Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Hammarskjöld
Hammarskjöld billede

For Evigt
Civil War


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Harry Potter Og Fangen Fra Azkaban.

11. juni 2004 af Henrik Andersen

5 stjerner Skriv en kommentar

Harry Potter Og Fangen Fra Azkaban. billede

Sirius Black undslipper fra Azkaban fængslet og alt tyder på, at han nu kommer efter Harry Potter. Men Harry er på vagt og sammen med hans venner må han igen ud og svinge med tryllestaven.

Harry Potter ( Daniel Radcliffe ) er på sommerferie hos den skrækkelige familie Dursley. Marge, onkel Vernons ( Richard Griffiths ) søster er ikke særlig flink ved Harry og en dag hun er på besøg, får han nok af hendes ondskabsfuldheder. Selv om han godt ved, at han ikke må bruge magi når han er i nærheden af Mugglerne
( mennesker der ikke kan magi ), puster han hende op som en stor ballon og hun flyver væk.
Harry stikker af fra familien, men han tør ikke tage tilbage til Hogwarts. Han er nemlig godt klar over at han har brudt en meget vigtig og streng lov. Han samles op af en underlig bus og havner på en pub, hvor man møder ministeren for magi, Cornelius Fudge. ( Robert Hardy. )
Cornelius undlader imidlertid at bortvise Harry fra Hogwarts, fordi den lumske og farlige Sirius Black ( Gary Oldman ) netop er flygtet fra Azkaban fængslet. Sirius er ude efter Harry og der er kun et sted hvor han kan føle sig sikker, nemlig på den gamle skole på magi….eller kan han nu det ? For på den så ellers så sikre skole lure de lumske Dementorere. Fangevogterne fra Azkaban fængslet og de kan en gang imellem have svært ved at kende forskel på ven og fjende. Og så er der den nye lære Remus J. Lupin ( David Thewlis ), der underviser i forsvar imod de onde magter. Han virker umiddelbart som en flink fyr, men noget er dog ikke helt som det skal være. Inden Harry Potter og hans venner får opklaret mysteriet om Fangen Fra Azkaban, må de grueligt meget igennem og selv Ron’s kælerotte får en vigtig rolle i puslespillet.

Chris Columbus der instruerede de to første eventyr om Harry Potter har denne gang overladt tøjlerne til Alfonso Cuaron. Han har ikke før instrueret så store produktioner som HARRY POTTER OG FANGEN FRA AZKABAN. Men han er dog vant til at arbejde sammen med store skuespillere. Robert De Niro var blandt andre med i STORE FORVENTNINGER fra 1998. Alfonso Cuaron’s opdaterende filmversion af Charles Dickens berømte historie.
I 2001 lavede han Y TU MAMA TAMBIEN. / …OG DIN MOR. En flot fortælling og kærlighed og seksualitet, hvori 2 teenagedrenge tager på en rejse med en noget ældre kvinde, for at tage imod de udfordringer hun og livet giver dem. Et stort hit i det meste af verden. Så hvis du har lyst til at se flere film af Alfonso Cuaron’s film, så kan …OG MIN MOR købes i en flot Dansk DVD-version, med masser af flot ekstramateriale og en spændende lille kortfilm.

Harry Potter spilles for 3. gang af den unge Daniel Radcliffe. Han fik sin debut som skuespiller med hovedrollen i en BBC. Produceret Tv-serie fra 199. DAVID COPPERFIELD. Siden medvirkede han i John Boormans THE TAYLOR OF PANAMA.
Med hans rolle som Harry Potter er Daniel Radcliffe, blevet et kendt ansigt over hele verden. Han har opnået den berømmelse, han har haft lyst til, siden han var fem år gammel.

Emma Watson og Rupert Grint der spiller Harry Potters venner Hermione Granger og Ron Weasley, er igen overbevisende i deres skuespil. Robert Coltrane der er kendt fra så forskellige film som FROM HELL og de to James Bond film GOLDEN EYE og THE WORLD IS NOT ENOUGH, giver den på ny som skolepedellen Hagrid.
En anden genganger fra de 2 andre Harry Potter film er Maggie Smith som Professor Minerva McGonagall. Maggie Smith er en erfaren skuespillerinde. Blandt hendes mange fine roller kan nævnes TEA WITH MUSSOLINI og A ROOM WITH A VIEW.

Gary Oldman er fangen fra Azkaban fængslet. Det er ikke første gang han har spillet på hans dystre side. Han havde hovedrollen i Coppola’s DRACULA og spillede slem skurk i Luc Besson’s LEON fra 1994. Men Gary Oldman er en skuespiller med alsidige talenter og han har da også haft mere blide roller i flere andre filmgenre.
Hans filmbedut fik han som Sex-pistols bassisten Sid Vicious, i filmen SID OG NANCY fra 1986.
Af andre film med Mr. Oldman kan nævnes: JFK, ROSENKRANS OG GYLDENSTJERNE ER DØDE, LOST IN SPACE, AIR FORCE ONE, TRUE ROMANCE, HANNIBAL, THE CONTENDER og DET FEMTE ELEMENT.

Michael Gamboe der i 3. kapitel om Harry Potter spiller Albus Dumbledore, har overtaget rollen efter den nu afdøde Richard Harris.
Michael Gamboe har i England spillet meget teater, men har også indspillet en del film og Tv-serier. En af hans bedste Tv-serier var DEN SYNGENDE DEDEKTIV fra 1986. Af film han har medvirket i kan næves: THE INSIDER, ALI G, GOSFORD PARK, HIGH HEELS AND LOW LIFES, SLEEPY HOLLOW og DANS UNDER HØSTMÅNEN.
Michael Gamboe er et klogt valg i rollen som den vise Professor Dumbledore.

Alan Rickman der spiller professor Severus Snape kender de fleste nok fra hans rolle i den første DIE HARD film, hvor han spillede ond skurk med tysk accent. I årene efter fik han mange skurkeroller og det var da også ham der lyste op i Kevin Costners ROBIN HOOD – DEN FREDLØSE fra 1992.
Alan Rickman har også siddet i instruktørstolen og lavet filmen VINTERGÆSTEN fra 1997.
Andre mindeværdige roller har Alan Rickman haft i DOGMA, FORNUFT OG FØLELSE, LOVE ACTUALLY og BOB ROBERTS.

Emma Thompson der i FANGEN FRA AZKABAN spiller Professor Sybill Trelawney, har også en lang og glorværdig karriere bag sig.
Blandt hendes første roller var den kvindelige hovedrollen i Tv-serien I KRIG OG KÆRLIGHED fra 1987, hvor hun spillede overfor sin kommende mand Kenneth Branagh. ( der havde en rolle i den 2. film om Harry Potter. ) De to indspillede i årene efter en lang række film sammen indtil ægteskabet brast og deres tid på det hvide lærred også ophørte. Af film de begge har medvirket i kan nævnes: HAMLET, HENRY. V, STOR STÅHEJ FOR INGENTING og DEAD AGAIN.
I 1992 modtog hun en Oscar for hendes rolle i HOWARDS END og i 1995 fik hun endnu en for hendes manuskript til FORNUFT OG FØLELSE.
Af andre film Emma Thompson har medvirket i kan nævnes: LOVE ACTUALLY, MAYBE BABY, VINTERGÆSTEN, CARRINGTON, RESTEN AF DAGEN, IN THE NAME OF THE FATHER og PRÆSIDENTKANDIDATEN.

Filmens soundtrack er også i denne omgang skabt af den levende legende John Williams. Hans iørefaldende og stemningsfulde musiktemaer har i mange år fået mange mennesker til at gå nynnende ud af biografens mørke. Hvem husker ikke de mange flotter temaer i alle STAR WARS filmene, for slet ikke at tale om hans bidrag til de 3 INDIANA JONES film. Han stod også bag det uhyggelige tema fra JAWS og fik os til at slå øjnene forbavsede op i NÆRKONTAKT AF 3. GRAD og igen tørre dem fri for tåre i filmen over dem alle, E.T.
John Williams har i hans Harry Potter musik endnu engang fanget eventyret i historierne og dette syntes jeg har stor betydning for det endelige resultat. Personligt kan jeg slet ikke vendte med at få sat det nye soundtrack i CD-afspilleren.

FANGEN FRA AZKABAN kan sagtens måle sig med de to første kapitler om troldmanden Harry Potter og hans oplevelser på og omkring troldmandsskolen Hogwarts. Det gode ved en sådan 3. del er at filmens univers er sat i de to første film. Det betyder at man nu bare kan gå i gang med at fortælle sin historie. Der er selvfølgelig nogle nye ting og nye personer der skal introduceres, men de grundlæggende formaliteter er på plads.
Alfonso Cuaron fortæller en solid historie, med masser af plot tvist og finurligheder. Alle skuespillerne kender efterhånden deres karakterer og vi kender dem og deres personligheder. Selvom filmen i slutningen leger med det, at rejse i tiden og gør det på en god måde, så er det trods alt set før og måske knap så spændende som resten af historien om den mystiske fange fra Azkaban. Men dette er blot en ganske lille ting i den fantastiske historie, der absolut vil fylde alle eventyrsind til randen, med underholdning i topklasse. Jeg glæder mig allerede til næste afsnit i serien om Harry Potter’s kamp imod de onde magter.

Titel: Harry Potter Og Fangen Fra Azkaban.
Original Titel: Harry Potter And The Prisoner From Azkaban
Premieredato: 11. juni 2004
Instruktør: Alfonso Cuaron
Skuespillere: Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint, Robbie Coltrane, Gary Oldman, Michael Gamboe, Alan Rickman, Maggie Smith, David Thewlis, Warwick Davis, Emma Thompson.
Spilletid: 136 min.
Selskab: Warner Bros., 1492 Pictures, Hayday Films. 2004.
Genre: Adventure
Link: http://www.harrypotter.warnerbros.com

banner
Overskrift Højre Block
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...