Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Saw X
Saw X billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Hotel Transylvania

8. november 2012 af Nikolaj Sonqvist

4 stjerner Skriv en kommentar

Hotel Transylvania billede

Menneskesky Dracula introduceres til det 20. århundredes trendige teenagestil.

Til bal hos Dracula
Dracula og hans datter Mavis undslipper med nød og næppe en tragisk brand, hvor Draculas elskede kone desværre må lade livet. 118 år senere holder Dracula datteren Mavis indespærret på sit slot i Transylvanien, væk fra alle de farlige mennesker, som han mener, var skyld i sin kones død.

Hvert år på Mavis fødselsdag omdanner Dracula sit slot til hotel og afholder årest fest for alle monstrene i verden, der året rundt må gemme sig for de farlige mennesker. Da den ubudne gæst, backpacker-teenagedrengen Jonathan, kommer valsende ind på slottet, gør Dracula alt for at normalisere begivenheden og holde Jonathan fra sin teenagedatter. Men man kan jo som bekendt ikke bekæmpe ægte kærlighed!

Det 21.århundrede på Draculas slot
Hotel Transylvania er der fest og glade dage hvert år på Mavis fødselsdag. Den bløde Frankenstein med følelserne udenpå tøjet, den usynlige mand, der er det lette offer for mobning, Mumien med de skjulte talenter som popsanger, den følelseskolde geleklump og rengøringsfolkene der ser rødt, når Bigfoot har dårlig mave og har stoppet toilettet! Intet er normalt.

Ligesom i Monster Inc. er det menneskerne, der er de farlige. Dracula har i århundrede bildt sine medmonstre ind, at mennesker vil bide dem og jage dem afsted med fakler. Da den naïve og overstadige Jonathan, som det første menneske nogensinde, træder ind på slottet, vendes op og ned på monstrenes verden, selvom Dracula ihærdigt forsøger at nedtone “problembarnet”.

Værre er det med hans 118 år gamle teenagedatter, der for første gang ser dagens lys og kærligheden ved første blik. Da Jonathan bringer det 21. århundrede ind på slottet i form af smartphone, popmusik, rappe replikker, hiphop og rap, diskolys og det hippe løbehjul, ser Mavis pludselig sin fars uddaterede stil og drages mod den eksotiske og moderne menneskedreng. Det er den omvendte tarzan: me Mavis, you Jonas.

Sort, morsom og plat
Hotel Transylvania er i princippet en videreudvikling eller en plagiat af Addams Family-universet eller for den sags skyld Pixars Monsters, Inc. (2001), idet monstrerne bliver menneskeliggjort med menneskelige følelser og problemer i deres egen forskruede univers.

Det historien om faderen der ikke vil vedkende sig sin lille datter, er blevet voksen og nægter at give slip på hende. Det er historien om teenagedatteren, der vil bryde sin forældres bånd og lære at klare sig selv. Det er historien om kløften mellem generationer og hvordan de unge lærer de gamle modernitetens indtog og at de gamle værdier ikke altid er de rigtige.

Hotel Transylvania er en animationsfilm, hvor de humorisstiske højdepunkter springer ud af denne generationskløft, de små diskrete seksuelle referencer og den momentvise meget sorte humor. Andre gange kapper humoren over og bliver utålelig plat, Det for eksempelt sort, når den usynlige mand laver gæt og grimasser, det er morsomt, når monstre spiller “dødkedeligt” bingo, men det er plat, når en geleklump bliver beskyldt for at slå grimme prutter.

Hotel Transylvania er mest sjov og ballade, og deraf nogle gange lidt for rodet. Der er prioriteret skøre indfald over fortælling, og det betyder at man ikke skal bryde hjernen til mere end til toiletniveau. Men film skal heller ikke altid være så seriøse.

Titel: Hotel Transylvania
Original Titel: Hotel Transylvania
Premieredato: 8. november 2012
Instruktør: Genndy Tartakovsky
Skuespillere: Niels Ellegaard, Benjamin Hasselflug, Martin Buch, Amin Jensen, Thomas Mørk, Nis Bank-Mikkelsen (ENG, Adam Sandler, Andy Samberg, Selena Gomez)
Spilletid: 91 min.
Selskab: Sony Pictures Animation, Columbia Pictures, 2012
Genre: Humor , Tegne- og animationsfilm
Link: http://www.welcometohotelt.com/
Mavis forsøger med sin kvindetække at sno sin far
Mavis forsøger med sin kvindetække at sno sin far
Gæsterne på Draculas hotel
Gæsterne på Draculas hotel
Jonathan ville give Grev Dracula grå hår, hvis han kunne
Jonathan ville give Grev Dracula grå hår, hvis han kunne


banner
Overskrift Højre Block
All of us strangers
FØR STORMEN
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...