Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Inglorious Bastards(2-disc special uncut edition)

27. august 2007 af Christian Arhoff Andersen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Inglorious Bastards(2-disc special uncut edition) billede

Officer Yeager og hans gruppe af tyve, mordere og dessatører kæmper for at nå grænsen til det neutrale Schweiz

Da jeg hørte at Quentin Tarentino havde tænkt sig at lave en film kaldet ”Inglorious Bastards”, hvor en gruppe dømte mænd skulle på mission under 2 verdenskrig, tænkte jeg øjeblikkeligt på Det Beskidte Dusin(The Dirty Dozen). Jeg var ikke klar over at der eksistere en anden film, med et lidt anderledes plot kaldet ”The Inglorious Bastards”.

En gruppe amerikanske soldater bliver transporteres til militærfængsel for alt fra mord til desertion, men da fangetransporten bliver angrebet og de fleste af fangerne og fangevogterne dør, lykkedes det nogle fanger at undslippe. Under ledelse af den kasserede Sergent Yeager(Bo Svenson) beslutter gruppen for at flygte mod det neutrale Schweiz, i håbet om at slippe fri fra krigens rædsler.

Da gruppen ved en fejl kommer til at slå en gruppe af amerikanske soldater, forklædt som tyskere ihjel, må de dog droppe denne plan, og tage gruppens mission der involvere springning af broer, forklædninger og at forpurre tyskernes onde planer.

”Inglorious Bastards” er en utroligt underholdene film. Der er massere af fart på når tyskerne skal have hvad de har fortjent, og fodfolk og maskiner flyver om ørene. Der er elementer af blaxploitation genren, men rollen Fred, og hvordan han bliver behandlet racistisk, både fra folk I gruppen, men bestemt også af tyskerne.

”Inglorious Bastards” føles måske også mere realistisk end for eks ”Det Beskidte Dusin”. Hvor den sidstnævnte er mere lige ud af landevejen, er ”Inglorious Bastards” næsten en road-movie det meste af tiden, hvor vores hovedpersoner bevæger sig igennem landskabet, og møder forskellige venner og fjender.

Skuespillet er ikke det stærkeste I ”Inglorious Bastards”, selvom Bo Svenson som Yeager er god, men det er til at se igennem fingere med når musikken spiller og tyskerne flyver om ørene. Det er dog også filmens svaghed at den virker så letbenet. Når folk dør føler man ikke rigtigt med det, det virker nogen gange for tegneserie agtigt.

”Inglorious Bastards” udkommer I det en 2-disc special uncut edition. Da jeg aldrig har set filmen før ved jeg ikke hvad der er uncut, men jeg kunne forestille mig at der er lidt ekstra vold, og blodige scener I. Ekstramaterialet består af et spændende, men kort interview med instruktør Enzo G. Castellari. Et interview med F.D. Masi, et noget forældet, men godt trailershow, samt et slideshow med billeder fra filmen. Interessent ekstramateriale, dog intet fantastisk.

”Inglorious Bastards” er filmen til dig, der desperat har ledt efter et alternativ til klassiske som ”Det Beskidte Dusin” og ”The Great Escape”, eller til dig der har smag for lidt 2.verdenskrigs action. Det er en rasende underholdene film, der er forholdsvis ukendt I filmsammenhæng, men giv den en chance. Du vil ikke kede dig.

Filmen er venligst stillet til rådighed af: Voices Music & Entertainment

Titel: The Inglorious Bastards
Original Titel: Quel maledetto treno blindato
Premieredato: 28. august 2007
Instruktør: Enzo G, Castellari
Skuespillere: Bo Svenson, Peter Hooten, Fred Williamson, Michael Pergolani, Jackie Basehart, Debra Berger, Raimund Harmstorf, Ian Bannen
Spilletid: 99 min.
Selskab: Another World Entertainment Aps, 1978
Genre: Krig


banner
Overskrift Højre Block
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall GuyKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...