Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Meter I Sekundet
Meter I Sekundet billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Hjem

26. marts 2015 af Søren Peter Knudsen

3 stjerner Skriv en kommentar

Hjem billede

Et umage par på rumeventyr.

Da DreamWorks Animation gav os Shrek i 2001 var humoren og den genreblandende fortælleglæde et banebrydende tiltag i den dengang unge tradition for computeranimation. Siden har succeserne været mange med eksempelvis Madagascar-, og Kung Fu Panda serien.

Nu er studiet klar med Hjem. Instruktøren kalder den for den første ”post-apokalyptiske, invasion-fra-det-ydre-rum-buddy-roadtrip-animerede komedie”. Sådan beskrivelse lyder som om, man har taget munden for fuld allerede i skrivelokalet, og det er også ambitionen om for meget på en gang, der forhindrer filmen i at finde…nå ja…hjem.

Det lille rumvæsen Oh (Caspar Phillipson/ Jim Parsons) bliver pludseligt mål for en menneskejagt (eller skulle man sige rumvæsenjagt), idet han ved et uheld afslører sin arts, Bøvernes, skjulested fra deres farlige fjende. Bøverne har valgt Jorden som deres nye hjem, og har samlet alle menneskene i en ny ”hyggelig” koloni. Pigen Tip (Sasia Mølgaard/Rihanna) undslap dog indsamlingen, og vil nu for alt i verden genforenes med sin mor. Tip og Oh laver en aftale om at hjælpe hinanden, og det bliver starten på en hæsblæsende rejse, imens den excentriske leder af Bøverne Kaptajn Smek (Christian Damsgaard/Steve Martin) er lige i hælene.

Hjem føles som en cocktail af alt det bedste fra de bedste animationsfilm fra de sidste 10 år. Temaet om at finde et hjem i stedet for at tage det fra andre, klinger af Pixars Wall-E (2008), mens det hårdtpumpende pop-soundtrack med Rihanna og Jennifer Lopez i spidsen, der også låner stemmer til filmens originalversion, vækker minder om de musikalske comic-relief scener i Shrek (2001) og Madagascar (2005). Endeligt kommer venskabet mellem Tip og Oh, der trods deres forskelligheder finder fællesskab i at være uden for, i kølvandet på det mesterligt opbyggede forhold mellem drengen Hickup og dragen Toothless i How to train your Dragon (2010).

Men alle disse elementer blegner i Hjem, sammenlignet med de mere veludførte eksempler. Fortællingen knækker simpelthen under vægten af ambitionen om både at være et stille venskabsdrama, et larmende action eventyr, og en musikalsk feel-good road-movie. De tre stjerner er for gode animationer, godt stemmearbejde og en gennemført produktion, men Hjem er en tandløs fuser sammenlignet med bagkataloget hos DreamWorks.

Titel: Hjem
Original Titel: Home
Premieredato: 26. marts 2015
Instruktør: Tim Johnson
Skuespillere: Caspar Phillipson (Jim Parsons), Sasia Mølgaard (Rihanna), Christian Damsgaard (Steve Martin), Cecilie Stenspil (Jennifer Lopez), Allan Hyde (Matt Jones)
Spilletid: 94 min.
Selskab: DreamWorks Animation, 20th Century Fox, 2015
Genre: Adventure , Familie , Tegne- og animationsfilm
Link: http://www.meettheboov.com


banner
Overskrift Højre Block
meter i sekundet
Aftersun
Karaoke Paradise
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...
Ét år, én nat
Operation Fortun...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...