Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Imagine Me & You

26. marts 2007 af Per C. Halling

2 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Imagine Me & You  billede

Hurtig set - Hurtig glemt - Desværre er det hele set mange gange før og bedre - Øv !

Foråret banker på døren i disse dage, fuglene begynder at pippe igen, blomster skyder op her og der, og følelserne i os begynder at boble igen efter et par kolde, våde og triste vintermåneder. Dette er er den perfekte tid at lancere romantiske film og dette forår er ingen undtagelse. Både på dvd og i biografen er der indtil flere gode tilbud til at stimulere vores forårsfornemmelser. Her skal vi kigge nærmere på et af dette års tilbud nemlig Imagine You and Me af den ukendte instruktør Ol Parker.

Bryllup med komplikationer

Rachel har skulle man tro alt hvad, der skal til at have en lykkelig tilværelse. Et godt og spændende job. Et flot hjem med møbler og andet inventar lige efter hendes hoved og endelig hun skal giftes med sin barndomskæreste og bedste ven Heck. Men på selve bryllupsdagen sker noget uventet. På vej op af kirkegulvet møder hendes øjne en anden smuk kvindes blik, som udløser en vanvittig gensidig tiltrækning og vækker nogle følelser indeni hende, som hun aldrig har haft før.

For Rachel bliver det samtidig starten på en følelsesmæssig rejse, som kræver mod, brud på normer, en masse opgør, som efterlader spor i alle hun møder på sin vej, såvel familie som venner, i søgen efter sit sande jeg og den store kærlighed, hvor spørgsmålet også er, hvor meget er du villig til at ofre, for at finde lykken. Men alle personerne uanset alder og køn, bliver sat overfor nogle valg og fravalg, så det går ikke stille for sig.

Endnu en engelsk feel-good-film

De seneste år har England været storleverandør af romantiske film, både klassiske historier som fx diverse Jane Austin filmatiseringer, men også komedier som fx Briget Jones Dagbog og Love Actually, men også mere alvorlige som fx The Girl in The Cafe. Alle var værdige alternativer til den strøm af mainstream og forudsigelige Amerikanerne sprøjter ud på markedet, der alt for tit er af meget svingende kvalitet.

Engelsk ”Brokeback Mountain” ???

I filmåret 2005 brød Amerikanerne så alle tabuer og normer, med at frigive en film som ikke blot havde 4 af Hollywoods store navne på rollelisten, men en kærlighedsfilm, som skildrede kærligheden mellem 2 mænd, med en realisme og troværdighed som fik en masse biografgængere til at få sodavanden og popcornene galt i halsen, i sin rene og ublu skildring af mændenes følelser og de omkostninger kærligheden får for både de 2 mænd, men også deres omgivelser.

Ligesom Brokeback Mountain skildre Imagine You and Me også homoseksuel kærlighed dog denne gang mellem 2 kvinder, men holdt i en meget lettere tone og langt fra ligeså eksplicit og ligeså smukt og ikke mindst uden den hjerte skærende/knusende følelse man forlod salen med. Klicherne står her i kø for at blive brugt, uden at have den samme dybde eller glimt i øjet, som vi er blevet vant til, så meget hurtig bliver det mere kedeligt og forudsigeligt end rørende og vedkommende.

Sproget og skuespillet kan heller ikke redde denne film, selvom man har forsøgt at besætte rollerne, med ansigter vi kender fra både film og tv, og lægge flere alvorlige monologere ind i filmen mellem det ene komiske eller platte optrin efter den andet. Derfor taber filmen meget pusten og de gode intentioner falder til jorden med et brag.

Skal nok finde sit publikum !

Selvom om filmen ikke faldt i min smag skal den nok finde sit publikum, for allerede nu er der flere hjemmesider på nette, der hylder filmen som det bedste de har set, men smag og behag er jo forskellig, jeg syntes bare at det hele er set mange gange før og også bedre, for jeg kan ikke gennemskue om den prøver at være en letbenet komedie, eller en film, som bruger humoren til at få et alvorligt emne, til at glide bedre ned til et bredt publikum.

Ekstra materiale

Endnu en gang snydes vi af Nordisk Film for Ekstra materiale, så vil du høre mere fra skuespillerne og dem bag kameraet, må du investere i den amerikanske udgave, som har både interviews og andet godt til filmens fans.

Video

Billedet præsenteres i flot Anamorphic Widescreen 2.35:1. Med flot kontrast, men på visse tv/dvd’er ikke helt så lysstærkt, så i visse mørke scener, kan det være lidt svært at se hvad, der foregår. Men generelt står det skarpt og roligt og er blottet for stort set alle de problemer, et dvd-transfer kan være ramt af, når det ikke lige er er en blockbusterproduktion.

Audio

Lyden leveres i Dolby Digital 5.1 og den er rigtig god. Talen står tydelig og rent, godt mixet sammen med effekter uden dog at give de velvalgte sange rigtig punch. Dine baghøjttalere kommer heller aldrig rigtig på arbejde, så hvis du ikke har soround sound derhjemme går du ikke glip af så meget.

Konklusion

Denne film skuffede mig på flere områder. Dels levede den ikke op til endnu en romantiske perle, som englænderne har lavet rigtig mange af de seneste år. Den levede heller ikke op til at være en alvorlig film om forholdet mand/kvinde overfor kvinde/kvinde, med glimt i øjet som der var lagt op til i filmens trailer. Så på tros af mange gode ideer bliver det hurtig en tam omgang, som hverken fanger på det ene eller det andet plan.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: Imagine Me & You
Original Titel: Imagine Me & You
Premieredato: 4. februar 2007
Instruktør: Ol Parker
Skuespillere: Piper Perabo, Matthew Goode, Lena Headey, Anthony Head, Celia Imrie, Sue Johnston
Spilletid: 89 min.
Selskab: Ealing Studios - Fragile Films m.fl., Nordisk Film, 2006 (på dandk dvd 2007)
Genre: Romantik
Link: http://www.foxsearchlight.com/imaginemeandyou
Gode venner ... eller måske lidt mere !
Gode venner ... eller måske lidt mere !
Villa, Volvo, Vovse ... kan man have det hele og stadig være ulykkelig ???
Villa, Volvo, Vovse ... kan man have det hele og stadig være ulykkelig ???
Filmens Instruktør – Ol Parker !
Filmens Instruktør – Ol Parker !


banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...