Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

I dine sko

25. april 2006 af Jesper Pedersen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

I dine sko billede

Charmerende og overraskende velspillet

Det synes ikke videre naturligt, at manuskriptet til In Her Shoes skulle havne på det skrivebord, der tilhører Curtis Hanson. Manden, der i 1997 stod bag en af 1990’ernes bedste film, L.A. Confidential; der tre år senere gav os den charmerende og fantastisk velspillede Wonder Boys og som senest begejstrede mange – om end ikke din anmelder – med Eminemportrætttet, 8 Mile.

Men det gjorde det altså. Og uden at skulle forklejne Susannah Grants manuskript unødigt hårdt, så synes det at være kapaciteten Hanson, der løfter In Her Shoes det pæne stykke over gennemsnittet, filmen rent faktisk har nået.

Det handler om den komplicerede kærlighed. Om det komplicerede familieliv. Men først og fremmest om at elske og hade sin søster – på samme tid.

Maggie (Cameron Diaz) og Rose (Toni Collette) bruger begge størrelse 41 i sko. Men derudover er det småt med fællestræk de to søstre imellem. Storesøster Rose har en driftig karriere som advokat kørende, men er usexet, overvægtig og fuldstændig uden tro på, at det der med kærlighed nogensinde skal lykkedes. Lillesøster Maggie er til sammenligning lidt af en godte, men er overfladisk, egocentreret og uden nogen uddannelse.

På papiret to stereotyper, det ligger lige for at skabe mere eller mindre originale optrin ud ad. Men takket være en overraskende god Cameron Diaz, en endnu bedre Toni Collette og en fremragende personinstruktør i Curtis Hanson, løftet op til ægte personer og som fortællingen skrider frem charmerende bekendtskaber. Hverken Diaz eller Collette er tidligere i karrieren ligefrem kendt for at undertrykke følelserne i deres skuespil, men her, i In Her Shoes, er der lagt en gevaldig dæmper på, således at søstrene og deres indbyrdes forhold – som er filmens altoverskyggende omdrejningspunkt – fremstår troværdigt.

Rose får endelig en mand med hjem. Maggie er ikke sen til at forføre selv samme mand, og de to søstre skilles, uvenner som aldrig før. Maggie opsøger sin bedstemor (Shirley McLaine) i Miami, og Rose kvitter jobbet som advokat og bliver hundelufter.

Bosat i hver sin ende af landet gennemgår de to hovedpersoner nu en meget tydelig – ja, sine steder skåret ud i massivt pap – udviklingshistorie, der selvfølgelig skal bringe dem tættere sammen. Og det er her anken imod In Her Shoes skal lyde. Filmen er komisk charmerendem, uden at være fjollet, den er velspillet, men den er også næsten urimeligt forudsigelig.

Filmen er venligst stillet til rådighed af
SF/Fox.

Titel: I dine sko
Original Titel: In Her Shoes
Premieredato: 11. april 2006
Instruktør: Curtis Hanson
Skuespillere: Cameron Diaz, Toni Collette, Shirley Maclaine, Mark Feuerstein, Brooke Smith, Richerd Gurgi, Ken Howard, Jackie Geary, Candy Azzaram Francine Beers
Spilletid: 125 min.
Selskab: Deuce Three Productions, FC/Fox
Genre: Drama
Link: http://www.inhershoes-lefilm.com/

banner
Overskrift Højre Block
Diary Of A Wimpy...
Ønsket
Maestro
Godzilla Minus One
Thanksgiving
Leo (Netflix)
Callas Paris 1958
Priscilla
Napoleon
Et Svært ÅrKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...