Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022
Cph:Dox 2022
Robertprisen 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

I Am Bolt

17. januar 2017 af Nikolaj Sonqvist

3 stjerner Skriv en kommentar

I Am Bolt billede

I am bored…

En vor tids største sportsstjerne
Verdens hurtigste nulevende mand, det er den titel som det jamaicanske sprinter-ikon Usian Bolt har løbet sig til. Bolt har en række utrolige bedrifter med fra De Olympiske Lege. Hele ni guldmedaljer (100m, 200m og 4x100m) fra tre Olympiader i træk og tre verdensrekorder på samme distancer. Men de fleste kender også Bolt, som den smilende og kække mand, der ikke holder sig tilbage for at sætte sig selv i centrum i mediebilledet.

Bolt er beundret verden over for hans præstationer og i sit hjemland, Jamaica, er han en folkehelt. Nu får vi et større indblik i manden bag sprinter-ikonet i I Am Bolt, en film som dels følger Bolt i hans private træningspas sammen med sin rolige og tålmodige træner, dels hjemme hos Bolt selv eller på hotelværelserne under de store stævner, men også gennem interviews med tætte venner og kollegaers samt forældre. Meget af filmen er endda filmet af Bolt selv, sådan vi som publikum får mulighed for at komme helt og aldeles eksklusivt tæt på.

Ingen kan stoppe mig ved startlinjen
Usain Bolt repræsenterer det umulige, det som ikke kan lade sig gøre: selv hans store kropsbygning burde gøre det umuligt at løbe så stærkt, men det er med til at gøre ham til det ikon, han er i dag. Han overskrider racemæssige, religiøse og politiske grænser ved at mennesker over hele jorden elsker eller beundrer ham.

Men Bolt vil egentlig gerne lave noget andet: han vil gerne være sig selv, slappe af og tage ud og feste. Problemet er bare, at han ikke kan lade være med at løbe. Bolt vil han vil være vinde mere og være endnu hurtigere. I Am Bolt portrættere to slags Usain Bolt: Bolt i tilblivelse som sprinterkonge og OL-guldvinder, hvor han med usvigelig dedikation vil vinde alt, og Bolt ved slutningen af sin karriere ved OL 2016, hvor han skulle forsøge at vinde OL for tredje gang på de tre distancer og hans problemer med at finde motivationen til at løbe.

Ja Bolt havde faktisk svært ved at sætte sig op til OL 2016, men efter at Justin Gatlin proklamerede, at han ville vinde OL for USA, ændrede Bolt sin attitude: ”hvad? Virkelig? Ingen slår Bolt!”

Usain Bored
I Am Bolt er en hyggelig dokumentar om den kronede sprinterkonge, hvor man får et større indblik i Bolt som person. Men selvom vi oplever Bolt på førstehånd og helt tæt på, så føles det som om, at der stadig er en vis afstand endnu til den virkelige Bolt. Jovist, vi ser ham slappe af på sofaen med sine venner og familie og vi er med ham i nattelivet på diskotek, men filmen kommer til at fokusere alt for meget på hans løbekarriere og personen Bolt bliver druknet i løbefinaler og træningspas.

Derudover mangler filmen fremdrift og konflikt: den eneste modstand Bolt har haft er sine skader og sin byture. Som en ven proklamerer: ”Skaderne har været hans karriere største rival”. Men selvom en skade betyder alt for en atlet, er det på film ikke nok til at skabe spænding og fremdrift. En baglårsskade er bare ikke særligt visuelt spændende: intet blod, intet sved, kun hvile på sofaen.

I Am Bolt bliver derfor lang i spyttet. Der er alt for mange unødvendige scener og interviews med forskellige personer, som fortæller det samme. Hvilket er temaet for filmen: det samme og det samme. Det paradoksale er selvfølgelig, at det er netop det, Bolt har oplevet i sit liv: den samme 100 meter, igen og igen.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
Universal Pictures.

Titel: I Am Bolt
Original Titel: I Am Bolt
Premieredato: 8. december 2016
Instruktør: Benjamin Turner, Gabe Turner
Skuespillere:
Spilletid: 107 min.
Selskab: Fulwell 73, Universal Pictures, 2016
Genre: Dokumentar


banner
Overskrift Højre Block
Elvis
Costa Brava, Lib...
The Black Phone
Playground
Obi-Wan Kenobi (...
Lightyear
Verdens Værste M...
The Hole in the ...
Men
Esthers OrkesterKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...