Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022
Cph:Dox 2022
Robertprisen 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Intimacy

20. januar 2003 af Jesper Hintze Vildbrad

5 stjerner Skriv en kommentar

Intimacy billede

Jay er gået fra sin familie, kone og barn, og som bartender på en trendy club i London møder han Claire. Et platonisk forhold baseret på sex indledes, uden aftaler. Men skæbnen vil det anderledes...

Jay (Mark Rylance) er en falleret musiker, der er skredet fra konen og barnet, men har et godt job som chefbartender på et hyp in-sted i London. Jay er ikke hel, men lever et rodet liv, med skyldfølelser overfor familien og et uafklaret forhold til sig selv og hans egen handlinger, og et ønske om modspil, som konen formindtlig ikke har kunnet give.
En dag møder han Claire (Kerry Fox), hun tager med ham hjem. Hun er lidt ovrrasket over rækkehusets beskaffenhed, det hele ligger og flyder. Men hurtigt bliver de tændt af hinanden, og de begynder at elske, midt i dyngerne. Efter at de har ligget lidt, tager Claire pludselig tøj på og forsvinder ud ad døren. Jay bliver lidt overrasket og tænker at det var det. Livet går videre på baren, hvor en ny bartender skal læres op, Ian (Philippe Calvario). Trods Jays minimale forventninger og håbløse holdning til sit eget personale, viser Ian hurtigt at komme efter det. Da Ian giver en omgang efter arbejde, indledes et venneforhold langsomt. Ian er bøsse, og er konstant på udkig. Der er dog intet imellem ham og Jay. Men Ian er god til at tale om følelser, og det er precis et Jay har behov for. Næste onsdag, dukker Claire op igen i lejligheden, og der går ikke fem minutter før de er afklædte.De siger storset intet til hinaden, ligger bare tavse bagefter. Igen forsvinder Claire kort tid efter. Og ligeledes den næste onsdagen på samme tid dukker hun op igen, og de foretager sig precis det samme. Så en onsdag da hun lige er gået, vil det at døren går op. Og rent impulsivt, trækker Jay i jakken og følger efter hende, som han kun kender fornavnet på, og i det hele taget næsten intet ved om. Det fører ham til hendes rækkehus og derefter til et teater, hvor hun spiller en af hovedrollerne. Han bliver noget forundret over hendes verden, der pludselig åbnes for ham, som har været så tæt på hende, og intet vidst. Han ser stykket, og kommer i snak med en ølmave der hedder Andy (Timothy Spall). i pausen finder Jay ud af at Andy er gift med Claire, og smutter. Claire fortsætter med at komme næste onsdag, men det er ligesom om at Jay vil have afklaring, og følger efter hende igen. Men midt i London mylderet forsvinder hun fra ham. Men pludselig for hun øje på ham, og følger efter på afstand, pirret af deres hemmelige forhold. Hun morer sig, men da Jay er på vej mod hendes kvarter, vokser bekymringen frem i Claires ansigt, og det hele syntes at ville have et svar, en afklarelse på forliste følelser.

Intimacy er en følt instruering som en Mike Leigh, hvor den hudløse ærlighed må stå frem, og man får et fantastisk indblik i to menneskers midtvejs krise, med sublimt spil fra både Mark Rylance (Jay) og Kerry Fox (Claire). Alle roller virker særdeles troværdige, og selve elskovsagten bliver der også gået tæt på, som man sjældent har set det før. Filmen er baseret på Hanif Kureshis fremragende bog af samme navn. En absolut seværdig film. Intimacy modtog guldbjørnen, på sidste års Berlin Festival.

Titel: Intimacy
Original Titel: Intimacy
Premieredato: 3. januar 2003
Instruktør: Patrice Chéreau
Skuespillere: Mark Rylance, Kerry Fox, Susannah Harker, Alastair Galbraith, Philippe Calvario, Timothy Spall, Marianne Faithfull
Spilletid: 119 min.
Selskab: /2000
Genre: Drama
Link: http://www.gloria.dk
Orde synes at være overflødig her.
Orde synes at være overflødig her.
Følelserne er trådt frem, og nu kræves der ord...
Følelserne er trådt frem, og nu kræves der ord...


banner
Overskrift Højre Block
Man vs. Bee (Net...
Elvis
Costa Brava, Lib...
The Black Phone
Playground
Obi-Wan Kenobi (...
Lightyear
Verdens Værste M...
The Hole in the ...
MenKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...