Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022
Cph:Dox 2022
Robertprisen 2022
Bodilprisen 2022...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

A Hero
A Hero billede

Men
Esthers Orkester
Rød


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Home Of The Brave

30. november 2007 af Jesper Poulsen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Home Of The Brave billede

Flossede sjæle retur fra Irak

We're Going Home! Ja, men først lige et smut forbi landsbyen El Hayy, hvilket bliver skæbnesvangert for den enhed af soldater som netop har fået meldingen om at de skal hjemsendes fra krigen i Irak. Det humanitære ophold i den lille flække, ender i et bagholdsangreb som får alvorlige konsekvenser for den lille håndfuld vi efterfølgende følger. Med ar på det indre som det ydre, viser det sig nemlig slet ikke nemt at vende hjem til staterne. Tommy (Brian Presley) troede at hans job i en våbenhandel var sikret, men mens han har været i hæren er det bortfaldet til anden side. I jagten på et nyt job, stiller Tommys far krav til hvornår og hvordan og hvorledes. Der er ikke tid til at snakke om følelser, for den slags er for kvinder – i følge faren. Tommy føler sig låst, og får det ikke nemmere af at en makker fra soldatertiden (50 Cent) mister besindelsen og ender nedskudt af politiet. Et deja vu fra selve krigens tid, hvor Tommys dæmoner omhandler tabet af hans bedste ven i ildkamp.

Så er der Will (Samuel L. Jackson) som har traumer fra oplevelserne fra lægehospitalet midt i ørkenen. Han er siden røget på flasken og kan ikke sove om natten. Hans liv med familien får dybe ridser i lakken, inden han indser at han har brug for terapi. Vi møder også Vanessa som har fået amputeret sin højre hånd som følge af det bagholdsangreb som indtraf i El Hayy. Det forsøger hun at holde skjult for sine nærmeste, da hun føler sig grim og anderledes. Det koster ægteskabet som resultat af at hun ikke ønsker andres medlidenhed. Også hun har svært ved at finde sig selv.

Dette er utvivlsomt en film om skæbner og ikke mindst følelsen af at føle sig fortabt i forhold til den verden man engang kendte og tilhørte. Indre kampe og sår som aldrig synes at hele. På alle måder en vedkommende film, men omvendt heller ikke en film som åbner nye porte i forhold til kendt problematik. Om man så tænker på Deer Hunter eller for den sags skyld den første Rambo-film, er i og for sig ligegyldigt. Her er det mere tilpasselsesbesværet som får fokus, men referencerne er de samme. Man er ganske godt underholdt, men filmen mangler nok en sjat yderligere potentiale for at kunne blive indprentet på nethinden weekenden over.

Samuel L. Jackson leverer som sædvanlig en fornem præstation, mens jeg sådan set også er helt godt tilfreds med Jessica Biels modne tilgang til emnet og en noget mere voksen fremstilling end hun plejer i de ofte jævne film hun optræder i. Så er der også gensyn med Christina Ricci for en kort bemærkning. Hun har jo netop været at finde i Black Snake Moan med selvsamme Jackson. Mon så ikke 50 Cent er hevet ind for at lokke ungdommen til? Det virker i hvert fald letkøbt. Ikke at han ikke klarer sin mindre rolle fint, men alle kunne have fyldt hullet ud. Og så er der Biran Presley som figurerer som All American Hero Type. Fint fint, men det er lige før at selvherligheden kammer over. Ikke for Presley, som gør hvad han kan, men for Irwin Winkler som har sammenfattet bidderne.

Ekstra Materialet består af en 10 minutters snas bag om kameraet. Vi kommer bag optalgelserne, primært kommenteret af manden med ansvaret selv, Irwin Winkler. Der er også den sædvanlige stak trailers for andre aktuelle film.

Fin underholdning, men også hurtigt ude af øjet og ude af sind igen. Derfor ingen topkarakter...

Filmen er venligst stillet til rådighed af:Scanbox.

Titel: Home Of The Brave
Original Titel: Home Of The Brave
Premieredato: 27. november 2007
Instruktør: Irwin Winkler
Skuespillere: Samuel L, Jackson, Jessica Biel, Christina Ricci, 50 Cent, Brian Presley
Spilletid: 102 min.
Selskab: MGM Pictures, Millennium Films, 2006
Genre: Drama

banner
Overskrift Højre Block
Top Gun: Maverick
A Hero
Grosse Freiheit
Toscana (Netflix)
Mr. Graversen
Chip 'n Dale: Re...
Everything Every...
Lev, Elsk, Paris
Operation Mincemeat
På Nært HoldKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...