Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Saw X
Saw X billede

Demon Slayer: To...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Harry Potter og Fønixordenen

13. juli 2007 af Ole Jessen Hansen

4 stjerner Skriv en kommentar

Harry Potter og Fønixordenen billede

Harry Potter er tilbage og bliver voldsomt præget af onde tanker og onde dæmoner, efter hans kamp mod Lord Voldemort. En ny lærer bliver ansat på skolen, hvilket tvinger Harry til at gøre oprør.

Allerede før semester-start på Hogwarts, skolen for heksekunstner og troldmandsskab, har Harry kæmpet imod Dementorer i Little Whinging. Da Harry har brugt magi foran en muggler (et menneske), bliver han indkaldt til en høring i Ministeriet for Magi, der truer med at bortvise Harry fra skolen. Heldigvis hjælper Professor Dumbledore Harry, og han får lov til at starte på skolen til det femte semester. Tilbage på skolen opdager Harry, at det ikke er alle der tror på, at han kæmpede imod den onde Lord Voldemort; og da slet ikke at Voldemort er tilbage. Samtidigt har Ministeriet for Magi indsat en ny professor i forsvaret imod mørkets kræfter, professor Dolora Nidkjær. Men hendes minister-godkendte trylleformularer kan ikke bruges til at forsvare sig mod de mørke kræfter, der truer skolen og hele trolddomsmiljøet. Så på opfordring fra sine venner Hermione og Ron tager Harry sagerne i egen hånd. En lille gruppe elever, der kalder sig selv ”Dombeldores arme” mødes hemmeligt. Harry lærer dem, hvordan de kan forsvare sig selv mod de mørke kræfter, sådan at de er forberedte på den store kamp der venter forude…

Så er vi nået til dem femte film om Harry Potter. Harry er nu teenager, og begynder at få nogle personlige dæmoner, som han kæmper imod. Han har tydelige problemer efter hans kamp mod Lord Voldemort i den sidste film, og kæmper imod disse dæmoner og onde tanker igennem hele filmen. Disse dæmoner vil ført være helt fjernet når den sidste film ruller over lærredet, for som profetien i filmen siger, kan kun 1 person overleve, i kampen imellem Harry og Lord Voldemort.

Jeg må indrømme at jeg ikke har set alle film i Harry Potter serien. Og det gjorde i hvert fald at jeg følte mig lidt lost i starten af filmen, da der er mange referencer til den sidste film. Måske kunne man have lavet et kort resume, til nye biografgængere ?

Filmen er rigtigt godt lavet rent teknisk, og der er rigtigt mange imponerende special effects. Rent skuespilmæssigt, er det imponerende så mange gode skuespillere det er lykkes at finde til alle voksen rollerne. De bedste karakter skuespiller er fundet frem, og her skal nævnes dem der gør indtryk: Gary Oldman (Sirius Black), Maggie Smith ( Minerva McGonagall), Julie Walters ( Mrs. Weasley) og ikke mindst Imelda Staunton i rollen som Dolores Nidkjær.

Der er et par nye unge skuespillere i denne film. Her vil jeg nævne Evanna Lynch i rollen som Luna Lovegood. Hun er et fund i denne rolle, som pigen der har oplevet mange at de samme ting som Harry, og på den måde kan hjælpe i kampen mod det onde.

Historien om at Ministreret for Magi overtager Hogwarts fylder rigtigt meget i filmen, og kunne tyde på at forfatteren J.K Rowling har haft en pind i siden på det engelske undervisningssystem. Det er tydeligt en besked til det engelske undervisningssystem, og at bruge mere tid på det kreative i undervisningen, i stedet for det regelrette og kedelige. En rigtigt fin pointe syntes jeg.

Denne film virker som om at det er en opvarmningsfilm til de to sidste film i serien. Den formår ikke rigtigt at skille sig ud, og man venter næsten kun på at Harry snart kan få det endelige opgør med det onde.

4 stjerne til filmen, mens vi venter på de to sidste.

Titel: Harry Potter og Fønixordenen
Original Titel: Harry Potter and the ordrer og the Phoenix
Premieredato: 13. juli 2007
Instruktør: David Yates
Skuespillere: Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson, Helena Bonham Carter, Robbie Coltrane, Ralph Finnes, Michael Gambon, Gary Oldman, Alan Rickman, Imelda Staunton, Dame Maggie Smith
Spilletid: 139 min.
Selskab: Warner Bros, Sandrew Metronome, 2007
Genre: Action
Link: http://www.harrypotterorderofthephoenix.com/


banner
Overskrift Højre Block
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...
Society Of The S...
Next goal winsKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...