Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Imagining Argentina (DVD)

14. juni 2004 af Per C. Halling

1 stjerner Skriv en kommentar

Imagining Argentina (DVD) billede

Hurtig set – Hurtig glemt – Spild af både tid og gode folk både foran og bag kameraet.

Denne historie, som er baseret på virkelig hændelser, foregår i 1976 i Agentinas hovedstad Buenos Aires, hvor hovedpersonen Carlos Rueda's kone, journalisten Cecilia, kæmper stærkt for retfærdighed i et splittet land. Hendes kritiske artikler om tusindvis af byens indbyggere, som sporløst er forsvundet, tiltrækker sig regeringens interesse og hun bortføres til et af landets mange hemmelige og berygtede fængsler.

Ude af sig selv begynder Carlos en farlig eftersøgning på Cecilia, og jagten i et ekstremt farligt domæne leder til nogle mærkelige syner. Hans ekstraordinære sans viser sig at kunne hjælpe folk med at finde frem til deres forsvundne familiemedlemmer. Men uanset de mange anstrengelser kan han ikke finde frem til Cecilia, så han må nu tage endnu farligere metoder i brug, hvor han sætter både sig selv og sin datters liv på spil.

Udfra synopsen virker det som en spændende film, men desværre skuffer filmen fælt på samme måde som fx Dreamcatcher, der også havde et spændende oplæg, men som totalt taber det hele på gulvet kort efter start på tros af, at der er gode folk både foran og bag kameraet.

Filmen skrevet og instrueret af englænderen Christopher Hampton, der ellers tidligere i sin karriere har vist sig som en både dygtig instruktør med Carrington og skribent af flere gode manuskripter som fx Farlige Forbindelser og The Quiet American.

Hovedrollerne spilles af så gode skuespillere Emma Thompson og Antonio Banderas, men de virker på ingen måde troværdige og deres dialoger bliver leveret på en søvndyssende og utroværdig måde, at man hurtigt mister interessen for dem.

En anden ting er at der præsenteres flere bifigurer, men disse er enten meget stereotype eller får aldrig lov til at udvikle sig og medvirke til at bære filmen fremad, de dukker op og forsvinder igen uden at man altid får at vide hvordan eller hvorfor.

Det bedste ved denne film er dens billeder, som er lavet af Guillermo Navarro, som sjovt nok har arbejdet med Antonio Banderas på flere film af Robert Rodriguez, som fx børnefilmene om Spy Kids og den ensomme lejemorder i Desparado.

Ekstra materiale

Her er et eksempel på, at man bare har klasket ekstra materiale for det skal der jo være på dagens dvd-udgivelser uden at gøre bare lidt ud af det.

Interview med Antonio Banderas - Lidt over 3 minutters enetale fra en ikke særlig veloplagt skuespiller, som virker som om han bare er blevet sat der uden at have lyst og som bestemt ikke har noget synderligt spændende at berette.

Interview med Emma Thompson - Lidt under 3 minutters snak som minder meget om ovennævnte, selvom hun virker mere frisk og engageret, men interessen når lige at blive vagt før enetalen er over.

Utroligt at 2 så store skuespillere overhovedet vil stille sig op på denne måde

Selected B-roll - Lidt over 12 minutters klip fra optagelserne uden kommentarer eller nogen synderlig rød tråd andet end man ser hvordan man laver film.

Ekstra materialet og dvd’en rundes af med traileren fra filmen lidt fra andre kommende biograffilm fra Nordisk Film som fx The Cooler.

Alt i alt en omgang standard materiale dog uden instruktørens kommentarer som man efterhånden er blevet vant til, som ikke en gang giver lyst til at se filmen igen.

1 ud af 6 stjerner

Video

Filmen er i Anamorphic Widescreen 1.85:1 og standard kvalitet som vi er vant til fra Nordisk film. Billede står pænt og er som den skal være, dog uden at det dog går hen og bliver reference kvalitet, hvilket er lidt synd for Guillermo Navarro, som virkelig har forsøgt at skabe nogle flotte billeder.

3 ud af 6 stjerner

Audio

Lyden er typisk for danske udgivelser dvs. den leveres i Dolby Souround 2.0 eller Dolby Digital 5.1 og ikke noget særligt for der gøres ikke rigtig brug af bag højttalerne i denne film. Lyden er ikke decideret dårlig, bare kedelig, selv i de scener, hvor får sine syner, og det lidt okkulte banker lidt eller i fængselsscenerne er lyden kedeligere en man er vant til på disse scener

3 ud af 6 stjerner

Jeg har på mange måder svært ved at anbefale denne film til nogen hverken på grund af temaet eller personerne foran og bag kameraet, så det kan godt undre at den kommer hertil tros flotte nomineringer til flere priser på store festivaler rundt om i verden. Køber de film uden at se dem først ???

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film

Titel: Imagining Argentina
Original Titel: Imagining Argentina
Premieredato: 19. maj 2004
Instruktør: Christopher Hampton
Skuespillere: Antonio Banderas and Emma Thompson, Kuno Becker, Leticia Dolera, Maria Canals and Ruben Blades, Claire Bloom, Anton Lesser, John Wood
Spilletid: 103 min.
Selskab: Myriad Pictures Tide Rock Entertainment Green Moon Productions og Arenas Entertainment, Nordisk Film, 2003
Genre: Thriller
Link: http://www.mangafilms.es/imaginingargentina
Antonio Banderas leder efter sin kone – Vi leder efter lidt spænding og bare en smule fornuft i handlingen.
Antonio Banderas leder efter sin kone – Vi leder efter lidt spænding og bare en smule fornuft i handlingen.
Emma Thompson i fængslet, her udspilles en del barske scener, men de gør ikke filmen mere vedkommende.
Emma Thompson i fængslet, her udspilles en del barske scener, men de gør ikke filmen mere vedkommende.
Her ses Emma Thompson, Rubén Blades, Antonio Banderas, María Canal diskuterer politik på den lokale cafe for i næste øjeblik at være bortført. skuespillerne virker ikke særligt engagerede og man fanges aldrig af historierne eller personerne.
Her ses Emma Thompson, Rubén Blades, Antonio Banderas, María Canal diskuterer politik på den lokale cafe for i næste øjeblik at være bortført. skuespillerne virker ikke særligt engagerede og man fanges aldrig af historierne eller personerne.


banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...