Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...
Oscar 2023

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Bastarden
Bastarden billede

Saw X


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Humørkort-Statativ-Sælgerens Søn

28. juni 2002 af Niclas Christian Dahl

4 stjerner Skriv en kommentar

Humørkort-Statativ-Sælgerens Søn billede

Humør-Kort-Stativ-Sælgerens Søn er en film om en Mand der bare ikke kan sige nej... men kan man virkelig gå igennem et helt liv uden at sige Nej?

Rasmus er en kryster... ikke bare sådan en der er lidt bange, næh, Rasmus kan ikke sige nej. Et stort problem for en mand på over 30 der bestyrer lyrikkens afdeling på et bogforlag.
Rasmus lever sammen med Bolette der konstant koster rundt med ham, både i sengen og som bofælle er hun efter ham. Hun har endda overtalt ham til at gå med på en ide om at få barn...
Men Bolette er ikke den eneste der tager herredømmet over Rasmus, de fleste af hans venner piner ham til at gøre tjenester til højre og venstre. De ved godt at Rasmus er en af de typer der bare ikke kan sige Nej!
Rasmus er redaktør på et forlag, et ret kedeligt job for de fleste, men Rasmus ser ud til at nyde det. Han har siden 80-erne været med til at udgive flere bøger - og blandt hans mest kendte forfattere finder man Jack Høg. En mand der, foruden hans kærlighed til sin kamelæon "Kamma", på mange måder er hjælpeløs og uvillig, men som Rasmus langsomt har lært at bare man giver Jack tid, og masser af Guld-Øl, skal han nok skrive noget.

Og det er netop i sådan en situation vi kommer ind i filmen. Jack har skrevet en masse ny Lyric - og på trods af at 80-ernes sorte lyric er overstået er Rasmus imponeret.
Da bogforlaget sælges til en svensker, ryger Jack Høst's bog hurtig i glemmebogen, idet Rasmus nu skal starte på noget helt anderledes og mere... "spændende". Svenskeren, Staffan, har medbragt en tysk lommebog om emnet Sex - en let udførlig vejledning til det perfekte samleje. Bolette kommer hurtig ind over - og det bliver et projekt de går sammen om.
Men der er et stort problem, Rasmus er forelsket i Emilie, den tidligere forlagsredaktørs datter der netop er hjemvendt fra Australien - men ikke helt ugift.
Nu skal Rasmus både sige nej til Bolette Barn planer, Jacks ringe bog, den svenske redaktør der også langsomt tager kontrollen over Rasmus med hans: "Er det super? - Ja det er - Monster !". Som ville drive selv den mest rutinerede redaktør gal.
Men Rasmus kan ikke sige Nej, eller kan han?

Humør-Kort-Stativ-Sælgerens Søn er af Peter Bay, manden der skrev og instruerede Fede tider (1996), Surferne kommer (1998) og nu så Humør-Kort-Stativ-Sælgerens Søn. Men Bay har også været med på manuskriptet på film som, Kaj's fødselsdag, Det Forsømte forår, Vildbassen og ikke mindst Kun en pige.
Filmen er meget søgende i de ret anderledes Castninger der har været, fx. er det nok første gang vi ser Thomas Bo Larsen som nervøs mand der bare må behage alle andre (problemet som han også indrømmer ret mange gange i filmen), Niels Olsen som digter/dranker med sin storhedstid i 80-ernes sorte hjørne og ikke at forglemme Hella Joof der spiller udfra et synspunkt gennem hele filmen: "Mig" - altså nogle meget spændende valg Peter Bay har lavet til denne film, som fra startetn skulle have heddet: Manden der ikke kunne sige Nej.

Opbygningen af filmen er meget nem at gennemskue: Rasmus kures af alle og må derfor lære at sige Nej, men spørgsmålet er om han kan det? - Desuden er filmen opbygget af en masse klip, der nærmest ligner interviews til Robinson eller Big Brother - klip hvori personerne sidder og er bagkloge på de valg de lavede undervejs i historien, som vi så ser samtidigt. Det er nogenlunde vellykket, men ikke så sjovt som det kunne have været.

Alt i alt er Humør-Kort-Stativ-Sælgerens søn en ret vellykket komedie, man griner op til flere gange, blot scenen mellem Rasmus og Bolette hvor Rasmus skal fortælle hende at han ikke synes at det går imellem - og Bolette konstant tænder og slukker fon blenderen, for derefter at tænde den igen - en scene hvor jeg næsten ikke kunne sidde stille. Og sådanne scener er der nogle stykker af - men det er i bund og grund den lidt mere platte humor der spilles på, men alligevel uden at man får kvalme af det.
En film der passer ret godt til den stime af danske film vi er inde i nu, og som egentlig startede tilbage ved Den Eneste Ene. Et godt bud på en fin lille sommerfilm.

Titel: Humørkort-Statativ-Sælgerens Søn
Original Titel: Humørkort-Statativ-Sælgerens Søn
Premieredato: 28. juni 2002
Instruktør: Peter Bay
Skuespillere: Thomas Bo Larsen, Hella Joof, Anette Støvelbæk, Niels Olsen, Jesper Klein, Birthe Neumann, Jorge Ballarin, Marcelino Ballarin, John Hahn-Petersen, Christian Braad Thomsen.
Spilletid: 85 min.
Selskab: Angel Films, 2002
Genre: Humor
Link: http://comhjem.dk/humorkort

banner
Overskrift Højre Block
Saw X
The Creator
Madeleines Paris
Love Life
Dungeons & Drago...
The Northman (Sk...
The Expendables 4
Dumb Money
Starstruck Sæson...
RetributionKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...