Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Disney+ Streamin...
70Mm-Film Samler...
Missionen, Der Æ...
Se Den Tony Awar...
Busters Verden A...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Høj skoleføring

14. december 2005 af Gert Sørensen

2 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Høj skoleføring billede

Skolelære på slap line

Skolelæren Richard Clark arbejder på sin fars skole, det prestige fyldte Wellington Academy , her er det dagligdag at leverne træder på ham fordi han ikke har modet til at stå op for sig selv. Faren har taget ham under sin vinge og selv om han ved han er udulig så er der alligevel plads til ham på skolen. Richard har dog andre planer, han vil væk og ud og dele ud af sin viden. Derfor har han søgt væk fra den rige 100% hvide skole til Marion Barry High School, hvor stoffer kriminalitet og gravide teenagere er hverdags kost. Her er Griff lige vendt tilbage efter en tur i fængsel, og han bande er nu blevet overtaget af Paco der bruger skolen til at sælge Narko.
Richard forsøger at få eleverne til at lære noget, men indser hurtigt at de ikke begynder at interessere sig før deres bøger før han kan få overbevist Griff om det er den rette vej at gå for at komme ud af kriminaliteten og vidre til Universitetet.

Højskoleføring er ikke som forventet et drama, en en slapstick komedie i stil med høj pistolføring, Scary movie og Airplane filmene. Alt sættes på spidsen, og personerne er ekstremt karikerede og humoren er meget plat. Mange af joksene falder dog til jorden her 9 år efter filmen originale biograf premiere. Marion Barry er helt ukendt uden for USA så alle referencer til ham er ikke sjove for andre end amerikanere, og der er mange af disse små jokes som desværre ikke opfanges af seeren.
Humoren er som des skal være, plat og provokerende dog er det set mange gang før og med film som Scary Movie er det også set bedre og sjovere. Plat humor ældes ikke med ynde og desværre er denne film ikke længere så sjov som for 10 år siden da verdenen er en anden og referencerne som filmen trækker på er glemt af det nye og yngre publikum.
Dermed ikke sagt at filmen ikke er sjov, for det er den. Jon Lovitz er en af de sjoveste og mest kiksede mænd i verden, desværre ses han kun i små biroller og selv dette sker langt fra ofte nok.

Ekstra materialet på denne dvd er der intet af.

Filmen er venligst stillet til rådighed af
Universal Pictures.

Titel: Høj skoleføring
Original Titel: High School High
Premieredato: 23. november 2005
Instruktør: Hart Bochner
Skuespillere: Jon Lovitz, Tia Carrea
Spilletid: 86 min.
Selskab: Universal Pictures, 1996
Genre: Humor


banner
Overskrift Højre Block
Officer og Spion
Fantasy Island
TIL SAMA
The Personal His...
Fremad
Rejsen til Utopia
Systembryder
Emma.
La Belle Époque
The HuntKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...