Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022
Cph:Dox 2022
Robertprisen 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

It Follows

4. juni 2015 af Astrid Maan Thomsen

5 stjerner Skriv en kommentar

It Follows billede

Forestil dig en person som langsomt kommer gående mod dig. Med et uudgrundeligt blik og grusomme planer for dig. Grunden? Du har haft sex. Og hvad er den første regel i en gyserfilm? Dont have sex! Ellers vil IT nu komme efter dig...

Wow! Mine hænder sveder selv udenfor og ryster stadig. Jeg går hele tiden og kigger mig tilbage og mine øre er fyldt med ildevarslende musik fra denne films soundtrack... It Follows vil uden tvivl have den effekt på mange, som tør tage i biografen og se en af de mest uhyggelige nye gyserfilm i lang tid...

It will never stop following you...
Jay er en ung smuk pige. Jay skal på date med en sød, ung fyr. Jay vælger at have sex med denne fyr...
Og pludselig er Jays liv forvandlet til et mareridt, da hun nu hele tiden forfølges af et eller andet. En forbandelse givet videre til hende under samlejet med drengen, som nu pludselig er forsvundet. Sammen med sine bedste venner vælger Jay nu at prøve at finde frem til drengen igen og prøve at forstå hvad der præcist er sket med hende. Men det er en kamp på tid for ligemeget hvor Jay tager hen vil It være lige i hælene på hende. Langsomt gående men uden stop, uden pause...

It Follows er en åndeløs skræmmende ny gyserfilm, som efterlader en nærmest voldtaget af skrækken i sådan en grad, at man føler forbandelsen er gået over til en gennem lærredet. Og når man træder udenfor biografens mørke sale, vil hvert et menneske man ser komme mod en virke som en pludselig dødelig trussel mod ens sikkerhed...

Instruktøren David Robert Mitchell har opnået stor succes med It Follows som ellers regnes for at være en mere independent film.

Men It Follows er så sammensat i sin gyserstil og dyrker virkelig genren både gennem musikken, billederne og fortællingen, at det bestemt kan forstås hvorfor anmeldere verden over, denne anmelder inkluderet, er blevet bjergtaget af denne originale horrorfilm.

Musikken er komponeret perfekt. Sjældent har jeg oplevet at musikken følger fortællingen så skræmmende godt hånd i hånd. Komponisten bag er kunstneren Disasterpeace (hans borgerlige navn er Richard Vreeland), som blev opsøgt af instruktøren selv.
Bare startscenen sætter ens blod i chokmode, og uhyggen stormer derefter ind over en gang på gang, i takt med musikkens overraskende angreb, som harmonerer med It's angreb.

Cinematografien er knivskarp og symbolsk og fortællingen blander perfekt stemninger fra ældre gyserfilm ala. Halloween (1978), The Ring (2002) og ny aktualitet. Samtidig får man flashbacks til blandt andre The Shining (1980) og Stephen Kings It (1990).

Instruktøren har selv fortalt at ideen til It Follows kom af nogle tilbagevende mareridt han havde som barn, hvor han blev forfulgt af et monster som konstant gik langsomt mod ham.

Og dette er virkelig en gyserfilm som kan komme til at give dig mareridt, men som også vil tænde dig indholdsmæssigt. For denne form for frisk ærlighed og originalitet som vi får serveret gennem It Follows løfter ikke bare instruktøren David Robert Mitchell ud til et bredere publikum, men viser også hans betydelige talent som en visuel kunstner.

Skuespillet holdes fint oppe af de unge kræfter som medvirker i filmen. Maika Monroe spiller den forfulgte Jay og klarer rollen som Scream Queen ganske godt.

Rollen som Jays bedste ven, som også er håbløst forelsket i hende, klares fint af Keir Gilchrist, og sammen har de en god kemi som virkelig skinner igennem i den spændende slutning.

It Follows er som ingen anden gyserfilm og den følger en ud af biografen. Denne film har statuspotentiale til at blive den næste Blair Witch Project!

Og lige en lille info fra instruktøren: Hverken et kondom eller sex mellem to personer af samme køn ville kunne stoppe monstret fra at komme efter dig...

God tur i biografen...

Titel: It Follows
Original Titel: It Follows
Premieredato: 4. juni 2015
Instruktør: David Robert Mitchell
Skuespillere: Maika Monroe, Keir Gilchrist, Daniel Zovatto, Jake Weary, Olivia Luccardi, Lili Sepe
Spilletid: 97 min.
Selskab: Animal Kingdom, Northern Lights Films, Two Flints, RADiUS-TWC 2015
Genre: Gyser
Link: http://itfollowsfilm.com/


banner
Overskrift Højre Block
Elvis
Costa Brava, Lib...
The Black Phone
Playground
Obi-Wan Kenobi (...
Lightyear
Verdens Værste M...
The Hole in the ...
Men
Esthers OrkesterKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...