Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Dokumentarfilmfe...
Oscar 2023
Franske Filmmand...
Robert-Prisen 2023
Bodilprisen 2023...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

I'll be there

10. august 2006 af Hans Christian Vang

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

I'll be there billede

Olivia har fundet den perfekte mand, til hendes mor ... Hendes far!

Den fallerede rockstjerne, Paul Kerr, kører ud af et vindue - på motorcykel - i en stiv brandert og havner lige fluks på et sindssygehospital, hvor han bliver påtvunget behandling imod depression og selvmords tendenser af en nidkær sygeplejerske.

Andetsteds hører en 70-årig rock'n'roller nyheden om Kerr's "selvmordsforsøg" i radioen og skynder sig at viderebringe nyheden til hans datter, Rebecca, der ikke ligefrem bliver glad for at se ham. Han har nemlig ikke rigtig været der for hende, under hendes opvækst. Ikke desto mindre får hun altså at vide, hvad der er sket og Rebecca's datter, Olivia, får snart at vide at hendes far - som hun aldrig før har kendt til - ligger på hospitalet og er syg.

Mødet imellem far og datter er hvad "I'll be there" handler om, ved sin kerne. Kerr havde en engangsaffære med Rebecca, engang i slutfirserne, der så har resulteret i en smuk datter, hvis tilstedeværelse desværre er blevet holdt hemmelig for Kerr. Hans idiot af en manager havde nemlig tendens til blot at læse afsenderens adresse, på de mange fanbreve Kerr fik under hans karrieres brændpunkt, for at kunne sende et autograferet foto afsted af rockstjernen. Dette tror Rebecca dog imidlertid ikke rigtig på, så interessen fra hendes side er mildest talt lunken. Olivia er dog en anden sag. Hun hygger sig med sin far, og Kerr opdager et stort sangtalent i hans datter. Et talent, der vil forblive ubenyttet hvis ikke han tager affære. Rebecca ønsker nemlig at hendes datter overtager hendes lille frisør-kæde, når hun bliver voksen.

"I'll be there" er en romantisk komedie med et lidt anderledes twist, i og med at Olivia finder den perfekte mand til hendes mor - nemlig hendes far. Udover den gode historie, der på intet tidspunkt er alt for sukkerkvalm, brillerer Craig Ferguson (der også har instrueret) som den fallerede rock'n'roller fra Skotland og Charlotte Church charmerer sig lige fluks ind i hjertet, på undertegnede, som den unge Olivia. Den ufolignelige Tony Head har rollen som det dumme svin af en manager, der kun har egen vinding i hovedet, og han gør det som altid: smukt og afkølet.

Her er også en masse musikalske oplevelser igennem historieforløbet. Olivia's morfar kører land og rige rundt, mad hans band, og spiller på pubber og festivaler. Genren er klassisk rock fra 50'erne og 60'erne, og Joss Ackland er, på trods af hans høje alder, medrivende i hans forsøg på at ligne en frisk og frejdig rullesten i det sorte læderdress, hans figur bærer på.

"I'll be there" er ikke ligefrem Shakespeare, men her er en lille letsindig, hyggelig og charmerende filmoplevelse som ikke på nogen måde er forfærdelig. Lige dele humor, sorgmod og drama deler skærmen og resultatet er en lille perle, der tåler mere end et enkelt gennemsyn.

Nordisk Film's DVD udgivelse af "I'll be there" er en skraber. Her er kun filmen at finde, og nogle annonce-trailere. Tydeligvis en udgivelse, der er rettet imod supermarkeds-sættet der snupper en film til en hund med i indkøbskurven i ny og næ.

Jeg var godt underholdt.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: I'll be there
Original Titel: I'll be there / The Family Business
Premieredato: 4. juli 2006
Instruktør: Craig Ferguson
Skuespillere: Craig Ferguson, Joss Ackland, Jemma Redgrave, Anthony Stewart Head, Charlotte Church
Spilletid: 100 min.
Selskab: Morgan Creek, Nordisk Film, 2006
Genre: Romantik


banner
Overskrift Højre Block
The Mother (Netf...
White Men Can't ...
Fast & Furious X
Tori og Lokita
Sisu
Little Richard: ...
Guardians of the...
Lyset
Peter Pan & Wend...
Sygeplejersken (...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...