Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022
Cph:Dox 2022
Robertprisen 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Ingen Er Fuldkommen (DVD)

30. november 2001 af Jesper Rosenberg Antonsen

5 stjerner Skriv en kommentar

Ingen Er Fuldkommen (DVD) billede

På flugt fra gangstere tager musikerne Joe & Jerry til Florida – sammen med et pigeband, forklædt som piger. Problemerne kommer da de begge forelsker sig i den samme pige….

Joe (Tony Curtis) og Jerry (Jack Lemmon) arbejder som musikere i en ulovlig spillebule i Chicago. Da bulen bliver udsat for politiets razzia lykkes det dem at stikke af. Senere overværer de at gangsteren Spats Columbo (George Raft) henretter Charlie Tandstikker (George E. Stone) for at have afsløret spillebulen. Gangsterne opdager Joe og Jerry, men endnu engang lykkes det dem at stikke af. Det kommer dem for øre, at der er nogen der mangler 2 musikere til et job i Florida. De mener begge at det lige må være sagen for dem, indtil de opdager at det er i et pigeband. Det ender dog med at de klæder sig ud som piger, Josephine og Daphne, og tager med bandet til Florida.

I pigebandet finder de begge hurtigt sammen med Sugar Kane (Marilyn Monroe), og skæbnen vil selvfølgelig at de begge falder for hende, men de kan jo ikke afsløre deres dække, og må derfor overvinde deres mandlige instinkter. Vel ankommet til Florida går der ikke mange sekunder for en ældre millionær, Osgood Fielding III (Joe E. Brown), finder Daphne meget interessant. Josephine derimod klæder sig ud som Junior, som efter hans eget udsagn er arving til Shell-imperiet. Alt dette har selvfølgelig til formål at få Sugar til at falde for ham, og det lykkes også ret godt.

Herefter følger en del konflikter mellem vores 2 venner, hvor de ikke helt kan blive enige om hvad man kan, og specielt hvad man ikke kan. Da det senere viser sig at der er gangster-konference på hotellet, må de igen tage benene på nakken.

Ingen Er Fuldkommen er en klassisk komedie af den bedre slags. Den er sjov og særdeles underholdende, og du må ikke lade dig snyde af at det er en gammel film. Den slags film kan nemlig også være gode, og denne her er blandt de bedste.

Det er jo heller ikke hvem som helst der er på rollelisten. Den legendariske Marilyn Monroe er fremragende i hovedrollen som Sugar Kane. Filmen er lavet kun 3 år før hendes alt for tidlige død, og den viser en suveræn Marilyn, som man virkelig ønsker at huske hende. Hun er god i sin egen rolle, men formår samtidig at have en godt samspil med hendes medspillere.

Medspillerne er henholdsvis Tony Curtis og Jack Lemmon, som jo begge er 2 store navne indenfor film. De spiller også helt suverænt, og de tager kegler for deres portrættering af de 2 piger Josephine og Daphne. Det er simpelthen en fornøjelse at se de 2 i kvindetøj igennem det meste af filmen – specielt når de gør det så godt som de gør det.

Udover disse rutinerede kræfter medvirker der også andre store navne i filmen. Jeg nævner i flæng Joe E. Brown og George Raft, som absolut også leverer varen i denne film i markante roller. Instruktøren er ingen ringere end Billy Wilder, den Østrig-Ungarske fødte instruktør der virkelig slog igennem i Hollywood med hans komedier, hvor denne efter min mening hører til blandt de bedste. Ingen Er Fuldkommen er en dejlig film som man kan se igen og igen, på trods af at den er så gammel er den stadig sjov.

DVD Ekstramateriale:

Bonusmaterialet på DVD’en er også et syn værd. Der ligges ud med et ca. 30-minutter langt interview med Tony Curtis. Interviewet er af nyere data, hvor den kendte amerikanske filmanmelder Leonard Maltin interviewer Tony Curtis i Hollywood. Interviewet handler selvfølgelig meget om optagelserne til Ingen Er Fuldkommen, og specielt hvad Tony Curtis kan huske fra den tid. Der er i øvrigt mulighed for at få tekstet dette interview på engelsk.

Herefter følger godt 10 minutters interview med 4 af pigerne fra pigebandet. Dette er også af nyere dato og man hører om hvad de husker fra indspilningen. En sjov oplysning dukker også op undervejs, nemlig at det ikke er Marilyn Monroe der ligger krop til alle de officielle plakater fra dengang, men derimod en af de 4 piger der er interview med.

Så er der 20 minutters ”Virtual Hall of Memories”, som er en montage i lyd, billeder og filmklip. Der er originale billeder fra pressematerialet fra 1959, med mulighed for at forstørre nogle af siderne – desværre synes jeg ikke det var nok til at man kunne læse teksten ordentlig, og det synes jeg var lidt synd.

Den originale biograf-trailer er også at finde på skiven, ligesom 6 andre originale filmtrailere fra den tid – alle er Billy Wilder-film. De obligatoriske punkter med at kunne vælge scener, lyd og tekst er naturligvis også at finde på denne DVD.

Ekstramaterialet får samme karakter som filmen, nemlig 5 stjerner, for en dejlig udgivelse.

Filmen er venligst stillet til rådighed af SF-Film.

Titel: Ingen Er Fuldkommen
Original Titel: Some Like It Hot
Premieredato: 6. november 2001
Instruktør: Billy Wilder
Skuespillere: Marilyn Monroe, Tony Curtis, Jack Lemmon, George Raft, Pat O’Brien, Joe E, Brown, Nehemiah Persoff, Joan Shawlee, Billy Gray, George E, Stone
Spilletid: 117 min.
Selskab: Ashton Productions, Mirisch Company, United Artists, MGM, 1959
Genre: Humor
Et blik udover pigebandet med Josephine og Daphne i midten.
Et blik udover pigebandet med Josephine og Daphne i midten.
Sugar Kane (Marilyn Monroe) hvisker lidt med Josephine (Tony Curtis)
Sugar Kane (Marilyn Monroe) hvisker lidt med Josephine (Tony Curtis)
Så er det Daphne's (Jack Lemmon) tur til at tilbringe lidt tid med Sugar.
Så er det Daphne's (Jack Lemmon) tur til at tilbringe lidt tid med Sugar.


banner
Overskrift Højre Block
Elvis
Costa Brava, Lib...
The Black Phone
Playground
Obi-Wan Kenobi (...
Lightyear
Verdens Værste M...
The Hole in the ...
Men
Esthers OrkesterKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...