Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Civil War
Civil War billede

For Evigt
Hammarskjöld


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Hostage

27. maj 2005 af Henrik Østergaard

4 stjerner Skriv en kommentar

Hostage billede

Bruce Willis opfylder vores våde drømme efter de senere års tørke med endnu en action-basker, der nærmer sig ”Die Hard”-trilogiens storheds dage og indimellem får dig ud på kanten af stolen.

Det er en velsmurt og veloplagt Bruce, vi bliver præsenteret for i rollen som gidselforhandleren Jeff Talley, der efter et katastrofalt mislykket job i L.A., nu gemmer sig for sine egne dæmoner og egne evner som lokal politichef i en søvnig, lille landsby. Det er tydeligt, at Bruce Willis efter sin skilsmisse er tilbage på singlelivets åbne veje og er klar til noget action af både den ene og anden slags. Snart ser vi ham i ”Sin City”, og produktionen af ”Die Hard 4” er sat i værk. Men også et ønske om at komme tilbage i den velkendte rolle som hverdagens helt, alle fans elsker ham for.

Efter nærmest ikke at have været med i en tilfredsstillende film siden ”Unbreakable” (2000) er gode, gamle Bruce nu tilbage i action-thriller braget ”Hostage”. Produceret under Willis’ eget produktionsselskab Cheyenne Enterprises af Arnold Rifkin, der også producerede de middelmådige ”Harts War”(2002), ”Bandits”(2001) og ”Tears Of The Sun” (2003), lægger den sig i stil og tone op ad den gamle Die Hard-trilogi. Men også kun delvis, da den mangler disse films afvæbnende humor som Willis var en mand for at levere, og som gør i hvert fald den første til en moderne actionklassiker og stadig til en udelt fornøjelse.

Vores helt er altså flygtet fra storbyens stress og jag og i vores hovedpersons tilfælde dens død og ødelæggelse. Men, men, men. Som altid i disse Hollywoodske thrillere er fortiden nu faretruende ved at indhente vores ven igennem tilfældets utrolige, men ikke desto mindre nederdrægtige veje. Uden for den lokale benzintank sidder tre rodløse teenagere i en gammel skrællekasse af en pickup og keder sig, indtil en rigmanden Mr. Smith (Kevin Pollak) og hans to børn triller op på siden af dem. Nu skal pickuppen byttes ud med deres lækre van, og det koste hvad det vil. Helvede bryder løs. Trioen bliver fanget i den topsikrede millionærvilla i udkanten af byen, og i panik tager teenagerne den stenrige familie som gidsler. I mere eller mindre tvungen begejstring over den umulige situation de sidder i, erklærer Dennis Kelly (Jonathan Tucker) sig som selvbestaltet leder af foretagendet, med sin lillebror Kevin (Marshall Allman) på særdeles ufrivillig slæb, mens den maniodepressive og stærkt aggressive Mars (Ben Foster) har sin helt egne skingrende sindssyge plan kørende. Mars spilles af den unge Ben Foster, der i en svær rolle, giver mange facetter til den tvetydige karakter. Konstant fornemmer man lige dele skræmt, lille dreng og underliggende, farligt afvigende seksualitet, der når som helst kan udløses på den velhavende families teenagedatter, Jennifer (Michelle Horn). Talley må tage affære i en situation, som han ønskede, han aldrig skulle opleve igen. Han overdrager dog hurtigt villigt gidseltagningen til distriktspolitiet og forlader åstedet. Men inde i palæet befinder sig en dvd, der indeholder digitale oplysninger, som nogle mystiske forbrydere med vold og magt vil have fat i. De tager Talleys kone og børn som gidsler for at tvinge ham til at tage kommandoen over gidseldramaet. Han må nu kæmpe for at redde ikke bare gidslerne inde i huset, men også sin egen familie.

Glimrende ide med det dobbelte gidseldrama, der giver mulighed for flere sideløbende handlinger, hvilket sammen med små plottwist udnyttes effektivt af den lettere uprøvede, franske instruktør Florent Siri til at holde publikum i et nådeløst bjørnegreb af åndeløs spænding. Og det giver det interessante dilemma ”ville du redde din familie på bekostning af en anden?”. Her udmunder det selvfølgelig i forsøget på at redde dem begge.

Alligevel fornemmer man, at det man sidder og bæller i sig af bare grådighed efter sit næste spændingsfix er gammel vin på sprit nye flasker fra fabrikken. Der er ikke meget nyt over hverken historien eller stilen i Siris instruktion. Med dette sagt så kan man ikke løbe fra, at i sin næsten 2 timer lange spilletid underholdes man fra første til sidste billede, og så kan man klage nok så meget over uoriginalitet og indholdsløs metervare. Dette er et stykke professionelt håndværk i al sin glorværdige og kalkulerende pragt. Til syvende og sidste kan vi så glæde os over, at vi har fået vores gode, gamle Bruce Willis tilbage, hvor han gør sig bedste – som hverdagens helt.

Titel: Hostage
Original Titel: Hostage
Premieredato: 27. maj 2005
Instruktør: Florent Emilio Siri
Skuespillere: Bruce Willis, Ben Foster, Kevin Pollak, Jonathan Tucker, Michelle Horn, Rumer Willis, Jimmy Bennett, Serena Scott Thomas, Marshall Allman
Spilletid: 102 min.
Selskab: Cheyenne Enterprises, Miramax Films, Nordisk Film Independent, 2005.
Genre: Thriller
Link: http://www.miramax.com
Før det går grueligt galt, for den lille familie (Foto: Nordisk Film)
Før det går grueligt galt, for den lille familie (Foto: Nordisk Film)
Desperate metoder tages i brug i forsøget på at redde gidslerne.(Foto: Nordisk Film)
Desperate metoder tages i brug i forsøget på at redde gidslerne.(Foto: Nordisk Film)
Men snart bryder helvede løs... (Foto: Nordisk Film)
Men snart bryder helvede løs... (Foto: Nordisk Film)


banner
Overskrift Højre Block
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...