Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Emily
Emily billede

Black Panther: W...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Jagten På Chaplin

28. maj 2016 af Jesper Poulsen

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Jagten På Chaplin billede

Fransk røverkomedie med hjertet på det rette sted. En fin form for hyldest til stumfilmskongen som spiller en helt særlig rolle her.

Velkommen til den vanvittige historie om Eddy og Osman. Vanvittig primært fordi deres vanvittige historie er baseret på virkelige hændelser. Vi skal et smut til Schweiz i slutningen af 70’erne. Den småkriminelle Eddy er netop blevet løsladt fra fængslet og hentes af sin ven Osman. Eddy skal bo hos Osman og passe Osmans datter Samira mens hendes mor er på hospitalet. Det er juletid og for at prøve at skabe lidt stemning har Eddy skaffet en julegave til Osman og Samira. Gaven er et lille fjernsyn som skaber lidt glæde for Samira for en stund, men savnet af hendes mor er i sidste ende altoverskyggende. Penge er der stort set ingen af i husholdningen, og det vil kræve et større beløb at få foretaget den operation som kan helbrede Osmans kone. Bankerne er afvisende, og derfor må der tænkes alternativt. Eddy er udstyret med en særdeles alternativ tankegang og da tv en dag annoncerer at Charlie Chaplin er afgået ved døden vækker det Eddys opmærksomhed. Liget af den afdøde legende skal stjæles, og derved kan man afpresse penge hos de pårørende der må have arvet skuespillerens formue.

Udåden udføres men så starter al ballade også. Eddy og Osman er i tidskneb, og når det kniber med at få selv Chaplins kone og politiet til at forstå at det altså passer at de har stjålet Charlie Chaplins lig, så er det bare ikke let. Sagen er nemlig den at der er mange andre som giver sig ud for at være ligrøvere at det kan være svært at bevise at man rent faktisk er de sande bad guys. Fra at have kontrollen over situationen må Eddy og Osman nu sande at de har mistet den.

På ægte Chaplin-manér indeholder Jagten På Chaplin masser af pjank og fjas. Filmen er lun og underfundig og holdt i den rette ånd. Faktisk spiller Chaplins barnebarn Dolores rollen som Chaplins kone, så dynastiet har på den måde været inde over. Det mest velkendte ansigt i filmen tilhører dog nok Peter Coyote. Det dystre blik og de store ører har du set i E.T., Kuglen og Bitter Moon. Her spiller Coyote rollen som John Crooker, Chaplins snedige sekretær. Jagten På Chaplin er klassisk fransk filmkunst med stor dybde og sans for æstetik, men den rummer tilsvarende hjertevarme og sympati for de to fattigrøve Eddy og Osman. Filmen belønnes med 3 stjerner, og et vip med hat og stok til mesteren, må han for evigt hvile i fred.

Bonusmaterialet består af filmens trailer, slideshows fra filmen samt reklamer for andre af selskabets udgivelser.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:

Another World Entertainment.

Titel: Jagten På Chaplin
Original Titel: La Rancon De La Gloire
Premieredato: 28. april 2016
Instruktør: Xavier Beauvois
Skuespillere: Benoit Poelvoorde, Roschdy Zem, Chiara Mastroianni, Peter Coyote, Dolores Chaplin, Seli Gmach, Nadine Labaki
Spilletid: 110 min.
Selskab: Why Not Productions, Arches Films, 2014
Genre: Drama , Humor
banner
Overskrift Højre Block
Diary Of A Wimpy...
Crimes Of The Fu...
Vanskabte Land
Trold (Netflix)
Rimini
Andor (Disney+)
Bardo: False Chr...
Loving Highsmith
The Menu
She SaidKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...