Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Robert-Prisen 2023
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jomfruer Fra Rummet
Jomfruer Fra Rummet billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Happy Feet

8. december 2006 af Maria Moni

3 stjerner Skriv en kommentar

Happy Feet billede

Happy Feet er en munter animationsfilm, som på trods af sin tekniske professionalitet ikke efterlader det store indtryk.

Der er uden tvivl penge i at lave animationsfilm til børn. Lige for tiden bliver de i hvert fald spyttet ud af Hollywood, som om de blev produceret på samlebånd. Og denne uge er ingen undtagelse. Denne gang hedder filmen ”Happy Feet”, og hovedingrediensen er en flok syngende og dansende pingviner. Ja, det lyder lidt søgt, og det er det også. I begyndelsen af filmen virker det meget kunstigt, men efterhånden som handlingen skrider frem, vænner man sig lige så stille til de menneskeliggjorte pingviner.

Handlingen udspiller sig i det kolde Antarktis, som er hjemsted for en stor flok kejserpingviner. De er styret af traditioner og (over)troen på Den Almægtige Pingvin.

Den vigtigste opgave for en kejserpingvin er at finde sin indre sang. Denne sang gør det både muligt for pingvinerne at finde en mage og genkende hinanden i den store koloni. Til sin fars store fortrydelse og resten af flokkens undren er den lille pingvinunge Mumle ude af stand til at synge. Han kan til gengæld steppe, som en anden Fred Astaire. Dette talent falder ikke i god jord hos flokkens overhoved, som opfatter den nye unge som en ballademager. Efter flere advarsler om at stoppe danseriet, ender Mumle med at blive forvist fra kolonien.

Der har længe været mangel på fisk, og flokkens overhoved tror, at det skyldes Mumles glade stepdans. Mumle er dog overbevist om, at det skyldes en udefra kommende faktor, og han beslutter sig for at finde ud af den rigtige årsag til fiskenes forsvinden.
¨
”Happy Feet” er rent teknisk en af de flottest og mest vellykkede animationsfilm jeg længe har set. De storslåede naturlandskaber, som danner baggrund for filmens ”persongalleri” er så realistiske, at jeg vil vove og påstå, at man ikke kan se forskel på en landskabsscene (uden pingviner) fra filmen og et ægte billeder fra Antarktis.

Filmens største svaghed er handlingen, som i bund og grund har lånt plottet fra ”Den grimme ælling” af vores helt egen H.C. Andersen. Mumle adskiller sig ikke alene fra de andre unger i flokken ved mangle en sangstemme. Han forbliver ligeledes dunet og grå igennem hele filmen, og minder på den måde om ”Den grimme ælling” af udseende.

Filmen er efter min mening alt for lang, og de mange budskaber og løftede pegefingre, som efterhånden er obligatoriske for de amerikanske animationsfilm for børn, er bare irriterende i længden. Dog synes jeg meget godt om kritikken af pingvinernes blinde (over)tro på ”Den Almægtige Pingvin”, der efter min mening er ment som en hilsen til de mennesker, som blindt lader sig forfører af en karismatisk leder, som bruger religion og Gud til at manipulere folk til at gøre ugudelig gerninger.

Titel: Happy Feet
Original Titel: Happy Feet
Premieredato: 8. december 2006
Instruktør: George Miller
Skuespillere: stemmer, Laus Høybye, Mathias H, Niclasen, Jens Jørn Spottag, Trine Appel, Preben Kristensen, Kasper Leisner, Trine Dyrholm, Emma Morton, Stig Hoffmeyer, Lars Knutzon.
Spilletid: 108 min.
Selskab: Kingdom Feature Productions 2006
Genre: Familie

banner
Overskrift Højre Block
meter i sekundet
Aftersun
Karaoke Paradise
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...
Ét år, én nat
Operation Fortun...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...