Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Honkytonk Man (DVD)

23. januar 2004 af Morten Eriksen

4 stjerner Skriv en kommentar

Honkytonk Man (DVD) billede

En stilfuld fortælling fra depressionstiden, om en sanger der lider af tuberkulose, men som har sat sig for at tage til Nashville og prøve lykken mens han kan.

Red Stovall (Clint Eastwood) er syg af tuberkulose og nu vil han gøre et sidste forsøg på at slå igennem med sine country sange, ved at drage til Nashville for at forsøge at blive optaget i showet ”Grand Ol Opry”. Blanket af og død drukken slår han et smut forbi søsterens familie i Oklahoma for at veje stemningen, og se om han kan skrabe sammen til at tage til Nashville.

Situationen på landet er dog ikke meget bedre, da en kraftig sandstorm lige har ødelagt hele høsten og familien er på spanden, men lever i drømmen om at flytte til Californien. Meget tyder dog på at det forbliver ved drømmen! Søsterens knægt Whit (Kyle Eastwood) er i starten af teenageårene og har hele livet foran sig. Han kan se frem til et pukleliv i marken, så da den andeledes og spændende onkel Red - der lever det vilde liv med sprut, damer, countrymusik - gør sin entré, bliver Whit dybt fascineret og ser i Red et liv udenfor gården. Da Red vil samle nogle penge sammen til familien og til hans tur til Nashville ved at tage rundt i området og spille, får Whit lov til at tage med for at passe på onkel Red og sørge for at han ikke drikker og kommer galt af sted.

Det bliver startskuddet på en vild tur for Whit, der bliver sat på noget af en manddomsprøve hvor han bl.a. hjælper Red med at stjæle høns, flygte fra et fængsel, opkræve penge m.m.. Da de besøger en af Reds bekendte som står i gæld til Red, møder de stueepigen Marlene (Alexa Kenin) der drømmer om at blive sanger. Det ender med at de –meget mod Reds vilje - får hende på slæb. Om de tre når til Nashville og ”Grand Ol Opry” skal ses på denne dvd som er en vigtig Eastwood film og een af de seneste skud på stammen i Warner Brothers’ Clint Eastwood Collection.

”Honkytonk Man” er en velfortalt og følelsesladet film uden at den kammer over og bliver over-sentimental, og Eastwood rammer den rigtige stemning lige fra starten. Han har selv instrueret og hans rolle som en countrysanger der ikke har våben, men sprut i sin guitarkasse og som til tider er noget af en selvoptaget bandit, passer fint til ham. Sønnen Kyle Eastwood leverer faktisk også en ganske imponerende præstation. Han er i dag jazz musiker! Vi er i depressionstiden i 30’erne, og hele persongalleriet - helt ned til tankpasseren og politibetjentene - spiller troværdigt og derfor opsluges man hurtigt af den gode historie der ses fra drengens synsvinkel. Det er noget af en eventyrfilm tilsat god musik og humor. En feel-good movie der nok mest tiltaler et modent publikum.

DVD specifikationer:

Menuerne er still billeder med underlægningsmusik. Filmen præsenteres i 16:9 (1.85:1). Der kan vælges mellem engelsk Dolby Digital 5.1, tysk eller spansk Dolby Digital mono 1.0. Filmen er tekstet på dansk, engelsk, tysk, spansk, fransk, italiensk, svensk, norsk, finsk, kroatisk, tjekkisk, græsk, hebraisk, ungarsk, islandsk, polsk, portugisisk, tyrkisk, slovensk samt for hørehæmmede på engelsk og tysk. Lyd og billedsiden er ok..

Special features:

Trailer

Hvis man søger efter slettede scener, bag kameraet og andet guf, så vil man højst sandsynligt blive en smule skuffet når man kigger på de titler der er udgivet i The Clint Eastwood Collection. Der er tale om såkaldt bagkatalog titler til en pris der ligger noget under prislejet for nye titler. På udgivelsen af ”Firefox” kan man finde en dokumentar om instruktøren Clint Eastwood og på ”Ørneborgen” er der et ”On location” program. Det er blevet til en trailer på denne udgivelse (16:9 1.85:1, DD 2.0).

Jeg giver stjerner for hvad jeg synes om dvd-udgivelsen som helhed. Kvaliteten af selve filmen (handlingen samt kvaliteten af billede og lyd) kan godt opveje, at der ikke nødvendigvis er ekstra materiale på disc’en!

Filmen er venligst stillet til rådighed af Sandrew Metronome

Titel: Honkytonk Man
Original Titel: Honkytonk Man
Premieredato: 1. juni 2004
Instruktør: Clint Eastwood
Skuespillere: Clint Eastwood, Kyle Eastwood, John McIntire, Alexa Kenin, Verna Bloom, Matt Clark, Barry Corbin
Spilletid: 118 min.
Selskab: Warner Bros. 1982, SandrewMetronome 2004
Genre: Drama
Scenevalg.
Scenevalg.
Farfar, Red og Whit.
Farfar, Red og Whit.
Hustleren Arnspringer der har taget Red ved næsen.
Hustleren Arnspringer der har taget Red ved næsen.


banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...