Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Bamse
Bamse billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Ice Age (DVD)

19. januar 2003 af Niclas Christian Dahl

4 stjerner Skriv en kommentar

Ice Age (DVD) billede

Ice Age har efterhånden været i folkemunde i lang tid. Både for dens flotte animation, men samtidig også dens alsidige historie. Nu er filmen så endelig kommet på dvd.

Ice Age tager udgangspunkt i den kolde tidsalder... alle dyrene er gået igang med at immigrere - på nær nogle få. Mammuten Manfred (Manny blandt "venner") har vendt snuden den anden vej og går imod den lange kø af dyr der flygter fra den kolde vinter.
Men der er andre end Manfred der ikke følger strømmen - Sid, et dovendyr, som ingen rigtig kan lide, ser sig nødsaget til at følge Manfred, og prøver (som den evige optimist) at blive venner med den store Mammut. Noget der ikke viser sig helt let.
Ved et tilfælde redder de bekendte et lille menneskebarn der er kommet væk fra sin familie. De indser hurtigt at de må bringe den lille lyserøde tingest tilbage til sin flok.
De får dog selskab af endnu et dyr. Sabeltandstigeren, Diego, er nemlig sendt ud af sin fører for at hente barnet. Drengen skal bruges som hævn over menneskenes jagt på tigerene. Og da hverken Sid eller Manfred ved hvorhenne de skal finde menneskeflokken, bliver de nødt til at have troen på Diego som vejviser.
De tre "venner" bevæger sig derfor langsomt, men sikkert, mod kløften hvor de skal aflevere drengen og et sandt venskab udvikler sig langsomt.
Da de nærmer sig passet går det op for dem at en af dem ikke har rent mel i posen - og nu skal det netop opstået venskab sættes på sin første prøve.

Ice Age er en animationsfilm (computer lavet film), for hele familien. Den indeholder alle de rette elementer til en god hyggelig og ikke mindst spændende film.
Egentlig kan man jo sige at vi allerede har én konge af animationsfilm, nemlig Shrek (der jo fik en Oscar for bedste animationsfilm) - men det gør bestemt ikke noget at vi har fået en konkurrent, tilmed en god konkurrent.
På nogle punkter kan man trække direkte linjer der forbinder de to animationsfilm. Især humoren er i samme stil, men det gør ikke noget. Det er en humor man ikke lige bliver træt af.
Man kan jo ikke sige Ice Age unden at nævne den utrolig udholdende gnaver der hele filmen igennem prøver at gemme sin nød, men som på alle måder bliver stoppet.

Der er også flere steder hvor mann har "lånt" lidt under-problemstillinger fra Shrek, fx. den nye ven der gør ALT for at få den anden respekt og venskab og som ikke får det før helt tilsidst (Sid & Manfred - Æsel & Shrek). '
Men igen, der er en universel situation som jo i forvejen er brugt meget i andre film.
Man kan ikke undgår at blive i rigtig godt humør af Ice Age og det er især alle de skøre dyr der er opfundet og fundet frem fra tegnernes underlige hjerner, der gør at man morer sig i høj stil. Samtidig er alle de situationer de tre venner stilles i rigtig godt udtænkt, i forhold til stemning, følelser osv.

Ice Age er en strålende film, der på mange måder står som helt specifikt og enestående, men samtidig også leder tankerne hen på Shrek (Læs anmeldelsen her). Og hvis man hel firkantet skal vælge mellem de to vil jeg foretrække Shrek til hver en tid.

Konklusion: Ice Age er for hele familien, men især for de mindre. Den indeholder mange af de aspekter vi har set før, men i og med at den tager udgangspunkt i en tid og et sted som ingen rigtig kender, kan den ses igen og igen.

DVD Anmeldelse:
DVD-en er spækket med lækkert ekstramateriale. Det er skønt at se forskellige kortfilm produceret af Blue Sky Studios. Der er et godt Bag-Kameraet program som på ca. 20 minutter sætter os ind i de aller væsenligste ting bag produktionen af Ice Age.
Endvidere indeholder DVD-en både det Originale engelske lydspor + det danske. Og bare fordi man ser den på dansk falder kvaliteten ikke. De danske stemmer er virkelig i topklasse.
Der er selvfølgelig alt det "normale" der hører sig til på en dvd udgivelse, som fx galleri, trailer osv. Og alt sammen er rigtig lækkert sat op på de animerede menu-er der gør det meget nemt at finde rundt.
Alt i alt en flot udgivelse, men man mangler lige det sidste der bringer den i topklassen. 4 stjerne, ud af 6 mulige for denne animations-udgivelse.

Filmen er venligst stillet til rådighed af SF-Fox.

Titel: Ice Age
Original Titel: Ice Age
Premieredato: 29. oktober 2002
Instruktør: Carlos Saldanha (I), Chris Wedge.
Skuespillere: Originale Stemmer, Ray Romano, John Leguizamo, Denis Leary, Goran Visnjic, Jack Black (I), Cedric the Entertainer, Danske Stemmer, Thomas Mørk, Tim Vladimir, Dick Kaysø, Michael Carø
Spilletid: 81 min.
Selskab: Blue Sky Studios, Fox Animation Studios [us]
Genre: Tegne- og animationsfilm
Link: http://www.ice-age.dk

banner
Overskrift Højre Block
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...
Ét år, én nat
Operation Fortun...
Boy From Heaven
White Noise (Net...
Copenhagen Cowbo...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...