Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022
Cph:Dox 2022
Robertprisen 2022
Bodilprisen 2022...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Rød
Rød billede

Men
A Hero
Esthers Orkester


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Hr. Peabody & Sherman

6. marts 2014 af Caritas Fischer

4 stjerner Skriv en kommentar

Hr. Peabody & Sherman billede

Tidsrejse med hunden og hans søn er både sjovt og sødt

Tidsrejse for børn og voksne
Hr. Peabody & Sherman er baseret på karakterer støvet frem fra 50'erne og 60'ernes The Rocky and Bullwinkle Show, hvis manglende genkendelse hos dagens publikum ikke er spor problematisk.

Historien minder om en børneversion af Bill & Teds Excellent Adventure, hvor tidsrejse både har mulighed for at undervise mindre børn og underholde med letkøbte jokes om populærhistorie for ældre børn og voksne.

Det er DreamWorks Animation der står bag den nye 3D film, og den er instrueret af Rob Minkoff, der har Løvernes konge som en særlig flot fjer i hatten.

En far, som er hund
Hr. Peabody er en hund, der er den klogeste skabning på jorden, og Sherman er hans nørdede adoptivsøn.
Da Peabody blev far, byggede han en tidsmaskine, så Sherman kunne lære om historien gennem førstehåndsoplevelser. For eksempel mister Peabody næsten sit hoved på guillotinen i Paris i 1789, så Sherman kan lære om revolutionens barbarisme.

Peabodys velarrangerede liv med Sherman mudres, da Sherman starter i skolen. Her er det ikke spor smart at have en hund som far, og efter mobning kommer Sherman op at slås med pigen Penny. Peabody inviterer herefter Penny og hendes forældre til middag for at gyde olie på vandene. Desværre kommer Sherman til at vise Penny tidsmaskinen, og de to børn laver rav i historien, da Penny bliver Tutankhamons barnebrud.
Peabody må nu både redde verdenshistorien, men også sit forhold til Sherman, som er ved at ændre sig.

Platte ordspil, herlig visuel komik
Filmen beskrives bedst som en sød lille far-søn historie, med en hel masse mere eller mindre sofistikerede visuelle og sproglige vittigheder ved siden af. Sommetider bliver de platte vittigheder lidt for meget, og man kan markant mærke, at de danske oversættere har kæmpet med at oversætte de mange ordspil fra originalen.

Der er heldigvis guldkorn, der bare virker visuelt, for eksempel Leonardo Da Vincis uhyggelige forsøg på at skabe et mekanisk barn, og en herlig scene hvor Peabody og Penny må smugle sig ind i Den trojanske hest - i en mini-trojansk hest.

Hektisk men med hjerte
For den voksne seer er filmen noget hektisk og der er en del unødig action, som dog nok vil appellere til mindre børn. Tidsrejse-plottet bliver uforståeligt hen mod slutningen (lige meget om man er barn eller voksen) hvor forklaringer på hvordan tidsrejse virker ikke giver nogen som helst mening. Det betyder dog ikke det store, da karakterernes følelsesmæssige udvikling er troværdig og tilfredsstillende. Her er der snert af Ops (2009) sødme.

Hr. Peabody & Sherman er en ujævn film, men hvis man kan tilgive lidt her og der, får man en masse sjov og sødme til gengæld. Det er en af de film, som nok kan få både forældre og børn til at grine højt.

Titel: Hr. Peabody & Sherman
Original Titel: Mr. Peabody & Sherman
Premieredato: 6. marts 2014
Instruktør: Rob Minkoff
Skuespillere: Lasse Rimmer, Oscar Dietz, Søs Egelind, Caspar Phillipsson
Spilletid: 90 min.
Selskab: 20th Century Fox, 2014
Genre: Adventure , Familie , Sci-Fi , Tegne- og animationsfilm
Link: http://www.mrpeabodyandsherman.com/


banner
Overskrift Højre Block
Top Gun: Maverick
A Hero
Grosse Freiheit
Toscana (Netflix)
Mr. Graversen
Chip 'n Dale: Re...
Everything Every...
Lev, Elsk, Paris
Operation Mincemeat
På Nært HoldKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...