Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022
Cph:Dox 2022
Robertprisen 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Iskoldt Begær 2

17. september 2006 af Jesper Poulsen

3 stjerner Skriv en kommentar

Iskoldt Begær 2 billede

Catherine Tramells kavalergang står endnu en gang åben, så pas nu på du ikke glemmer at læse undertekster...

Den hollandske instruktør Paul Verhoeven var god ved alle drenge som voksede op i 80'erne og 90'erne. Actiontitler som RoboCop, Total Recall og Starship Troopers gav os den seneste teknokolgi blandet sammen med de sejeste helte samt urimeligt stygge måder at komme af dage på. Paul Verhoeven havde også hel med at ramme plet med et sandt internationalt hit i form af den isnende thirller Basic Instinct – eller Iskoldt Begær som den hed herhjemme. Den kunne så sandelig få folk op af stolen hvad enten det er den legendariske scene med issylen eller den nærmest kultagtige scene hvor Sharon Stones bentøj bliver sat i positur. I et år som ellers overskygges af en vis fodboldtriumf på vores breddegrader, så fremstår Iskoldt Begær stadig som en vaskeægte klassiker fra en svunden tid og her 14 år efter rumsterer den stadig i folks bevidsthed, da en efterfølger blev søsat og nu er klar på dvd.

Sharon Stone (Casino, Kuglen, Cold Creek Manor) er tilbage i rollen som forfatteren Catherine Tramell, en laber sag med hang til det manipulerende overgreb. Desværre er det ikke lykkes at finde et værdigt modspil i forhold til Michael Douglas, og vi må nøjes med David Morrissey (Kaptajn Corelli's Mandolin, Afsporet) som psykiateren Michael Glass som først skal vurdere Tramells tilstand og siden indvilliger i at hun bliver hans patient. Opsætningen skal også bruge en politimand og her er valget overraskende faldet på David Thewlis (Harry Potter, The New World, Kingdom Of Heaven), men det slipper han rimeligt pænt fra, selvom han på ingen måde ligner en benhård strømer. Charlotte Rampling (Swimming Pool, Orca) spiller den rolle som hun plejer, nemlig en standhaftig kvinde med heftig britisk accent. Denne gang som en kollega til Michael Glass, som mere eller mindre kommer til at fungere som hans rådgiver, da tingene først udvikler sig.

Kevin Franks, en kendt fodboldspiller, findes død i en forulykket bil som Catherine Tramell var fører af. I bilen findes også en række sprøjter som Franks var inficeret af – spørgsmålet er så bare om han selv tog dem... Psykologen Michael Glass mener at Catherine Tramell lider af en afhængighed af at tage farlige risici, for at (i hendes verden) føle sig i live. Michael Glass ender med at påtage sig behandlingen af Tramell, men inden længe befinder han sig i et farligt spil som han ikke kan gennemskue. Personer som er mere eller mindre involveret i Tramells puslespil dør en efter en, og snart ved den garvede psykolog snart ikke hvad han skal tro. Samtidig er han også blevet komplet forblændet af den forførende skønhed, som bliver ved med at sno sig udenom diverse anklager. Inden længe er politiet også dybt involveret i de mange drab som sker. De ser gerne Tramell bag lås og slå, men beviserne udebliver gang på gang trods en hed mistanke. Spændingen optrappes langsomt, inden kortene lægges på bordet – eller gør de...?

Nogle ting lykkes meget godt, blandt andet løsrivelsen fra den første film. Instruktør Michael Caton-Jones (Rob Roy, Sjakalen) ønskede at lave en film som kunne stå alene i forhold til den første, der som sagt har hele 14 år på bagen. Det eneste problem er så at man i princippet ikke havde brug for en ny Iskoldt Begær-film, kan man sige. Sharon Stone har ikke glemt hvordan man laver hede blikke, tager de rigtige sug af smøgen eller laver stemmeføring som et piskesmæld. Desværre er det så også det eneste som hendes rolle egentlig lægger op til. Den er knap så dynamisk og udfordrende som i den første film, hvilket bliver ganske trivielt i længden. Filmen er også ærkebritisk a la Gosford Park, og det er i bund og grund en skam i denne sammenhæng. Det bliver for stift og søgt til at man notorisk kan linke filmen til bare at have et anspor af link til forløberen. En udmærket film som thriller-underholdning, men også en film som man hurtigt vil ryste af sig, da den ikke byder på noget nyt under solen.

Ekstra Materialet går mest ud på at fortælle om figurernes kompleksitet samt at skamrose den første film. Ikke det store sus og det gælder også den alternative slutning, som jeg stadig mener man bør holde sig fra.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:

SF/Fox.

Titel: Iskoldt Begær 2
Original Titel: Basic Instinct 2
Premieredato: 19. september 2006
Instruktør: Michael Caton-Jones
Skuespillere: Sharon Stone, David Morrissey, Charlotte Rampling, David Thewlis, Hugh Dancy
Spilletid: 111 min.
Selskab: MGM Pictures, Intermedia, 2006
Genre: Action

banner
Overskrift Højre Block
Man vs. Bee (Net...
Elvis
Costa Brava, Lib...
The Black Phone
Playground
Obi-Wan Kenobi (...
Lightyear
Verdens Værste M...
The Hole in the ...
MenKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...