Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Fri Mand
Fri Mand billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Hugo

4. august 2012 af Jesper Poulsen

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Hugo billede

"Sølvvinderen" fra årets Oscar-uddeling er en ganske imponerende bedrift

1930'erne. Den forældreløse dreng Hugo, der lever i urværket på banegården i Paris, kæmper mod sin ensomhed. Hos sig har han stående en mekanisk dukke, som hans far forsøgte at reparere, men han stadig var i live. Hugo strejfer rundt på banegården, og stjæler blandt andet reservedele hos en legetøjsforhandler til brug til sin dukke, så han i bedste fald kan få den til at virke. En dag bliver han dog snuppet på fersk gerning midt i en tyvegerning, og Hugo får taget sin notesbog, som indeholder optegnelser over hvordan dukken virker. Nu får han brug for hjælp, og det får han af eventyrlysten pige ved navn Isabelle, som tilmed viser sig at bære nøglen til Hugos dukke. En dukke som Hugo håber at få til at virke, så han måske ikke længere skal føle sig så ensom. Men dukken viser sig at indeholde langt mere...

Scorsese havde længe ytret ønske om at lave en film som havde en målgruppe der passede til hans datter Francesca. Hans øvrige film var alt for voldelige til at en ung pige måtte se fars værker. Valget faldt på Hugo, efter at Martin var blevet vild med Brian Selznicks roman The Invention Of Hugo Cabret. Opgaven blev taget meget alvorlig. Filmen blev tilmed hans første 3D-produktion, og så endda i en så uvant genre for Scorsese. Den børne-ungdomsvenlige fortællekunst er langt væk fra Mean Streets, GoodFellas, Taxi Driver, Gangs Of New York, Casino, Raging Bull, The Departed og hvad de alle sammen hedder. Resultatet af anstrengelserne var lige noget for Francesca og også for akademiet for den sags skyld. 11 Oscar-nomineringer blev det nemlig til, hvor 5 af dem gav sejr. Tilmed et så anerkendende nik angående 3D-effekten, at selveste Avatar-farmand James Cameron, kalder Hugo den film i historien som har udnyttet 3D allerbedst.

Hugo er da også et magisk eventyr som rummer både glæder og sorger, og ikke mindst en lang række karakterer med hver sine særegne træk, leveret af nogle af Englands fineste folk. Ben Kingsley (Gandhi, The House Of Sand And Fog) er legetøjshandleren Papa Georges. Sacha Baron Cohen (Borat, Diktatoren) er den ihærdige, men gangbesværede betjentforstander på stationen, som bestemt ikke bryder sig om forældreløse børn (han ligner tilmed Officer Crabtree fra tv-komedieserien Allo Allo på en prik. Man venter blot på at Cohen skal udbryde et ”gøt møwning” før eller siden). Jude Law (Cold Mountain, Sherlock Holmes) spiller Hugos far, som desværre omkommer i en brand. Ray Winstone (Beowulf, Indiana Jones) spiller Hugos fordrukne onkel. Christopher Lee (Ringenes Herre, Star Wars) er togstationens boghandler, som forsyner Isabelle med eventyrbøger. Derudover er der også roller til Richard Griffiths (Sleepy Hollow, Harry Potter), Emily Mortimer (Harry Brown, Shutter Island) og Helen McCrory (Harry Potter, The Queen). Som de to unge eventyrer og altoverskyggende hovedpersoner ses min personlige favorit Asa Butterfield, som spillede en uforglemmelig hovedrolle i Drengen I Den Stribede Pyjamas og Chloë Grace Moretz som du sikkert husker som Hit Girl fra den herlige Kick Ass-film.

Hugo spender bredt, og har elementer af spænding, humor og drama og er velegnet for begge køn, alle aldre (tilladt for 7 år og opefter), høj og lav, tyk og tynd. Hugo er vel det man kan kalde 2011s bedste familiefilm i min bog. Ud over en både sød og sørgelig historie, får man også nogle helt fantastisk skabte rammer til at lade fantasien blomstre. Her tænker jeg specielt de mange magiske billeder fra banegården, men så sandelig også alt det andet som er levendegjort. Nyd Hugo i selskab med dine kære, og få en meget rørende og sanselig oplevelse på én gang.

Ekstra materialet består bl.a. af en 19 minutters making of, kaldet Shoot The Moon, hvor du får alle detaljer som er værd og vide fra bog til film, inklusiv casting, selve 3D-optageteknikken og den obligatoriske omgang rygklapperi.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Paramount Home Entertainment I/S.

Titel: Hugo
Original Titel: Hugo
Premieredato: 17. juli 2012
Instruktør: Martin Scorsese
Skuespillere: Asa Butterfield, Ben Kingsley, Sacha Baron Cohen, Emily Mortimer, Jude Law, Ray Winstone, Chloë Grace Moretz, Christopher Lee, Richard Griffiths, Helen McCrory
Spilletid: 126 min.
Selskab: Paramount Pictures, GK Films, 2011
Genre: Adventure , Familie , Fantasi


banner
Overskrift Højre Block
Diary Of A Wimpy...
Ønsket
Maestro
Godzilla Minus One
Thanksgiving
Leo (Netflix)
Callas Paris 1958
Priscilla
Napoleon
Et Svært ÅrKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...