Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Robertprisen 2021
Omfattende Udvid...
Bag Skyerne – Nå...
Robert-Nominerin...
Casper

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Far Til Fire & V...
Far Til Fire & Vikingerne billede

Dronninggambit


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Gys I Blomsterbutikken

18. februar 2007 af Søren Rasmussen

3 stjerner Skriv en kommentar

Gys I Blomsterbutikken billede

Kan planter fortære DVD film og burde de måske det? I dette teaterstykke af en gyserkomedie kan du selv bedømme.

Jonathan Haze spiller den ynkelige blomsterhandler-medhjælp Seymour som langt om længe får succes, opmærksomhed og kvinden i hans liv. Ved et tilfælde fremavler han en sjælden kødædende plante. Den bliver et stort tilløbsstykke både i kvarteret og blandt blomsterelskere. Planten vokser og vokser, og selvom Seymour nyder succesen så er der dog en hage ved det. Den kødædende plante foretrækker nemlig menneskekød og Seymour har ikke viljen til modstå dens kommandoer. Igen og igen plager planten nemlig ”Feed me – I’m hungry”.

Roger Cormans makabre gyser-komedie Gys i Blomsterbutikken er både blevet genopført som musical og senere, i 1986, genindspillet af Frank Oz med blandt andet Bill Murray, Rick Moranis og Steve Martin på rollelisten. Denne udgivelse er dog originalen fra 1960 og må siges at være for genre-fans og andre liebhavere. Det er lidt af en teateroplevelse så det kan ikke undre at filmen blev til en musical, for den egner sig tydeligvis til det. Der er en følelse af Nyborg Voldspil eller lignende semi-professionelt dilettant teater. Dette er ikke nødvendigvis en skidt ting i en film og fungere ganske godt for Roger Corman. Men det bør nok mane til eftertanke inden man køber DVD’en.

Roger Corman må siges at være en veteran i filmbranchen og selv de af jer der ikke umiddelbart kender ham, har utvivlsomt set en film eller to som han har haft fingrene med i. Et kært gensyn for mange gyser-komedie fans vil det også være at genkende en ung og ganske sej Dick Miller i en mindre rolle som blomsterspisende (et slags modstykke til planten) blomsterelsker. Dick Miller spillede den sure men patriotiske nabo Murray Futterman i 80’er klassikeren Gremlins.
Jack Nicholsons optræden i Gys i Blomsterbutikken er kortvarig og yderst mærkværdig. Det er en af unge Jacks første filmoptrædener og ganske i hans stil. Rollen involverer en tandlægestol, smerte i store mængder og selvfølgelig Jacks enorme talent for vanvid.

Gys i Blomsterbutikken er klart en DVD udgivelse til genre-fans. Den har sine øjeblikke men humoren er nok for meget fra en anden tidsalder til at et bredt publikum vil sluge den. Men fra den filmhistoriske vinkel og som familiehygge (hvis familien kan lide gamle sort-hvide film) er den ganske ideel.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
Voices Music & Entertainment.

Titel: Gys i Blomsterbutikken
Original Titel: Little Shop of Horrors
Premieredato: 25. januar 2007
Instruktør: Roger Corman
Skuespillere: Jonathan Haze, Jack Nicholson, Jackie Joseph, Mel Welles, Dick Miller.
Spilletid: 73 min.
Selskab: USA - 1960
Genre: Gyser


banner
Overskrift Højre Block
Raya Og Den Sids...
Crash Landing On...
Locked Down (HBO...
Star Trek: Picar...
C. B. Strike: Le...
The Dig
Clouds
The Godfather Co...
The New Mutants
LykkebugtenKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...