Tom Warshaw er en amerikansk kunstner bosiddende i Paris. Tom er også ægtemand og far og som begge dele står han på den absolut sidste grænse inden han mislykkes. For at redde sin familie må han se sin fortid i øjnene og tage det sidste skridt ind i de voksnes verden. Et skridt som blev afbrudt 30 år tidligere.
Sådan starter House of D og derfra er det et kærligt tilbageblik, med et glimt i øjet, på en meget problematisk opvækst som kun kunne takles ved humoristisk afstandstagen fra livet. House of D handler om familie og venner. Den handler om kærlighed, sorg og loyalitet og jonglerer det elegant ind i en større helhed.
I 1973 er Tom Warshaw på vej ind i teenage årene og pubertetens mange udfordringer.
Men samtidig med det må han slås med at hans far er død og at hans mor siden faderens død er sunket dybere og dybere ned i en depression som han godt ved hvor vil ende. Midt i alt det prøver han at opretholde et element af normalitet i sit liv, med evige drengestreger med sin evnesvage ven Pappass, spillet med vanlig rutine og hjertevarme af Robin williams (Insomnia, The Big White). Deres eventyr giver en ellers meget alvorlig film et skær af varme og smil som er det hele værd.
Det gør at det bliver en varm film som formidler sin triste historie på en måde så man stadig kan smile og grine sammen med Tom Warshaw. Ikke mindst formidler den Toms problemer i sit voksenliv så de er til at forstå og forholde sig til.
Siden hans karriere toppede med X-files er det ikke meget man har set til David Duchovny, men Duchovny er ikke endt som endnu en afbrændt stjerne. Tværtimod viser han her at han har et langt større potentiale og at han har mere på hjerte end bare at skuespille. Duchovny har skrevet manuskript og fået sin debut som instruktør i en virkelig rørende og varm film om en problematisk opvækst og ungdom.
Tea Leoni (Deep Impact, Jurrasic Park III) leverer virkelig stærkt skuespil som Kathrine Warshaw. En kvinde som tydeligvis engang har været stærk og som stadig kæmper mod sorgen og for at forblive mor for en dreng som er på vej mod manddom.
Robin Williams kan den slags her på rygradden men ikke desto mindre leverer han en hjertelig og varm præstation som den evnesvage Pappass. Pappass er både far, tilbedende bror og jaloux ven for Tom og fanges også af den gryende forvirring i Toms liv.
House of D er en virkelig anbefalelsesværdig film som efterlader en med en del tanker. Tanker både af den varme og behagelige slags, men bestemt også af de mere alvorlige slags. Hvad end tanker den måtte efterlade hos dig så er det jo altid godt med en tankevækkende film så jeg vil råde stærkt til at tjekke denne debut-film, af Duchovny, ud. Den er det hele værd.
House of D har ingen ekstra materiale men når filmen er slut er der heller ikke rigtig behov for yderligere kommentarer. Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.