Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022
Cph:Dox 2022
Robertprisen 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Halo: The Fall of Reach

3. februar 2016 af Teddy Tofte

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Halo: The Fall of Reach billede

En anderledes oplevelse fra "Halo"-universet, som ikke helt fanger, hverken i historien eller i det visuelle.

Xbox-serien, ”Halo”, opfandt ikke first person shooter-genren, men den finpudsede og definerede den. Selvom de tidligere titler som ”Wolfenstein”, ”Doom” og ”GoldenEye” præsenterede en generation af spillere til den specifikke stil, øgede ”Halo” ambitionsniveauet, takket være adskillige nøgleelementer som f.eks. Xboxens grafiske kraft, det sofistikerede spilleniveau, og et fantastisk og detaljeret plot med udviklede karakterer. Nu er vi fem spil inde i den originale ”Halo”-serie, kaldet ”Master Chief” sagaen, og der er udgivet adskillige spinoffs, og serien er still going strong på Xbox-formatet. Det er karakteren, Master Chief, som er hovedperson i serien, men også i den nye animationsfilm, ”Halo: The Fall of Reach”, et spændende og digitalt blik på, hvordan en dreng ved navn John blev den dominerende magtfaktor i menneskehedens krige mod rumvæsner et sted ude i fremtiden.

”Halo: The Fall of Reach” er baseret på bogen af samme navn af Eric Nylund. Den fortæller historien om unge John 117, en menneskedreng som senere ville blive døbt ”Master Chief”. Vi begynder med løjtnant Keyes og Catherine Halsey, som ser John i Elysium City, hvor han demonstrerer mange attributter, som kan vise sig at have potentiale. Han føres til planeten Reach og bliver skrevet ind i Sparta III-programmet. Historien følger hans opvækst fra en selvcentreret kandidat til en ansvarsfuld leder. Filmen ser på hans træning med de andre rekrutter, hans fysiske udvikling, menneskehedens første kontakt med det mystiske Covenant, og mandens, som senere bliver Master Chief, første mission i sin kampdragt og ledelsen af Blue Team.

”Halo: The Fall of Reach” beretter om en klassisk oprindelseshistorie, en fortælling om en voksende, velmodeleret helt, som her bliver set i sin ungdom uden sin velkendte hjelm (som aldrig bliver fjernet i spillene). Selve filmen er ganske simpel, men den tilfredsstiller som baggrund til det større ”Halo”-univers og Master Chiefs baggrund. Dens største fordel er den rige og detaljeret historie og det ekspansive univers, den drager sin inspiration og kernedetaljer fra. Filmen introducerer sit publikum til det basiske fra ”Halo”-miljøet, men det er ikke så slemt, at man ikke forstår, hvad der sker. Der er nok selvstændighed og velkendte elementer i filmen, at fans af ”Halo” og så dem, der ikke kender så meget til spillene, begge vil blive underholdt.

Teknisk set er filmen dejlig at se på, om end en smule flad. Stemmepræstationerne er okay, men fanger aldrig helt. John, både som seksårig og senere som teenager, slår ikke rigtig ud gennem skærmen med sin stemme. Karakteren bliver formet mere af de ting, der bliver sagt, i stedet for hvordan det bliver sagt. Når vi skal grave dybere i John-rollens psyke, når han modnes og når han oplever tab, er der ikke særlig mange autentiske følelser at hente fra hverken den digitale version af figuren eller den tilhørende stemme. Animationen ligner et kryds mellem malerier og meget basiske digitale effekter. Det gør, at ansigterne kan virke stive og baggrundene firkantede, men detaljerne, som f.eks. på Master Chiefs dragt, Covenants interiør, og rumkampene, er rige og tilfredsstillende.

Så som en slags lille sidehistorie til resten af ”Halo”-universet, fungerer ”Halo: The Fall of Reach” helt fint. Det er ikke kvalitet hele vejen igennem, hverken historiemæssigt eller digitalt set, men filmen giver et interessant indblik i seriens suveræne hovedperson. Forhåbentlig kommer vi til at se en ægte ”Halo”-film engang ude i fremtiden med samme skala som ”Star Wars”. Man kan vel stadig håbe, det sker en dag.

Blu-Ray:

”Halo: The Fall of Reach” er en film, som slet ikke er farverig. Grå og mørkeblå farver dominerer meget af filmen. Lyse farver her og der er at finde, men de er sparsomme. Filmens look er præget af en surrealistisk fremtoning, hvor det mere ligner et digitalt maleri og mindre en animationsfilm. Ansigterne ser beskidte ud, men miljøet og beklædningen er meget detaljeret. Det ydre rum står skarpt, mens stjerner og projektiler er lyse og veldefinerede. Det er ikke perfekt, men det er godt nok.

Lydsiden består af Dolby Digital 5.1. Filmen åbner med en detaljeret atmosfærisk lyd fra Johns hjemplanet. På rumskibet kommer computerstemmen i de bagerste højtalere. Dialoger springer let og elegant fra side til side. Pistolskud popper med beskedent gennemslagskraft, men granateksplosioner har ingen vægt til sig. Alt i alt må jeg sige, at det er en kedelig blu-ray, hvad angår kvaliteten på udgivelsen.

Ekstramaterialet får 2 stjerner. Der er ikke særlig meget at komme efter her. Vi får en tre minutters concept art-optagelse, samt to trailers til selve filmen.

”Take this life concept art featurette”, ”Halo: The Fall of Reach animated series announcement trailer” og ”Halo: The Fall of Reach animated series launch trailer”.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Another World Entertainment.

Titel: Halo: The Fall of Reach
Original Titel: Halo: The Fall of Reach
Premieredato: 10. december 2015
Instruktør: Ian Kirby
Skuespillere: Jen Taylor, Steve Downes, Michelle Lukes, Brittany Uomoleale, Travis Willingham, Francesca Manzi, Cole Jensen, Ashlen Bullock, Izabela Vidovic, Damien C, Haas
Spilletid: 98 min.
Selskab: Another World Entertainment, Microsoft, 2015
Genre: Action , Sci-Fi , Tegne- og animationsfilmbanner
Overskrift Højre Block
Man vs. Bee (Net...
Elvis
Costa Brava, Lib...
The Black Phone
Playground
Obi-Wan Kenobi (...
Lightyear
Verdens Værste M...
The Hole in the ...
MenKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...