Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Hbo Nordic Blive...
Bjørn Nørgaard –...
Nordisk Film Uds...
Slagtøjsspiller ...
Drama Af Nina Beier

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Buster Oregon Mo...
Buster Oregon Mortensen billede

Jungle Cruise
Free Guy


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

In the Heart of the Sea

10. december 2015 af Cecilie Hornung Jensen

4 stjerner Skriv en kommentar

In the Heart of the Sea billede

In the Heart of the Sea er en spændende eventyrfilm, der puster nyt liv i den klassiske historie om Moby Dick.

I filmen møder vi den flotte førstestyrmand Owen Chase (Chris Hemsworth), som er blevet lovet en stilling som kaptajn for hvalfangerskibet Essex, men fordi han er en del af en fattig landmandsfamilie, går stillingen som kaptajn til den unge, uerfarne, rigmandssøn George Pollard (Benjamin Walker). Sammen med resten af besætningen sejler de i 1819 mod Stillehavet for at fange kaskelothvaler, der primært jages pga. den dyrebare spermacet. I jagten på den ultimative fangst bliver skibet angrebet af noget, som de fleste troede var det pure opspind: en gigantisk kaskelothval på størrelse med en mammut, som får skæbnesvanger betydning for alle om bord. Dette setup bliver fortalt i et flashback i 1850 fra en af de få overlevende, den nu gamle fordrukne Thomas Nickerson (Brandon Gleeson), til forfatteren Herman Melville (Ben Whishaw), som er i gang med at researche til, hvad der i sidste ende vil blive til den klassiske søfartsroman Moby Dick.

Som udgangspunkt fungerer det godt med Chris Hemsworth som frygtløs hvalfanger, der med en harpun i hånden og ild i øjnene står ansigt til ansigt med havets monstre. Desværre skifter filmen fra drama til action-eventyr til drama igen, hvilket skaber en følelse af en tredeling af filmen og med det en forvirring om, hvad det rent faktisk er for en film, instruktøren ønsker at lave. Filmen har dog rigtig flotte CGI-effekter og i det store hele fungerer den godt i 3D. Jeg kunne dog godt have været foruden de store mængder falske dråber, som man havde valgt at anbringe på linsen. Dette betød for mig, at filmen kom lidt på afstand, og jeg levede mig derfor ikke lige så meget ind i handlingen, som jeg normalt ville. In the Heart of the Sea er dog en solid og alt i alt spændende eventyrfilm, hvor man visse steder nærmest kan lugte saltvandet.

In the Heart of the Sea er baseret på romanen In the Heart of the Sea: The Tradegy of the Whaleship Essex af den amerikanske forfatter Nathaniel Philbrick, og instrueret af den Oscarvindende instruktør, Ron Howard, manden bag bl.a. A Beautiful Mind (2001), Da Vinci Mysteriet (2006) og Engle og Dæmoner (2009).

Titel: In the Heart of the Sea
Original Titel: In the Heart of the Sea
Premieredato: 10. december 2015
Instruktør: Ron Howard
Skuespillere: Chris Hemsworth, Cillian Murphy, Frank Dillane, Charlotte Riley, Tom Holland, Brendan Gleeson, Ben Whishaw, Paul Anderson, Benjamin Walker, Michelle Fairley
Spilletid: 121 min.
Selskab: Village Roadshow Pictures, Warner Brothers, 2015
Genre: Action , Adventure , Drama
Link: http://www.intheheartoftheseamovie.com


banner
Overskrift Højre Block
Jungle Cruise
Gagarine
The French Dispatch
Halloween Kills
The Last Duel
Venom: Let There...
Fremmede i Karl ...
Marco Effekten
Shiva Baby
Und Morgen Die G...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...