håbløsheden i den krise der hviler mellem Paæstina og Israel.

Det hele tager sin begyndelse i Nazareth, hvor en julemand bliver forfulgt, en lille flok mennesker, og må smide en del af gaverne for at prøve at slippe bort, men de får indhentet ham, og en kniv i hans polstrede mave, fortæller at julen er ved at være forbi. Det er en indledning, der ligesom sætter filmens nærmest collage agtige billedfortælling, der til tider kunne minde om Roy Anderssons film som Sange Fra Anden Sal og Dejlig Er Jorden. Midt I bosættelserne, lever folk som fjender, Palæstinenser og Isrealer, og det hele er stykket sammen af gentagelser, en mand der ødelægger en opkørsel ude i siden med en hammer, et hold vejarbejder der reparere det sammen igen, og manden der igen er ude med sin lægtehammer, så bilerne næsten ikke kan komme forbi. En der ustandseligt smider affald over til naboen. Det hele foregår på det lidt uskyldige plan, men symbolikken er stærk, og der gives ingen umiddelbare forklaringer. Israelske soldater der observere et checkpoint, hvor den bemyndige på aftenholdet, har sin egen version af jobbets egenskaber, leger kispus med de bilejere der vil igennem. Nogle må lade jakken, medens alle bliver beordret til at gå ind I en anden bil. To franske turister er tilskuer til dette vanvid, af evindelig had.

Filmen er befriende i sin fortællerkomik, og ikke at vile føle sig frem på det sentimentalle plan, men er nærmest selv resonerende overfor begge parters lidelser, men at det først og fremmest er palæstinenserne der er de undertrykte. Den har nogle fantastiske momenter, flot fotograferet, og instruktøren fungere godt som en politisk Jacques Tati i en observerende rolle. Marc-André Batigne er fotograf på filmen, og fanger sublimt handlingen, og er et betydelig vigtigt element, i en film der har billedsproget som sit stærkeste. Ind imellem bliver den noget sterotyp, der går ligesom lidt hak i gentagelserne, og filmen mister lidt sit tempo, det starter ellers flot. Sjovt at se en film fra mellemøsten som er så diamentral modsat af hvad der tidligere er blev vidst fra de lande. Der er mange meninger om selve konflikten, men filmen er særdeles interessant, både for sin originalitet og sine tvetydelige budskaber.

Titel: Guddommelig Indgriben
Original Titel: Yadon Ilaheyya
Premieredato: 15. august 2003
Instruktør: Elia Suleiman
Skuespillere: Elia Suleiman, Manal Khader, Emma Boltanski, Amer Daher, Jamal Daher, Nayef Fahoum
Spilletid: 92 min.
Selskab: Ognon Pictures/Arte France Cinema/Gimages Film/Soread 2M/2002
Genre: Drama
Link: http://www.camerafilm.dk
En fransk turist i en ørken af ambuterede forståelse
En fransk turist i en ørken af ambuterede forståelse
En "terrorist" oppe imod et overtal
En "terrorist" oppe imod et overtal
De franske turister afventer situationen
De franske turister afventer situationen


banner
Overskrift Højre Block
Monkey Man
Immaculate
Fire døtre
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...