Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Robert-Prisen 2023
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jomfruer Fra Rummet
Jomfruer Fra Rummet billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

I.T.

8. april 2017 af Jesper Poulsen

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

I.T. billede

Forestil dig alle dine oplysninger i de forkerte hænder. I de HELT forkerte hænder!

Thrilleren I.T. er en venlig påmindelse om at mediet samt alt hvad der hedder profiler, koder, uploads, back ups slet ikke er så sikkert, som du nok går og tror. I hænderne på de rette – eller nærmere forkerte – så kan man så godt som stjæle alt hvad du ejer. Det lærer Mike Regan på den hårde måde. Mike er en succesfuld forretningsdrivende med penge op over begge ører. Hans hjem er præget af alverdens smarte high-tech installationer, som forsøder tilværelsen for hans kone Rose og 17-årige datter Kaitlyn. En dag på jobbet er en stor ordre tæt på at gå tabt, da en IT-præsentation går i stå. Ingen på stedet kan hjælpe Mike, lige med undtagelse af den nye vikar Ed. Han hamrer med lynets hast på tasterne, og på kort tid bliver Mike køreklar og ordren kan reddes. Ed får stor ros og for lov til at spille en større rolle i firmaet. På hjemmefronten kører internettet også lidt langsomt, så Ed inviteres med hjem for at se om han kan gøre noget ved det. Her spotter Ed Mikes yndige datter, som han forelsker sig i på stedet.

Ja, det ender faktisk i en besættelse, for Ed nyder godt at sine IT-evner kombineret med det kodeord til hjemmet, han fik af Mike, da internetforbindelsen skulle forbedres. Der går ikke længe førend Ed kan udspionere Kaitlyn i badet og optage videoer af hende. Dette og en lang række andre hændelser, får Mike til at fyre Ed. Ed bliver meget forurettet og indleder en personlig vendetta mod familien, og snart efter er elektronisk udstyr eller mailkonti noget helligt land for Ed. Han har fået kontrol over familien, og kan nagivere på flere platforme, eksempelvis ved hans nyerhvervede adgang at få Mike mistænkt for svindel og sende nedslående mails fra sundhedsvæsnet til den hårdtprøvede trio.

Mike har kun én ting at gøre. Han skal bruge en såkaldt ”fixer”, som kan tænke i samme baner som Ed, og lægge modsvarende fælder retur, for på den måde at få fat på Ed. Han får kontakt til en mystiske Henrik, som bedst opererer med en maske, så han kan forblive anonym. Men Ed er dog ikke sådan at få vippet af pinden…

Fronterne er trukket op mellem godt og ondt, og der er slet ingen tvivl om at det er lykkedes at tydeliggøre hvem man skal holde med. Den gode gamle Bond alias Pierce Brosnan, som patriarken (positivt ment) der passer på sine elskede, og så den sindsforvirrede løgnhals, hvis baggrund er problematisk, som fremstår kynisk og egoistisk, ja til tider direkte ulækker. Det er James Frecheville (Animal Kingdom, The Drop), som klistrer sig gennem I.T. i stor skurkestil. Rose og Kaitlyn spilles af henholdsvis Anna Friel og Stephanie Scott.Vi får dog også et skandinavisk indslag, da den mystiske og snarrådige Henrik viser sig at være ”identisk” med Michael Nyqvist (Mænd Der Hader Kvinder, John Wick, Mission: Impossible – Ghost Protocol).

Velvalgte castings kommer vi ikke uden om, men filmen lider under at være en anelse tynd i betrækket. Modigt at lade tingene udspille sig i I.T.-verdenen som en slags elektronisk platform for terror, men dermed også sine begrænsninger. Den første halve time samt den sidste står stærkest, mens den midterste 30 minutter er sådan lidt la la. I.T. udgør således ikke hele pakken til at blive den perfekte thriller. Omvendt er det heller ikke så skidt endda, selvom jeg på stående fod kan nævne de første 500 film som genremæssigt er i familie, og som i langt højere grad får dig til at bide negle.

Filmen er dedikeret til afdøde Beau Marie St. Clair, som producerede filmen. Hun står desuden højt på Pierce Brosnans kollaboratørliste, for hun producerede en lang række af hans film bl.a. The Matador, The November Man, Thomas Crown Affæren, The Greatest, Evelyn, Laws Of Attraction m.fl.

Bonusmateriale er der ikke noget af på denne udgivelse.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:

Scanbox.

Titel: I.T.
Original Titel: I.T.
Premieredato: 23. marts 2017
Instruktør: John Moore
Skuespillere: Pierce Brosnan, Anna Friel, Stephanie Scott, Michael Nyqvist, James Frecheville, Neringa Juodkunaite, David McSavage
Spilletid: 95 min.
Selskab: Voltage Pictures, 2016
Genre: Thriller
banner
Overskrift Højre Block
meter i sekundet
Aftersun
Karaoke Paradise
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...
Ét år, én nat
Operation Fortun...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...