Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

One Life
One Life billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Hotel Artemis

26. juli 2018 af Patrick S. Sørensen

5 stjerner Skriv en kommentar

Hotel Artemis billede

Hotel Artemis er en tiltrængt original film med en perlerække af kendte ansigter i lettere uvante roller.

Genial idé
”Sikke en genial idé!” – er det første man tænker når man ser Hotel Artemis. Er denne idé overhovedet udforsket før? Denne anmelder kunne i hvert fald ikke komme i tanke om noget lignende, og i denne tid hvor 80% af film er enten efterfølgere, prequels, remakes eller reboots, er en god original idé mere end tiltrængt. Kort fortalt falder vi pladask ind midt i Los Angeles i 2028, hvor privatiseringen af vand har fået folk til at brænde gaderne af i et voldsomt oprør. Folk bliver dræbt, banker bliver røvet, alt er kaos og ingen er sikre. Midt i alt kaosset ligger Hotel Artemis, som er et undergrundshospital for kriminelle. Netop på denne nat løber tingene løbsk, da skumle planer og storhedsvanvid kulminerer på det springfarlige hotel. Hvem kan man stole på? Og hvem slipper ud af denne blodige nat med livet i behold?

Et manuskript skrevet mere til scenen end til skærmen
Det der bærer Hotel Artemis langt hen ad vejen, er den fantastiske stemning filmen indebærer. Det gamle fallerede Hotel Artemis skaber en sjov kontrast til den mørke dystopiske fremtidsverden. De rødbrune farver og møbler fra efterkrigstiden udgør en flot kulisse, der bliver godt udnyttet og er nem at drømme sig ind i. Verden udenfor ser man mest igennem et TV, og ellers kun i hurtige klip. Det kan godt have en negativ effekt, for man er jo nysgerrig på historien der foregår udenfor også, men samtidig er det med til at forstærke hotellets indelukkede verden, og gør næsten Hotel Artemis til et kammerspil. Ja, det virker til tider som et manuskript skrevet mere til scenen end til skærmen. Frygt dog ej, Hotel Artemis ville utvivlsomt være et godt teaterstykke, men som film fungerer historien mindst lige så smukt.

Kendte ansigter i uvante roller
Jodie Foster, hvad blev der egentlig af hende? Dette spørgsmål kan man godt stille sig selv nu og da. Det er ikke meget vi ser til hende i disse år, og hun lader til at synke ned i en mere og mere anonym tilværelse. Af alle steder hun skulle dukke op igen, efter fem år væk fra det store lærred, må Hotel Artemis siges at være et sjovt valg, men ikke desto mindre har det været det rigtige. Jodie Fosters angstprægede læge er en sjov og karikeret karakter, men også en karakter med så mange lag, at kun en skuespillerinde med så meget erfaring som Jodie Foster kan spille den. Hård udenpå og sorgfuld indeni, det er mesterligt balanceret. Hun er filmens anker, hende der skaber mening i et virvar af skæve eksistenser. Og det er ikke kun Jodie Foster, der leverer en god præstation. Også Sterling K. Brown leverer varen med hans store sjælfulde øjne, Jeff Goldblum som psykopatisk skurk (dejligt at se ham i en nedtonet rolle) og Dave Butista, som egentlig spiller den samme rolle som i Guardians of the Galaxy, bare mindre dum og med mere hjerte. Og så hold lige øje med Sofia Boutellas vanvittige kampscene til slut!Hotel Artemis er en skæv film fyldt med skæve eksistenser. En tiltrængt original film, med en perlerække af kendte ansigter i lettere uvante roller. Godt instrueret, gode præstationer og en indslusende stemning. Kort sagt: Hvis du er træt af superhelte og amerikanske komedier, så giv Hotel Artemis et skud næste gang du skal i biografen, det fortjener både du og den.

Titel: Hotel Artemis
Original Titel: Hotel Artemis
Premieredato: 26. juli 2018
Instruktør: Drew Pearce
Skuespillere: Jodi Foster, Sterling K, Brown, Dave Butista, Sofia Boutella, Charlie Day, Jeff Goldblum, Brian Tyree Henry, Jenny Slate, Zachary Quinto
Spilletid: 94 min.
Selskab: Scanbox Entertainment, Global Road Entertainment, The Ink Factory, 127 Wall, Marc Platt Productions
Genre: Action , Krimi , Thriller
Link: https://www.imdb.com/title/tt5834262/?ref_=nv_sr_1


banner
Overskrift Højre Block
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en drengKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...