Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Deadpool & Wolve...
Deadpool & Wolverine billede

Jagtsæson 2 - I ...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Hail, Caesar!

16. august 2016 af Jesper Poulsen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Hail, Caesar! billede

Den hidtil pauvreste Coen-joint, som dog stadig er et småmuntert indblik i en ganske rædselsfuld dag i filmbranchen.

Hollywood! Alene navnet giver straks associationer til glamour, rigdom og berømmelse. Coen-brødrenes seneste skud går filmbranchen efter i sømmene, og leverer en kærlig hyldest (læs: los i røven) til mediet over dem alle. Hail, Caesar trykker på flere knapper når vi følger filmdirektør Eddie Mannix (Josh Brolin) på en dag, hvor intet er som han kunne have håbet. En af stjerneskuespillerne er gravid, en westernstjerne har svært ved at finde sig til rette i en anden genre og den absolutte stjerne Baird Whitlock (George Clooney) bliver kidnappet. I al dette morads skal Mannix navigere i alt fra producenter, teknikere, instruktører og et par søstre fra sladderpressen, som blander sig i alt. Alt handler om at bevare fatningen og sende et smil uadtil. Men Mannix er presset, særdeles presset…

Hail, Caesar er Coen-brødrenes dårligste værk til dato, men for at understrege at det slet ikke er så ringe endda, så kan jeg allerede afsløre at jeg tildeler 4 stjerner. Vi får som altid slynget en lang række skæve karakterer i ansigtet, og naturligvis er de udstyret med særprægede navne. Hvad siger du f.eks. til Ralph Fiennes’ rolle som Laurence Laurentz eller Tilda Swintons dobbeltrolle som søstrene Thora og Thessaly Thacker? Med på rollelisten finder du også Scarlett Johansson, Alden Ehrenreich, Jonah Hill, Channing Tatum, Frances McDormand og gode gamle Christopher Lambert (fra Highlander-filmene), sidstnævnte sminket til noget nær ukendelighed. Stjernerne siger naturligvis ikke nej tak til at medvirke i en Coen-film! Ej heller Michael Gambon som fik tjansen at agere fortæller.

Det er dog i sidste ende handlingen, eller mangel på samme, som ikke besidder den vanlige satire og trådnet af groteske situationer. Når vi både skal have romere, cowboys, synkronsvømmere, steppende sømænd og en kommunistisk ubåd puttet ind i handlingen, så bliver det i virkeligheden mere end hvad man turde håbe på. Ethan og Joel (Coen) er nok ligeglade, for det er et nik til 50’ernes filmmaking. Der er både noget magisk og råddent ved filmbranchen på én og samme tid. Film skal laves så folk føler komfort. Filmstjernerne skal helst spille den samme rolle om og om igen. Filmene skal give overskud for at idyllisere branchen. Sådan kunne man blive ved.

Vi får nogle fantastiske scenografier mens vi følger en række filmindspilninger, herunder også lidt skønsang. Filmen handler således også om skuespillere som spiller skuespil. Man kan sige at rammerne bliver for stive, og hyldesten til filmbranchen får mere showpræg end spillefilmsformat. Det er klart at siger man Coen, så siger man også Fargo, True Grit, No Country For Old Men og The Big Lebowski. Forventningerne er altid skyhøje, og de plejer at blive indfriet. Inden man giver sig i kast med Hail, Caesar skal man i hvert fald sørge for at dæmpe dem lidt (om muligt), for filmen er stilmæssigt markant anderledes og ikke skabt for at gå kult.

Bonusmaterialet på Hail, Caesar tager dig med bag kulisserne i tænkningen af portrætteringen af et filmstudios nerve på en usædvanlig dag. Du kan høre flere af de medvirkende fortælle om hvordan deres rolle skal ses i helheden og lære mere om hvor inspirationen af de forskellige scener og indslag har sin oprindelse. Du kan vælge mellem 4 featurettes med blandet indhold.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:

Universal Pictures.

Titel: Hail, Caesar!
Original Titel: Hail, Caesar!
Premieredato: 21. juli 2016
Instruktør: Ethan Coen, Joel Coen
Skuespillere: Josh Brolin, George Clooney, Ralph Fiennes, Alden Ehrenreich, Tilda Swinton, Frances McDormand, Jonah Hill, Scarlett Johansson, Channing Tatum, Christopher Lambert, Michael Gambon, Max Baker, Veronica Osorio, Heather Goldenhersh, Alison Pill
Spilletid: 106 min.
Selskab: Universal Pictures, Working Title, 2016
Genre: Humor
banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...