Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Støt Cinemaonline
Ny Streamingtjen...
Tag 24 Minutter ...
Nordisk Film Inv...
Cph:Dox. 18. – 2...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Proxima
Proxima billede

Fremad
The Call Of The ...
I Still Believe
Undtagelsen
Spioner På Missi...
Birds Of Prey


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Jacob Tingleffs Guide Til Parforhold

17. februar 2012 af Jesper Poulsen

2 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Jacob Tingleffs Guide Til Parforhold billede

En satirisk 7-stadiers guide til hvordan du klarer dig helskindet gennem et parforhold

Jacob Tingleff, rutineret komiker og tekstforfatter, er klar med sit seneste show på dvd, kaldet Guide Til Parforhold. Med fine udgivelser bag sig som Tingleff, Tingleff eller Tingleff, Farvelagte Frustrationer (med Thomas Hartmann) og ikke mindst Tingleff Boxen, der blandt andet indeholder Pyt Med Skjorten, så er der her tale om en mand der kender gamet og branchen som sin egen bukselomme.

Dog må man overraskende konstatere at dette show blot varer 50 minutter, og man når da lige at tænke om der så egentlig er nok at byde på til en værdig dvd-udgivelse. Så kan man måske sætte sin lid til at dette retfærdiggøres via den audio-udgave af showet som også følger med. Svaret er dog et rungende nej – forklaring følger nederst.

Lad os her tage fat på selve showet. Som det sig efterhånden hører sig til på comedy-udgivelser, så er showet rent praktisk menu-delt i to, så man har en ærlig chance for at holde en pause på et passende tidspunkt. Den slags er imidlertid mere bevendt på de normalt meget længere udgivne shows. At del 1 slutter efter blot 25 minutter, er en anelse vagt. Men sådan må det vel nødvendigvis være på et show som blot varer 50 minutter. Det skal dog på fair vis siges at årsagen skal findes i at showet kun tager udgangspunkt i et emne, nemlig parforhold. 1½ time med blot en emne ville nu nok også have vakt undren. Jacob Tingleff borer først lidt i overfladen omkring tankemønstre hos de to køn (underforstået at et parforhold foregår mellem en mand og en kvinde, andre retninger berøres ikke hvis man ser bort fra æslet og dragen fra Shrek!). ”Mandens drøm slutter hvor kvindens starter – det er derfor der er så mange skilsmisser”, lyder det fra Tingleff.

Han gør opmærksom på at der i denne guide foreligger 7 stadier, som alle skal have et par ord med på vejen. Den første omhandler selve jagten på en kæreste, hvor der bliver skudt et par finurligheder af omkring den usikkerhed man kan føle når man skal tage kontakt til en som har fanget ens opmærksomhed. Stadie to er selve romantikken som er klar til at blomstre og her er det nødvendigt at give plads og være imødekommende og tolerant. Ikke altid helt let... Og efterhånden som der bliver fyldt flere stadier på og emner som bryllup, utroskab og det med at klemme en rygbums ud på sin partner, så ender vi på stadie 7. Et stadie de færreste når, da der ifølge Tingleff er rigtig mange faldgrupper inden da. På dette stadie handler det om selve genfødslen. Der hvor man genopfinder sig selv, hinanden og den oprindelige relation. Hvis ikke det lykkes, kan man jo altid snuppe en omgang grønlandsk lampeslukningsleg!

Jacob Tingleff har under hele showet god kontakt med sit publikum. Nærvær og stilsikkerhed er helt klart til stede. Men med kun et emne, som tilmed er lettere fortærsket af alle mulige andre sjove folk, så bliver det hurtigt en smule trivielt, eller måske rettere for sikkert...

Det er ikke første gang at der er to skiver i coveret til en dvd-udgivelse, men idéen med at udgive en comedy-cd til at lytte til, ja den kan jeg ikke se det geniale i. For det første er cd'ens indhold identisk med selve den visuelle show-dvd (bortset fra at cd'en har en spilletid på 75 minutter i modsætning til dvd'ens sølle 50 minutter). Til hver en tid vil jeg hellere se comedy end at høre comedy. På audio-cd'en går alt hvad der hedder timing, ansigtsmimik og interageren med publikum jo fløjten. Tilmed spørger jeg mig selv ved hvilken lejlighed jeg skulle få den tanke at sætte en audio-comedy-cd på afspilleren. Det er jo ikke sådan en skive som man skal sidde og nynne med på, eller bruge som baggrundsstøj eller som gå-til-og-fra-aktivitet. Næ, den kræver jo opmærksom og intensiv lytning. Derfor er den heller ikke egnet til f.eks. cd-afspilleren i din bil. Den fordrer jo heller ikke samtale-aktivitet undervejs, da humor og morskab så udebliver. Derfor fungerer den jo heller ikke som ”underlægning” til en hyggestund med venner, familie eller kæreste... Humoren bliver på den måde også reduceret til ren dåselatter, da man er komplet distanceret fra miljøet, salen, scenen og publikumsrækkerne. På alle planer har jeg svært ved at se hvordan den på nogen måde skal komme til sin ret, og jeg har tilmed svært ved at kalde den del for meget andet end en om'er!

Samlet set kan jeg ikke tildele denne udgivelse mere end 2 stjerner. Der var, oven i ovenstående, for få grin at gøre godt med.

Udgivelsen er venligst stillet til rådighed af:
Scanbox.

Titel: Jacob Tingleffs Guide Til Parforhold
Original Titel: Jacob Tingleffs Guide Til Parforhold
Premieredato: 14. februar 2012
Skuespillere: Jacob Tingleff
Spilletid: 50 min.
Selskab: FBI, ImmerGut, 2011
Genre: Humorbanner
Overskrift Højre Block
The Call Of The ...
The Lighthouse
Little Joe
The Outpost
Bølle på eventyr
Livets Bedste År
Star Wars: Episo...
War Of The World...
Bad Boys For Life
UndtagelsenKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...