Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Hbo Nordic Blive...
Bjørn Nørgaard –...
Nordisk Film Uds...
Slagtøjsspiller ...
Drama Af Nina Beier

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Shang-Chi And Th...
Shang-Chi And The Legend Of The Ten Rings billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Hotel Mumbai

6. juni 2019 af Maria Bjerregaard

5 stjerner Skriv en kommentar

Hotel Mumbai billede

Det kan være en udfordring at lave en film baseret på virkelighedens tragedier, men ”Hotel Mumbai” formår at være spændende og medrivende fra start til slut.

D.26. november 2008 bliver en skæbnedag for Mumbais befolkning. Terrorister udfører angreb på tværs af byen og over 3 dage bliver gæster og personale på det luksuriøse Taj Palace Hotel holdt som gidsler. Dette er naturligvis et ret svært og sensitivt emne at skulle gennemleve. Men alligevel har instruktør Anthony Maras formået at gøre filmen menneskelig og respektfuld.

Vidunderlige Mumbai
Den hårdtarbejdende tjener, Arjun ( Dev Patel) og chefkokken, Hemant ( Anupam Kher) må sætte deres liv på spil for at beskytte hotellets gæster, da 4 terrorister bryder ind på det legendariske hotel. Imens forsøger det desperate forældrepar, David ( Armie Hammer) og Zahra ( Nazanin Boniadi) at beskytte deres nyfødte søn imod frygtens terror. Men dette er ikke nemt, når man er indfanget på et kæmpe hotel.

Fantastiske og intense præstationer
Deet kræver meget for en skuespiller at skulle portrættere frygt, panik og heltemod på én gang. Men Dev Patal og Armie Hammer viser endnu engang deres talent i de respektive roller. Selvom de er fra to forskellige klassesamfund, er de begge to meget ens. De er begge forældre og gør vi gør alt for at beskytte deres nærmeste. Samtidig viser den erfarne indiske Anupam Kher også sin modenhed, hvor han både skal bevares roen, men samtidig også er bange – ligesom alle hotellets gæster.

Menneskelig tematik
Selvom filmen er inspireret af en tragisk begivenhed, så er der stadig plads til den menneskelige vinkel. Der bliver vist mod i de sværeste perioder, og hvordan det paranoide kan smitte sig inde i os selv – og man aldrig ved, hvem man skal stole på. Selvom man har regnet filmens slutning ud, som også kan virke lidt for sentimental og manipulerende, så ændres det ikke ved, at filmen er stressede og yderst intens at følge. Men sidder på kanten af sit sæde, da gæsternes oplevelse er medrivende. Selv får vi et par momenter med terroristerne i fokus, men Maras forsøger ikke at forsvare dem, men give os et indblik i, hvordan disse unge mænd bliver tvunget til at gøre det utænkelige.

”Hotel Mumbai” er spændende, medrivende og utrolig intens. Man er fanget af historien fra start til slut, og følger ivrigt gæsternes overlevelse. Man går fra biografen meget bevæget, og skal lige bruge et par timer for at komme ned på jorden igen.

Titel: Hotel Mumbai
Original Titel: Hotel Mumbai
Premieredato: 6. juni 2019
Instruktør: Anthony Maras
Skuespillere: Dev Patel, Armie Hammer, Nazanin Boniadi, Tilda Cobham-Hervey, Anupam Kher, Jason Isaacs
Spilletid: 125 min.
Selskab: Thunder Road Pictures, Sandrew Metronome, 2018
Genre: Drama
banner
Overskrift Højre Block
Diary Of A Wimpy...
Apples
The Hand of God
House of Gucci
Nisser (Netflix)
Last Night in Soho
Encanto
Pleasure
A-ha: The Movie
Solens BørnKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...